uppdate

Min träning går verkligen upp & ner. Tränar ju flera gånger i veckan, men är dålig på att dokumentera. Ofta tränar intensivt, men allt för ofta blir det inte som jag tänkt mig & tappat min vilja på grund av andra faktorer. Det är middagar, avslutningsfester & övriga aktiviteter. Har varit mycket trött den sista tiden & har svårt att ta igen mig.
Allergin hindrar mig att träna ute & nu känns det som påbörjad förkylning.
 
Men veckan före midsommar veckan var verkligen så himla bra, midsommar veckan helt godkänd & denna veckan som var så var det träning men inte alls så som den kan vara. Kände att den goda formen verkligen var påväg. Har inte alls tränat intensivt. Utan bara små korta stunder. Men vad nu då, varför går det bara inte?
Det är väl som vanligt. När min omgivning säger att nu har du blivit för smal, då börjar min hjärna fundera & kostvanorna blir fel än en gång. Och det blir lite mer att ta av igen. Men det brukar gå fort när det väl händer.
Måste därför idag ordna med kortet så jag kan träna på gymmet.
 
Känner mig lite fluffig :)
Vill inte känna mig tung inför loppet, dags att tänka till en smula. Ska försöka vara försiktig med vitt mjöl, kolhydrater & SOCKER.
Vilt, sallad & potatis. Bild från midsommarkvällen
 
 
 
 

En vanlig lördag

inleder jag med träning på gymmet. Men denna lördag blev bara så annorlunda.
6 kilometers promenad med bästa Tess. Vi gick i ett bra tempo, trots att Therese brukar gå så mycket snabbare. Mina ben räcker ju inte till & jag drog ner hennes tempo. Men en promenad är alltid en promenad.
Vi var hemma efter 59 min & det är jag mycket nöjd över.
 
Åt en smarrig frukost med lite proteiner & BCAA, plus två finn crisp med ost. Det kändes som en bra & hälsosam start. Packade väskan & åkte till Jakobsberg för att träna. Kom dit mycket senare än min vanliga Lördags tid sedan jag tog mig till detta Stockholmsäventyr. I Linköping är det min träningstid, 11.3o cirka. Men kom inte in... drog kortet femti-elva gånger. Till sist visade jag mitt kort genom fönsterrutan & en man öppnade dörren åt mig. Kortet fungerade i fredags senast.
Men min kropp & hjärna gav typ upp. Det var så svårt att bli peppad, undermedvetet så såg jag strulet med mitt kort var ett tecken på att inte träna alls. Men körde mage (plankan, situps), armar och squat. Just det, jag hoppade också hopprep. Det var en riktig pulshöjare & roligt hade jag också.
Blev aldrig svettig, men fick träningsvärk så någon form av aktivitet fick musklerna. Åkte till Barkaby med Alexandra för att jaga träningsbyxor i annan storlek än de jag handlade i fredags. De var antingen slut i hela Stockholm eller så gjordes de aldrig i den storleken var förklaringen hon gav mig.
Trots min inställning på morgonen om nyttig frukost så köpte jag lösgodis.
 
Nya Adidastights 200.-

6 km löpning

Det var den träningen som blev i helgen. Men det gör inget. Lite nojig över alla träningskläder jag tog med mig utan att de kom till användning. Löpningen gick bra tidsmässigt bättre än väntat. Men min andning var tung & redan vid 1.80 km gav kroppen upp. stannade för att stretcha & kände blodsmaken komma. Regnet kom motvinden kom och fördelen kom, att håret inte längre var i ansiktet. för hur jobbigt var det inte med allt hår? Aldrig mer utsläpp hår vid löpträning. Det gjorde lite ont i höften men kämpade på bra ändå. 6 km 33.29 min. var slutresultatet av dagens löpning. Tillbaka i lägenheten så mådde jag pyton men på vilket sätt går inte att sätta ord på. så denna söndag blev äta, sova, vila, äta & resa till Stockholm.

Två veckor sedan: Promenad utanför härnösand

Syster Marielle, testar hängmatta
 
Fullkomligt älskar när familj & vänner tvingar ut mig på promenad. Oftast så är jag inte så svårövertalad. Denna gången var efter en biltur Stockholm- Härnösand. Så gick vi en myggig tur, jag Sara & Marielle. Den blev ingen lång tur med så mysig. 1.93 stannade klockan på.
Norrländsk natur behöver man inte stressa igenom.
 
Lite mer crazy än stora syster. Någon måste ju ta ner henne på jorden & mig upp i luften.
Sara & Marielle i skogen
Pannkakor, hemlagad sylt och färsk riktig mjölk.
Riktigt gott.
Sedan tittade vi på när Sara gjorde Rabarbermarmelad.
 
Sov riktigt gott den natten. Och det var välbehövt. Sprang 5,03 km 26 48.
Sedan var det tid för att ta farväl av älskade farmor.
En tung onsdag, men med så mycket kärlek i luften. Älskade Familj.

Studio Fitness

När jag är hemma i Linköping så försöker jag träna på mitt hemma gym. Och det känns verkligen som hemma. Blir varmt välkommen & några hälsar på mig vid namn i receptionen.
Vet nu att jag lätt skulle kunna spendera mer än en timme där & en timme är målet. Men kan tycka det är svårt att lyckas om det bara ska köras Cardio /crosstrainer, cykel & löpband) som uppvärmning.
Sist spenderade jag en & en halv timme där. Var nöjd & belåten med träningen. Kände också av muskler jag kämpat med massa på Fitness24seven men aldrig fått träningsvärk av. Konstigt det där, att maskiner ska ha sån betydelse. Tror verkligen att PT passen hade givit mig MER om jag hade haft tillgång till Studio Fitness. Är rätt nöjd ändå, men motivationen var svår just då, för fokusen var i slutet på Göteborgsvarvet.
Är dessutom ofta där under bemannade tider & det är så underbara trevliga människor.
Älskar miljön & det är rent.
Och möjligheterna är oändliga. Trots att jag knappt provat pass så tycker jag verkligen det.
Det gymmet får mig att vilja komma hem.
 
 
 

Grillpremiär i Kista & promenad

Min vän Via som flyttat hit till Stockholm från Linköping tog med mig till hennes vänner i söndags.
Det var ett gäng härliga & glada människor som först fikade & mot kvällen var det grillat.
 
Den minsta plutten i gänget var Viggo, en månad & lurvigast var storasysten Boni (en svart labrador)
Jag kanske var äldst.
På min tallrik fann man kryddkorv, tzatziki & en sallad. Plus pepparchips & pizzabulle.
Mys söndag, innehöll träning, god mat & promenad med de bästa.
 
Promenad med Therese, vi såg ett litet rådjur & en vacker regnbåge lite senare på kvällen
 

Måndag & söndagsträning (eller tvärtom)

Söndagens träning var också ett lyckat pass.
Det var mer fokus på överkroppen, då jag körde de stora muskelgrupperna helkropp på lördagen.
Allt som allt var jag på gymmet i cirka en timme. Det blev tre timmar på två dagar.
Känner av träningen i magen & känner någon form av trötthet i rumpan & benen. Det känns som om jag är på rätt spår just nu.
 
Att jag dessutom tog mig dit idag var ett under. Vaknade rätt så allergisk, men åker till jobbet. Under vägen trodde jag att jag aldrig skulle sluta nysa & snuva.... Och det fortsatte hela tiden på morgonen. Tills att nästan alla ber mig att söka vård & sedan bums i säng. Hade nämligen svullnat upp väldigt i ansiktet & var mycket röd. Diagnos: Ögoninflammation. Utöver den envisa pollen jag har....
Kände mig ordentligt besviken på livet för stunden.
 
Bara apoteket en vända & senare råd nummer två, sängläge.
Skönt var de & somnade med musik i öronen. Såg inte ut som ett monster längre.
Men är extremt svullen, så man inte bör visas bland andra levande varelser.
 
Åkte till gymmet, men idag var det lite tröttare i kroppen.
Gåband i 1o min. med lutning.
Sedan bröst, skuldror & triceps.
 
Idag har jag & Therese promenarat en 7 km tur runt Lillsjön, Kungsängen
Nu är jag nöjd
 
 
 
 

Dagens 2 timmars

 
3o min på en ny trampmaskin/ crosstrainer.
Plankan på bosuboll x tre
övningar för armar på hantlar.
Squarts
Sit-ups.
1o minuters löpning 
Step-ups
Noggrann stretchning & lite vägledning från min sida.
 
Hade lite sällskap idag igen Alex & hennes karl Rickard. Alexandra som tränar inför sina första större lopp i höst, hon sprang sammanlagt (uppvärmning en kilometer) 8 km, hennes personbästa. Glad & stolt för hennes skull.
 
På väg hem här om dagen......
 
Det kändes så himla skönt att träna idag, efter en vecka då jag verkligen inte gett allt.
Veckan innan var också lite så där, men träningskläderna användes i alla fall i Norrland på resan.
Men veckan innan dess var godkänd & avslutade på topp på mitt underbara hemmagym i Linköping.
I morgon blir det en tur igen  & hoppas på en lyckad träning.

Utesluten fredagsträning blev tidig lördagsträning!

Fredagkväll var inte rätt kväll för att motiveras till att vända om på kvällen för att träna. Hade för en gång skull inte släpat iväg mina träningskläder till jobbet på fredags morgonen. Därför kunde jag inte utföra träningen direkt efter jobbet, vilket är ett misstag jag gjort många många gånger. Men trodde verkligen att min motivation skulle hålla i över dagen. Men väl hemma petade ja´ i mig mat med mycket kolhydrater & trodde då fortfarande att jag skulle ta mig & kroppen min till Fitness24seven. Men det blev till att bevisa för mig själv att det skulle bara göras idag (Lördag) i stället.

Men idag minsann, äkta träningslycka.
Så himla nöjd & glad. Förlåt mig, men jag behövde verkligen känna att jag lyckades med träningen. Så håll nu tummarna på att det håller hela sommaren. 
(det blev ett hastigt avslut på bloggandet)

Fortsätter en stund nu på kvällen
Har varit så himla uppåt för att träna, forma det sista inför bikinitiden (vi har ju legat på plustid efter som det varit kallt.) Men har hittat på undan flykter & varit halt otroligt sömning. Förra veckan var mer okej, trots att det blev mycket bortrest. Kanske var dagens start det bästa för mig just nu.

Övrigt träning i veckan:
Måndag: 3o min promenad på bandet med kraftig lutning.
Tisdag: "vilodag" men duschar på gymmet
Onsdag: "vilodag"
Torsdag: Gåband 1o min, squarts med vikter & sit-ups före jobbet. tränade i cirka tretti minuter.
Fredag: "vilodag"
 
 
 Torsdagsformen
 
 

Hej Pollen!

Alltså, vad är detta? Pollensäsongen har den redan startat? Jag som har gräspollenallergi är så himla förvånad. För mig är det tidigt. Brukar må som sämst efter midsommar. Har haft en dålig dag ur hälsosynpunkt.. Orolig sömn & allergi på det, det gör att träningstiden blir noll & motivationen ligger på minus.
Ögonen rinner & nyser, okända människor säger krya på dig & prosit. Tackar!
Känner att tränings utomhus inte är någon vits, men löpningen blir drabbad.Vill inte heller träna på gymet, väskan är packad men...

Har också gjort mig själv sömnlös om nätterna! Mitt fel, men vad göra när beslut ska tas.
Men det ska inte drabba motivation till god livsstil.....
 
Annars är livet här i Stockholm ganska bra. Tränat mycket, träffar vänner, upptäcker & upplever.
Norrlandsturen var sin, tid för familj, natur & djur. Trots omständigheterna med begravning & allt så var det en fin liten semester.  Älskar min familj.
Igår var jag på söder, en nyttig middag i en park med Mia & vi delade på chokladboll sedan en promenad med kära Therese i vackra Kungsängen. I eftermiddags så var jag hos Via & Akos hitflyttade vänner, blev det gulaschsoppa & bebismys

Mer om både Norrland, motivationen, mat & träning i flera kommande inlägg.

RSS 2.0