är det inte lustigt?

Kostschemat jag startade med i januari flöt på. I flera veckor lyckades jag dag ut & dag in. Men en dag så sprack det. Vet inte vad det var som utlöste det. 
Jag hann ju till och med börja se resultat. Så varför sluta...?
Lådorna gjordes & de slänk ner, men det var svårare mellan de stora huvudmålen. 

Nu när jag åkt på feber samt hosta under helgen så vill jag verkligen gå in för kostschemat. Igen. 
Fick för två veckor sedan det nya träningsschemat & då var jag inte redo för att vara till 100 % duktig med kosten. Men nu när jag är sjuk blev jag redo. Märkligt! 
Inför påsken & semester till pappa med familj så blir det svårare, trodde inte att jag skulle bli redo att köra hårt. Då hade jag mentalt försökt att förbereda mig på god mat men undvika socker. 

Ofta när jag är ynklig så vill jag ha socker gärna i chokladform. Men igår var jag inte sugen - alls! Köpte Läkerol Yup när jag handlade ingefära &  blåbärssoppa. 


Längtan & löparglädje.

just nu känner jag för att skriva om hur mycket jag längtar till löpningen. Jag kommer ofta på att jag ut & springa när jag inte kan. I fredags så såg jag löpare ute och jag blev så sugen på att träna utomhus. Ett riktigt längtan. Men ofta kommer jag på det när jag faktiskt inte kan. I fredags så var jag på väg mellan träningen & jobb. och efter det lilla hindret att en hel dag måste gå så hinner jag antingen glömma bort min längtan eller ofta att det går över till annan träning, nere i gymgrottan.
Älskar verkligen löpningen, när jag är ute & upplever natur. Sätter ena foten framför den andra så njuter jag. Stoltheten efteråt går inte att jämföra med annan träning.
 
Anledningen att jag började skriva om löpningen denna söndag var tv4s Nyhetsmorgon med  Ebba Kleberg von Sydow. Hon hade loggat sin träning med ett filmklipp.  Hon såg så glad, lätt & fräsch ut. Och längtan fanns där igen. Men även hindret, halsont, igår hade jag feber & hostan är ett faktum..
 
då kan man ju undra vad som hindrar mig?
Min kropp, har jag inte haft problem med hälarna så är det ett knä som gjort ont.
Flera pass med löpargruppen "b.a.b.y Runners" har jag inte varit med på för att jag haft känningar i halsen.
Tid, ja jag tror ju att jag ska hinna med så mycket jämt & är dålig på att planera min tid. Så när jag 'r frisk så handlar det mest om prioriteringar.
 
Nästa helg så hoppas jag att det kommer finnas inslag av löpning.
Då ska jag vara frisk & bortrest. så löparskorna ska packas ner.
 
Nu ska jag laga mat.
Ha en bra söndag!
Kram

Träningsfrånvaro

Igår packade jag en överfull väska för att åka till gymmet innan jobbet & det skulle inte bli stressigt. Så glad i själen av vårkänslor så skulle jag utnyttja veckans sovmorgon med träning. Men det föll på att telefonen förlorades ur den överfulla väskan. Så jag är off från omvärlden & träningen blev inställd. Utbytt mot letande, polisanmälan & annat mindre trevligt pyssel.
Och snälla säg inte, det är så typiskt dig. För den informationen sitter jag redan på.
 
Hoppas på att kunna släppa dessa känslor för att träna ikväll, sent efter jobbet.
 
Ha en fin dag. Kram

Snart så

I väntan på bussen tänkte jag skriva lite. Är påväg till morgon träning, efter lättare förkylning. I söndags var planen att springa i grupp utomhus, men hade lite nästan obetydligt ont i halsen. Sedan har näsan runnit & snuvat. Nu känner jag mig redo för att köra ett cardiopass i cirka 4o min. 

I två veckor gick träningen verkligen bra. Det är då allt Känns bra. 
Nu sitter jag här igen, på en cykel. Försöker cykla lugnt... 

En del vänner & några inom träningsgrupper undrar hur man kan köra på en maskin I en timme. Jag gör sällan det, då jag haft lite för stor längtan att köra styrketräning. Men ibland så händer det, vanligaste tiden jag lägger är 15 som uppvärmning, 3o eller gärna 4o min. 
Tips för att förenkla de rastlösa nerverna att köra på under den tiden DU önskar uppnå. 

Se på tv (pricka in ett program som kör den tiden) 

Lyssna på poddradio (en av mina favoriter)
Träningspodden 
Maratonpodden 

Lyssna på bok 

Se film eller serie på din platta. 

Tänk på dina mål, träningsutsikter & för vem du gör detta? Skapa din målbild för att formulera den efter träning. 

Börja spåna på matsedel till kommande eller favorit frukosten inför helgen. 
Planerna planera. 

Just nu ser jag en serie på tv, ingen vidare men den håller mig kvar på cykeln. Vilket är perfekt!! 

 

RSS 2.0