en helg med packning!

Snart bär det iväg till Stockholm! Och det är lite turbulent med känslor! Vet var jag har, men inte vad jag får!
Ska bli himla härligt & spännande, när jag väl är på plats!
Ingen träning blev av under helgen! Det blev en del bärand
e & mycket trappor! Målet var att träna i lördags, gick omkring i träningskläder men det kom inte till användning!! För kan inte riktigt fullt ut kalla hoppandet, dansandet samt lådbärandet för träning. Det vore ju fusk, men sitter ju aldrig still.

Nu är halva lägenheten nerpackad!
Och träningssamvetet blev tillfredsställt i morse!

Fredag: Uppvärmning, styrketräning & löpning

Fredag= spontan semesterdag!
 
Älskade morgonträning blev av utan stress. Kom iväg så jag var där före sju. Körde uppvärmning på crosstrainer, sedan ett 35 min pass i gymmet. Med friavikter för armar & handleden. Maskiner för rygg, skuldror, mage & armar.
Sedan löpning 24.3o, 5 km.
 
 

Fredag/Lördag förra veckan

Förra helgens träning nådde stjärnorna.
Alla hjärtans dag så slutade jag tidigt. Hade med mig väskan med träningskläder & skor till jobbet. Och var faktiskt riktigt laddad att göra något ordentligt.
Det blev ett pass på en och en halv timme.
Och kände mig så glad över att det var så många på gymmet. Och efter som det var tidig eftermiddag så skulle de hinna med att alla hjärtans daga tillsammans med sina hjärtan. Kom på mig att lyssna på två tjejer om deras kväll med middag & bio på stan med sina pojkvännen. Kände mig glad & upprymd för deras skull.
 
15 min löpning som uppvärmning, styrketräning ben, armar & mage, cykling.
 
Kände själv att det var en lyckad dag & åkte hem. La mig i sängen & bara myste en stund. Det blev ganska sent innan jag kom på att jag inte haft en tanke på mat (Bara mellanmålet) Och känslor kring att vara ensam kom i kapp mig. Det går ju i vågor sånna känslor.
 Men gick för att köpa mat, det blev en minipizza. Sedan lite tvsnacks, fincrisp, dip, vitlöksost & morötter.
Lördagens träning blev så klockren.
Uppvärmingen på sittcykeln var ganska lugn & skön.
Sedan körde jag ett pass nere i gymmet. Och antecknade ner.
15x3
Ryggresning 41 kg
Flyers 23 kg
Bålrotation 32 kg
Crunchmage 32 kg
Bröstpress 18 kg
Utfall sidleds
Biceps med hantlar 3 kg
Bröst med boll & hantlar 3 kg
 Crosstrainer 30 min
Fick verkligen känsla för träningen i lördags. Var galet nöjd.
Svettlycka
 
Såg också C. Kallas underbara målgång i stafetten. Guld guld guld! 
 
Träningen görs med mer fokus nu. Försöker att inte tänka på annat än den muskeln som används. Men har så himla svårt att fokusera på efterarbetet. Alltså stretcha! Men har blivit bättre på det...
Ibland lovar jag mig själv dyrt & heligt att fortsätta hemma, men glömmer verkligen bort det på vägen.
 
 
 

Kroppen- Mot ljusare tider!

Mina utkast från tidig 2o14 

Min fysik börjar blir så mycket bättre & blir helt lycklig. På två dagar jag har sprungit 1 mil cirka, ett vända ute i torsdags & 5 km på löpbandet i går morse. Senast i höstas & före jul så hade jag så himla ont i höfter & rumpa så jag mådde riktigt dåligt. Men det märks att jag håller på att bygga styrkan kring smärt området. Det är bara inte träningsvärk, utan mer leder, stelhet & nerver som hamnar i kläm. Stund vis så har jag haft så himla ont & mitt hopp var varit försvunnet. Men det blir ju bara bättre. 

Alltså ger sjukgymnastens läxor något. Och för att jag ska bevisa det för mig själv så behövde jag utvärdera hur jag mådde efter löpningen. 
Det bästa är att jag inte gav upp, såg såg passionen för löpningen. Det blev tillräckligt för att fortsätta försöka...

 Och ytterligare ett från 2o14, februari. 
I tisdags träffade jag min sjukgymnast & arbetsterapeut på rörelse & hälsa.
Tack vare övningarna jag fick Sjukgymnasten, Åsa så har jag blivit starkare, är mindre stel & har faktiskt inte lika ont efter träning. Det är också Åsa som ser att jag svajar på löpbandet när jag värmer upp med löpning. 
 
PT på actic satte ord på för delarna med att göra 15 rep. du tränar uthålligheten i musklerna.
Han gav mig också råd på maskiner för att komplettera löpträningen. Och bekräftade mycket av de föreläsningarna sa på tränings-& hälsomässan.
Det upplever båda två att jag är påväg mot god fysik & påpekar båda två min benstyrka. 

29 augusti 2o14
 Idag, 1,5 år senare så har jag inte alls samma problem längre. Och mår som en normal människa, nästan jämt. 
Jag har hittat lite verktyg som gör livet lättare. Men det finns möjlighet till förbättring. Vill 
Och läkaren som sa, att det var kroniskt mina smärtor i väster höft! Han hade fel!! 

Höger sidan är också starkare. Hade en kramp i foten förra onsdagen. Det har ju varit borta sedan förra hösten, så jag blev rädd. Så det har varit hemligt, fram till nu. 

35 minuters löpning

Ett par minuters intervaller.
3o min löpning med lite trappor.
1.45 samt 1.15 i Plankan,
ett okänt antal Squats i vardagsrummet & tvättstugan.
Utfall (även de i tvättstugan.)
 
Det är svårt att lyckats med allt man måste en tvättdag & träningen på Studio Fitness får avstå
Nu återhämtning med härlig sömn. Har semester i morgon!
 
 
Granola fick bli träningsfikat i går & frukost idag tillsammans med ägg

Onsdagstankar.

Min träff med PT, Personliga tränaren var bra. Men jag ville gå hem med känslan att nu ska jag ge järnet till sommaren 2o14.Den känslan fick jag aldrig.
Men kände mig bara "stark" och glad över att få bevis för att min träning på egen hand ger resultat.
Skriver kanske mer en annan dag. 
Trodde verkligen att jag skulle skriva efter varje träning, speciellt de gånger idéerna redan kommer nere i gymmets lokaler. Men känner inte motivationen. Men blev lycklig över att ha drivit en vän till gymmet tack vare instagram. Den energin räckte inte till mina bloggtexter.
 
Skulle nog ha sovit för länge sedan! För jag har tänkt att försöka morgonträna. Fast jag inte känner någon lust, har glömt för vems skull jag tränar. Men jag låter de känslorna ta över helt. För jag utför ofta träningen fast det ibland har svårt att hitta. "Förr" så gav jag upp.
Jag har glömt min fantastiska resa & jag har nog glömt hur man är positiv dygnet runt. Behöver blicka tillbaka för att förstå att jag är starkare & gladare än när denna hälsoresa startade.

Just nu är det aktuellt med en flytt full av möjligheter. Men det är med skräckblandad förtjusning . Mest olika fjärilar känns i kroppen. Det blir nytt arbete, nytt boende, knyta vänskapsband &  bygga nya relationer.

Saknar dock en hel drös med underbara vänner. En del kommer jag snart närmare & en del kommer jag längre bort i från. Men vi kan ses ändå......
 
Höll på att ge upp skrivandet helt & hållet, Men försöker se det som att någon kanske kan man ge något genom att försöka fortsätta skriva. Försöker acceptera att jag inte kan ge detta full uppmärksamhet & passion.
Kanske kan det behövas städas ur. 
 
 

Med fokus på ben & kondition

Det får bli ett kort inlägg om träningen. Är väldigt trött, trots Power nap! Men var ju uppe o4.45
Löpning, 15 min & dryga 3 km
Ben, mage & övningar för armar.
Cykling i 25 min
Nu några timmar senare känner jag en skön trötthet i benen. Sedan stelheten hade jag gärna kunnat strunta i att känna! Känns riktigt skönt att äntligen träna! Har ju haft lite lågt tempo på grund av förlorad energi.
 
 

Träning alla dagar i veckan!

Tränar så himla bra de andra dagarna så jag behöver inte längre träna onsdagar.
Haha
 
Tränade pilates på onsdagar fram till december. Sedan sa kroppen i från på mig & ledarens mage växte så det blev inte lite omotiverat att gå ner till just onsdagar. Hennes kropp sa ju ifrån, bebis i vägen.
 
"Felet" med onsdagar & att det var mitt enda pass under veckan plus det enda pilatespasset på hela veckan var att jag förlorade min vilodag. Och såg inte möjligheten att hitta en annan vilodag. Fredagar var ju en favoritdag som blev svår att få till, så den hette vila på automatik (ajto-matik).
 
Ny tränings vilodag är nog onsdagar! Fast det är den dagen jag hinner träna mycket på. Får se hur det blir i nya staden! Kommer jag lyckas träna? :)
 
Som idag så hade jag tänkt ett träningspass mellan mellanmålet & middagen. Övertalade mig själv till vilodag.
För att hitta dit i morgon & fredag i stället. Vilodagar behövs.
 
 
 
 
 
 
 

11 Februari 2o14

Kan inte lyckas med den perfekta rubriken. Men det är mycket känslor just nu, för att det händer massa omkring mig. Går på sparlåga & försöker samla energi. Får massor av värme & kärlek varje dag. Känner mig helt sprudlande lycklig av all ömhet. Men det gör ju att jag funderar om jag gör rätt i att gå vidare i livet.
 
Ibland känner jag ångest (vad har jag gjort?) och känner att jag gör det mesta i snigelfart.
Tränar gör jag fortfarande, promenerar & är nere på studio fitness. Men har de senaste dagarna gjort det men lite vilsen känsla. Med en känsla av svaghet & ovilja. Är stolt över att jag ändå orkar försöka. Jag kan! Jag vill! Jag ska!
 
Men idag, det hände något.
Gick 45 min på morgonen
Sprungit i 15 min (utomhus)
och crosstrainer i 45 min
 
Mina ben & rumpa är nu så skönt utmattade. Härligt!!!
 

Tordagskänslan av träning, sviker.. lite

Torsdagen, då gav jag mig ner till gymmet & körde allt vad jag orkade. Hade nog lite vätskebrist.
30 min löpning, 3o min gym, övningar jag fått av sjukgymnasten & cykling 3o min. Torsdagen kändes så bra efteråt! vilken kick & direkt var jag sugen på nästa träningstillfälle. Fredagen var att glömma.
Känns så grymt bra med träning & det blir som en frizon när tankarna går på högvarv. Älskar vad träningen gör. Men trots det så är det ibland så svårt att ta sig ner. Frukosten har varit i magen länge nu. Men jag SKA bara "orka" hitta dit till Studio fitness . Ska ju inte träna där så många veckor till .
En god lunch väntar på mig här hemma.
Nu.... nu ska jag resa mig upp & ut till det friska!
 
 
 
 

Mitt 2o13

 Skriver årskrönika, den sjätte i ordningen. Det blev året jag klarade min målvikt efter backar & dalar. Det var året jag anmälde mig till Göteborgsvarvet, mitt livs första lopp på över milen. Det var en ju ändå en halvmara. Haft ett bra träningsår & vårdat vänskapen. Man lär sig nya saker av varje person man lär känna. Utvecklas gör jag hela tiden, bygger relationer, & samlar på livserfarenheter. Älskar livet mer & mer. Tar mig igenom dagarna med en gnutta mer livsglädje.
 
Januari:
Den 6 januari för två & tre år sedan så på började jag vad jag trodde skulle bli tradition. Att promenera i Tinnerö Eklandskap & laga mat ute. Men mina frilufsande vänner har ju lämnat Linköping & har därför inte hittat anledning att gå ut på vandring.
Den 4 januari firade jag födelsedagen med vänner, först räkor med några av tjejerna hos mig & för att sedan äta middag på Harrys
 

Födelsedagsmiddag, med räkor & drinkar för att sedan gå vidare till Harrys för middag med vänner. 
 8 januari. min födelsedag & jag var enligt gamla vanor ledig. 

Vackra vinterlandskap
Februari:
Tränings -& hälsomässa. Köpte Martina Haags bok Heja Heja & fick den signerad. Vi pratade en stund.
fyndade även andra böcker, juicer & müsli.
Mars:

Tjejmiddag med melodifestivalen om jag inte minns galet.
 
Springer mitt PB på 5 km löpband på 25.o1
Påskhelgen var fantastisk, middag & hockey på sportsbaren New York Legends.
Bowling, shopping, utgång.
Förlorade en vän. Jag har verkligen försökt förstå vad som hände & har sagt förlåt. Hade önskat att det var annorlunda. Försöker släppa, kanske blir det enklare år 2o14.

Ingen hälsokost, men så gott! Helt klart värd denna mat efter PB

April:
Vårpromenad
16 april Takida med Ann & Marcus. En underbar och annorlunda konsert.
Maj:
Underbara vårmånaden. Tror att det kan vara våren är min bästa årstid. Det grönskar omkring oss, människor kommer ut & allt lever. Solen gör något med oss människor.
3-4 maj. weekend med jobbet i Villa Solliden, Kolmården/Norrköping. konferens helg med massa trevligheter, jobb, kreativa tankar, mat, lekar & bus. En helg som var lätt att vara hälsosam på, för att det fanns så mycket erbjudande.

En lördag kväll med mat, vin och mycket skratt.
Mysigt dopp med vänner för livet. Älskade kollegor.
Vår!!!!
Testar mycket olika frukostar under hela året. Allt för variation & få i sig näringsvärden samt energi.

Vårpromenad med Rebecka
Under maj träffar jag Pierre och hans varma familj.

24 maj: go-cart plus middag på Yogi, en indisk restaurang.
Juni:
En fin sommar månad med mycket sociala tillställningar, utflykter & bad.
Cyklar mycket till jobbet, tränar ute & inne.

6 juni Västervik på dagen. Lunch med Lchf-tänk & upptäcksfärder. Aldrig varit i Västervik & vill bara se mer.

Anna & Jonah
Annas "födelsedag". 3o,5 år!
8 Juni Livias dop.
 
Avslutning 5 åringarna. När vi tackar av våra största barn på förskolan. De får välja trerätters som vår kokerska tillagar. Så mycket värme & kärlek man får under denna kväll som vi avslutar genom att kasta ut barnen genom fönstret.
 
Midsommar firar vi ute på landet i Stjärnorp.
Älskar verkligen att ordna & greja vid såna tillfällen. Mysigt!
 
Juli:
SEMESTER!!
Firande på Storan, Linköping. Anna, Nina, Ann, Pierre.....
 
7 juli: Alexandras möhippa, krokodilsim, uppdrag, lekar, middag på hotell & utgång.  
Alexandras & jag på en uteservering.
En roligt & bra planerad möhippa!
 
1o juli
 
11 juli Kolmården med Pierre, Mabel & hennes bror.
2o juli Alexandra & Anders bröllop
Se vad de strålar om paret! Så vackra!
En fin dag med vänner & kollegor. Blev bröllopsberoende. Så mina vänner, ställ till med bröllopskalas genast.
 
Bärplockning med Nina & sedan utflykt till Vadstena. Vi golfade, åt räkor på servering & hade en heldag tillsammans med Johan.
25 juli Nyköping
Lunch i hamnen, sedan mysig promenad i Nyköping!! Saknar den staden & minns den med så mycket minnen.
 

mysigt med vänner på uteserveringarna i Linköping.
Tar lite bilder & inser att jag har min bästa form. Viljan segrade.
 
30 juli.
Cykeltur & underbara egen tid! Tid för bokläsning, reflektion & avkoppling.
Tycker ju om mitt Älskade Norrland, men Östgötaslätterna ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Linköping i sikte.
Linköping (Berga)- Berg på cykel.
Augusti:
8-10 Augusti
Skånetripp

Ida gör mig inspirerad med balkong odling, familjeliv, inredning & pyssel. Sofie gör mig också sugen på att lyckas med sommarväxtligheterna.
Och Sofie firades i Malmö på sin 3o årsdag! Vilken fest!
 
Hälsosam beställning. Gott till  köket, biosnacks & låt håret växa produkt.

Hmm... torkade jordgubbar
Bondens marknad i augusti- oktober
31 augusti
kräftskiva hos Sandra & Affe
September
September var säkert
19 september
Lillasyster gör ett besök från England till Stockholm. Eftersom hon har födelsedag så åker jag dit för att fira henne.
Marielle & jag
Therese & Mia med ett gäng härliga damer.
Koppan.
 
Köper lite träningskläder hösten 2o13
Gör många pajer
Tapas kväll med make-up. En ordentligt tjejkväll!
Oktober
Händer det inget i oktober?
 
November:
Ninas födelsedagsfirande i Borgensberg
 
Och firandet av min något äldre Farmor Anna, 95 år fyllde hos i November. Härliga farmor med massa energi, värme & humor. Jag fick äran att hitta vid hennes sida under hela middagen. Jag har så fin familj. Pappa var hemma tillsammans med fru Rhonda & Marielle.
Det var fina dagar med familj och vänner. Var i Sundsvall, Höga Kusten, Sollefteå & Härnösand.
<3
December
Stjärnklartshow med  en mattallrik & vin i pausen.
7 december
Tatuering (ar)!! Det var en obehaglig upplevelse. Men klarade mig igenom smärtan och kan tänka mig flera.
På kvällen hade Mabel & Jonas bjudit in till julbord. Mycket god mat med bra betyg och julklappsspel.
Någon helg i december, på en söndag. Julbord på landet med sju sittningar. Ett mycket gott klassiskt "gammaldags"  julbord med massa gott. Jag fick träna på att bjuda på mig själv. Hade två olika skor på mig & spillde grädde. Ojsan!
Balade lussekatter hemma på kvällen. Mindre socker. gjorde de lite bättre. Sötningsmedel & fullkornsmjöl var två av ingredienserna
17 december
Sista sällskapskvällen med arbetet, hemma hos kollegan med Exotisk planka till mat & julklappsspelet- 
JULAFTON
En mysig afton. Pappa hörde av sig på telefonen från Sydafrika. Jag pratade ned farmor en längre stund. Sedan var det mat som serverades, efterrätt & julklappar.
Nyår! Ett gott slut på 2o13
Nyårsafton var i början av kvällen hos mig. Förrätt och oxfilé till huvudrätt, är det nyårsafton så är det!
God mat, vin, bubbel, drink & härliga människor
 
 
Gott nytt år! Det var bilderna från året 2o13.
Tack för detta år alla underbara människor i mitt liv, Vi gör det  kommande till ett bra år, eller hur? Önskar er all lycka under 2o14.
Ta vara på det du har!
Kärlek & värme till er, Kram
 
(uppdateras med text fortlöpande)
 
 
 

Hemma!

Pigg, men sjuk!? Får ju inte vara på jobbet när det "är något med magen". Det är ju dumt om någon annan skulle bli sjuk, barn eller vuxna.

 Men det är svårt att veta när jag alltid haft stressmage! Det brakar ihop ibland & den gör det när det är olägligt.
Mår lite för bra för att ligga i sängen. Får se om lunchen får stanna!
Men skriver under tillfrisknandet på min försenade årskrönika & kan ju pyssla i hemmet.
 
 

Fredagen då mina kollegor var på middag

Kring jul har alla ganska mycket, så min idé om decembermys fick faktiskt heta januarimys.
Det januarimyset hade vi den tjugofjärde januari.
Först var det ju den vanliga fredagen på arbetet, inkluderat med fredagskramar. Sedan lite handling med den sista maten, & det röda vinet samt vackra tulpaner.
Sen var det dags att starta i köket. Det skulle bli tre rätters & förrätten var helt ny för mig. Den var inte alls komplicerad men mycket god. Kommer dock inte åt receptet för att pinterest har liten paus!
Gästerna kom 18.3o. De kom in genom dörren med glatt humör, blommor & vin!
Jag behövde lite mer tid med huvudrätten & förrätten var i ugnen, men undertiden fick de smutta på en fördrink.
 
Huvudrätten Kyckling med tomat & mozzarellasallad var bara min andra eller tredje gång. Den gjorde jag & min vän Annelie i hennes studentbostad för en hel del år sedan, cirka 2oo9. Vi gillade att jaga nya recept på våra tjejträffar. Den var inte ny, men var trots det tvungen att "noggrant" följa receptet.
 
Efterrätten var inspiration från 25 årsfesten (bara sju år sedan)
Grekisk fruktsallad med honung
 
En helt fantastisk kväll med lite av allt. Men mest skratt i form av fredagshumor, verklighet & andra histoerier. Maten blev jättebra & tidsschemat hölls. Mycket lyckad kväll som tog slut lite för tidigt.
Men lördagen var planerad för oss alla fyra. Så "tidigt" i säng!
Tack för denna gången, Katarina, Johanna & Lucinda. Love u!
Kyckling med tomat & mozzarellasallad. Receptet hittar ni här!
Fruktsallad

Grillad kyckling med krämig tomat- och mozzarellasallad

 

Grillad kyckling med krämig tomat- och mozzarellasallad

Beräknad för 4 portioner

        4 st kycklingfiléer

1 paket skivad bacon

Sallad:

2 dl lätt crème fraiche

 1 st schalottenlök eller rödlök,

2 klyfta(or) vitlök, skalade och rivna

 

0,5 dl färsk timjan, hackad

0,5 dl färsk basilika

4 st tomater

 3 st mozzarellaostar

 0,5 dl rostade pinjenötter

 salt, vitpeppar och svartpeppar

 

 

Dela kycklingen på längden, rulla en bit bacon runt varje kycklingbit. Salta och peppra. Grilla ca 5-7 minuter på varje sida

Skär tomat och mozzarella i skivor. Blanda crème fraîche med vitlök, örter och lök. Smaksätt med salt och svartpeppar. Marinera tomaterna och mozzarellan med crème fraîchen. Strö över pinjenötterna och servera salladen med kycklingen.

 

 

 


Vem stal min energi!?

Trodde att jag var så himla upplagd för träning efter flera dagars frånvaro.
Sista träningen var i onsdags & då var inte träningsglädjen där helt 1oo även fast passet kändes bra under tiden & efteråt. På kvällen åt jag avokadosoppa till förrätt & en köttfärsrätt till huvudrätt.
Har ätit nyttigt i ett par veckor nu, men i helgen gick jag lite över mina gränser. 
Goda middagar med vänner, buffémat, vin & choklad.
Kanske var det därför jag inte kände träningssuget komma, det fanns ingen energi före morgonträning & den kom inte heller under passet. Vilket är ovanligt.
3o min crosstrainer
Benpress
Boxning på säck
Liggande lårcurls
knäböj
 
Älskade vänner & kollegor gav mig massa kärlek idag!
Så hoppas min energi kommer tillbaka! Gärna snarast, men senast i morgon!
 
Nu ska jag ge mig själv lite städningsenergi!
Ett måste!
 
 
 
 
 

RSS 2.0