Huvudet påväg att återställas

Har inte huvudvärk lika ofta... har varit nästan fri hela helgen! Men så klart, när arbetsveckan börjar kommer värken tillbaka! Fast idag var bara några timmar & alvedonen hjälpte, jippi!
Får se om det blir ett läkarbesök på torsdag, vill gärna slippa! Masserar mig själv kring axlar, skuldor & käkar!
Det är väldigt stelt, känner mig helt slut i de partierna. Kanske problemen sitter i musklerna eller i bihålorna som en kollega trodde det kunde bero på? Den som lever får se.

Har hes röst, sedan i lördags. Men har inte haft ont för än i kväll. Konstigt!
 
Det var denna spännande lägesrapport
Hoppas ni mår bra!
Kram


Jag & mitt huvud

Har precis bjudit mig själv på en Treo! Har haft en ganska bra dag idag, även om huvudvärken smög sig på!
Ringde vårdcentralen denna vecka, första damen jag pratade med var underbart förstående. Men på onsdagen skulle jag ringa upp för att få en akuttid. Inte lika trevlig dam i växeln.
Sa samma sak, jag vill inte gå till min vanliga läkare. Men eftersom jag inte kunde ta de två akuttiderna hon erbjud så fick jag ändå en tid hos läkaren jag absolut inte vill gå till! En tid om en vecka- en vecka till med huvudvärk? Nä du, hoppas den hinner gå över av sig själv!

Besökte apoteket & inhandlade Treo, men stackars mage kommer bli ilsk!
Ilsk blev den, men det kanske var värt det hela?
Min onsag kväll var väldigt avkopplande & skön, kanske var det de jag behövde?
Peppar, peppar ta i trä!


Ont i huvudet vecka två

Förra helgen blev jag magsjuk, började med magknip på lördagskvällen & på natten blev det värre. Dagen efter var det värk i kropp & huvud samt feber! Jag fick komma till jobbet på onsdagen & har sedan sjukdommen haft ont i huvudet!
Ringde sjukvårdupplydningen på söndag kväll & fick olika rekommendationer som friskluft, motion, olika vanliga huvudvärkstabletter!
Idag ringde jag min vårdcentral, får återkomma i morgon för en akuttid! Har sista veckan gått lite promenader & försökt hålla modet uppe! Ingen träning på gymmet alltså!

Det blir promenad idag också!

Har ni sett min nya design? Gjord av min vän Gia, roligt med nytt & bra blev det också!
Kram


Yantramatta



Maria har varit gullig att låna ut sin spikmatta. Provade den på spa-kvällen och fick mer eller mindre panik. Andra gången denna vecka kändes det bättre, jag envisas med att ligga 30 minuter.
 Hittade frågor & svar om just denna matta, Yantramattan

 

Hur många piggar har Yantramattan?
- Yantramattan har 8 820 – 14 616 st. piggar och varje matta är uppbyggd av 210 – 348 blommor. Varje blomma består av 42 piggar. Piggarna är kalibrerade, vilket innebär att tillverkningsprocessen är exakt och ger ett exakt resultat, varje bladspets är lika vass (jämför gärna med andra mattor!). Vi anser att kvalitén är av betydande vikt för att uppnå optimal effekt!

 

Vilka kan använda Yantramattan?
- Alla! Den ger störst effekt på dig som stressar, sover dåligt, har låg energi, muskelspänningar, stelhet, spänningshuvudvärk, tillfällig smärta i rygg och nacke eller för dig som helt enkelt önskar bättre och djupare sömn/vila för att få mer daglig energi. Rådfråga alltid läkare vid dokumenterade medicinska diagnoser eller funderingar.

 

Vet man att Yantramattan ger resultat?
- Ja. Vi får dagligen uppskattande samtal och mail rörande spikmattans effekter.

 

Vad är det som händer i kroppen?
- Det förefaller vara så att blodcirkulationen och syretillförseln ökar till kroppens muskler och organ. Blodtrycket sänks och det är smärt- signalerna till hjärnan som frigör kroppens ”må-bra”-hormoner. Kroppens endorfiner och oxytociner ökar och ger en avslappnande effekt vilket gör att den lämpar sig ypperlig vid sömnsvårigheter. Du får ökad energi, blir piggare, får lägre blodtryck och ökat välbefinnande. Många vittnar om stark smärtlindring och att de sover bättre om nätterna.

 

Jag har bred rygg, finns det en matta för mig?
- Javisst. Yantramattan finns i 3 olika storlekar för att passa just din rygg. Medium, Large och Extra Large. Självklart ökar antalet kalibrerade piggar efter storlek på mattan. Det är dock inte nödvändigtvis så att en stor person måste ha en stor matta. Även storlek medium passar en bred rygg, men de större storlekarna behandlar ett större område. Många vill gärna använda spikmattan över stora områden, t.ex. både på rygg och rumpa, och har vid köp av annan spikmatta (av annat märke) varit tvungen att köpa två mattor. Denna problematik ville vi komma ifrån, och därför designade vi helt enkelt större mattor för att uppfylla alla tänkbara behov.

 

Är mattan hygienisk?
-Ja. Blanda lite tvättmedel i varmt vatten och handtvätta. Skölj noga flera gånger och låt dropptorka i rumstemperatur eller med fördel i friska luften. Använd inte i tvättmaskin eller torktumlare då Yantramattan och maskinerna kan skadas.

 

-Vilka effekter på huden har Yantramattan?
Det uppstår små gropar efter man legat på spikmattan men de försvinner vanligtvis efter några timmar, eller i sällsynta fall efter ett par dagar. Den rodnad som uppstår beror på den ökade blodcirkulationen och är en positiv effekt av Yantramattans kalibrerade piggar.

 

-Kan jag använda Yantramattan på andra kroppsdelar än ryggen?
Så klart kan du det, men eftersom det inte finns någon dokumentation på ökad effekt vid användning på andra kroppsdelar, vill vi i första hand rekommendera behandling av ryggen. Ryggen är trots allt kroppens enskilt största behandlingsområde och de peptidhormoner som frigörs ger effekt i hela kroppen. Nacke-skuldror-axlar kan vara skönt att punktbehandla. Då rekommenderar vi att du lägger en kudde under Yantramattan för bästa effekt.

 

Jag har acne och ärr på ryggen, kan jag använda den ändå?
-Ja. Det ska inte göra någon skillnad om man har acne eller ärr på kroppen vid användning av Yantramattan. Om man har öppna sår av acne eller något ärr som ännu inte har läkt vill vi inte rekommendera att använda sig av mattan eftersom den kan göra såren värre. Men annars är det inga problem.

 

Kan jag använda Yantramattan även fast man är överviktig?
-Ja, det är inga problem alls. Det ska inte vara smärtsamt att använda Yantramattan, det ska vara skönt men ändå göra lite ont. Det är smärtsignalerna till hjärnan som frigör kroppens ”må-bra”-hormoner. På Yantramattan kan man själv ställa in det spiktryck man vill ha genom att använda en tunnare t-shirt eller ett lakan emellan.

 

Är det farligt att ligga på spikmattan mer än 40 minuter?
-Nej. Den enda risken är att man får starkare märken på ryggen men de försvinner efter ett tag. Vi skulle inte rekommendera att ligga på spikmattan i över två timmar dagligen men om det är någon enstaka gång kan ingen skada ske, det finns många som somnar på spikmattan.

www.yantramattan.se/


Citat


Träning på allvar

Nu känns det i kropp & själ!! Det känns på riktigt!

Fredagen, morgonträning crosstrainer 30 min 
Lördagen, en lugn fotopromenad
Söndag, långpromenad i skogen, 1,5 timme & salsa-aerobic 1 tim.
Måndag, skogspromenad 1, 15 min
Onsdag, crosstrainer 30 min

Visst ser det rätt så bra ut?
Känns så himla bra, känner peppet från allt & alla också!
Tack!


Salsa-aerobic

Studiofitness ord:
Låt dig ryckas med av latinoinspirerad musik. Rörelser och kombinationer med latinostuk.


Det vare ett roligt pass, och passet fick verkligen upp min puls! De andra hade tränat några flera pass än mig & hängde med mycket bättre än vad jag själv gjorde! Men några tjejer peppade mig, "ge det minst tre gånger"
Var lite besviken på det salsa-inspirerade... tyckte inte det fanns någon särskild salsarytm! Men det vill jag absolut inte säga att det var ett dåligt pass, bara inte så som jag tänkt mig!
Något annat jag inte tänkt mig var att jag skulle få träningsvärk i magen, när använde jag den? Men det gillar jag!
Träningvärk i magen ser jag som något positivt. Hur mycket träningvärk kommer det bli när jag hänger med hela passet?

Spaafton i bilder

Initiativet till en spa-kväll kom från Maria i våras & det var verkligen en lyckad helkväll med godmat, ett härlig gäng tjejer & underbara aktiviteter! Maria & jag planerade allt en söndag, allt i från 3-rätters till kvällens schema. Bara planeringen var mysigt, precis som kvällen. Det var Bella, Jennie, Petra & jag hemma hos Maria den 26 juni.

Ord om kvällen:
Maten var toppen, det var verkligen så väldigt gott allt i hopp! Alla recept i ett tidigare inlägg!
Musiken och ljus i lägenheten gjorde det hela stämmningsfullt. Marias massage var toppen & lika så det underbara fotbadet. Spikmattan, hmm vad ska jag säga om den? Panik... en brännande & bokstavligen stickande känsla. Ansiktsmaskerna, luktade inte jammi & var en aning rinniga! Men det var roligt att prova på! Hårinpackningen vågade jag mig inte på, var lite feg eftersom jag skulle på möhippa dagen efter...
Kvällen i helhet, helt underbar & fnissig! Tack Maria!

 

 




Recept Spa-kväll

Risottobollar (10 personer)

4 dl vatten
½ grönsaksbuljong
1½ gul lök
30 g smör
0.250 kg arborioris
2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar
50 g marinerade soltorkade tomater
1 kruka basilika

gör så här:
1. koka upp vatten och buljongtärningen och håll det varmt. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stor gryta.
2. Rör ned ris , vin och strax därpå grönsaksbuljongen. Koka på svag värme utan lock. Rör då och då (det bräns lätt vid) Tillsätt mer vatten om så behövs, koka sakta under passning totalt drygt 30 minuter, tills all buljong kokat in och riset är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.
3. Finhacka tomater och basilika, utom lite som sparas till garnering. Rör ner detta i den svalnande risotton.
4. Låt risotton kallna helt, helst tills nästa dag. Forma köttbullsstora bollar, lägg dom i en skål och förvara i kyl till strax före serveringen.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bollarna på plåt med bakplåtspapper och värm mitt i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med den sparande basilikan och servera på buffébordet.

Fyllda Champinjoner

2 stora champinjoner per person
Hemmagjord köttfärssås
Bacon

Ta champinjonerna & bryt bort skaftet i mitten, fyll den med din köttfärssås
Lägg sedan en halv baconskiva över, in i ugnen på 200 grader tills baconskivan är färdig.

Kinesisk omelett (4 personer)
8 ägg
225 g kokt kyckling, strimmlad
12 råa tigerräkor, skalade och med den mörka tarmen borttagen.
2 msk hackad färsk gräslök
2 tsk vit soja
en skvätt chilisås
2 msk vegetabilisk olja


1. Vispa upp äggen lätt i en stor skål. Tillsätt strimmlat kycklingkött och tiggerräkorna och blanda allt väl.
2. Rör ned hackad gräslök, vit soja och chilisås och rör om tills alla ingredienser är väl blandade
3. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad stekpanna på medelgod värme. Häll äggblandningen och luta stekpannan så att blandningen blir jämnt fördelad.
4. Stek omeletten på medelgod värme och rör försiktigt i den med en gaffel tills ytan stelnat och undersidan fått en gyllenbrun färg.
5. När omeletten stannat, låt den glida ur stekpannan med hjälp av stekspade. Skät omeletten i fyrkanter eller skivor och servera genast.

Skaldjurspasta med vitlök (4 personer)

tillagningstid ca 30 minuter

2 vitlöksklyfter
1 dl olivolja
400 g pasta, vit fiberpasta
600 g räkor med skal eller 250 g skalade räkor
12 kräftor eller kräftstjärtar
1 gul lök
3 paprikor i olika färger
pressad saft från ½ lime
salt
nymalen svartpeppar
1 knippe basilika

1. Skala vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan, lägg i klyftorna och låt dom puttra ca 10 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
3. Skala räkor och kräftor. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna
4. Tag upp vitlöken och fräs löken och paprikan i olja. Tillsätt räckor, kräftstjärtar och vitlöksklyftor.
5. Blanda ned pastan i såsen. Tillsätt limesaften och smaka av med salt oc peppar. Garnera med hela basilikablad.

Efterrätten:

Jordgubbar med gräddyoghurt (4 portioner)

½-1 liter jordgubbar
1,5 dl vispgrädde
2 limefrukter
1 dl matlagningsyoghurt
2 tsk fruktsocker

Rensa jordgubbarna och skiva dem tunt.
Vispa grädden hårt. Riv en lime och pressa ur saften. Rör ned skal och saft i yoghurten och tillsätt fruktsockret.
Vänd ned yoghurten i den vispade grädden.
Varva frukt och gräddyoghurten i glas och dekorera med limeskal och mynta eller citronmellis.





Morgonträning

Då var det dags att utnyttja sovmorgonen! Igår hade jag tänkt att sova ut, eftersom jag kände mig riktigt sliten efter en tuffvecka, två 12-timmars dagar är inte helt roligt! Och att jag dessutom onsdag, torsdag & fredag vaknade ca 1 timme tidare än vad som behövdes. Det vore ju en sak om man lagt sig tidigt & faktiskt sov ut! Men är väldigt trött, åh sover inte särskilt bra! Ja, nu till det positiva! Jag tog mig till gymmet... för första gången på ..... vet vad!
Jippi, vad gött det kändes! Undra vad som kändes mest, att jag faktiskt var där eller att jag fick skryta för mina kollegor! Nä, men det är faktiskt så att jag har ett toppen gäng på jobbet, så det känns bara härligt att delge de info om min duktighet för man får så peppigt tillbaka!

Just nu går det också bra att vara lite hälsosam med mat! Åh det fungerar verkligen! Har varit duktig sedan provning av tärnklänningen (26/8) & det går verkligen bra. dagen innan skrev jag som rubrik Detta går inte här på bloggen. Det går visst!!!!
Igår tog jag en chokladboll som det bjöds på jobbets traditionella fredagsfika. Min mage sa ifrån.... den blev besviken på mig! Aj aj, ont!
På kvällen var det bio med söta vännerna & vet ni vad? Jag åt vindruvor, röda & gröna! Det var mitt snacks! Johan & Jennie bjöd mig på godis- en gång! Duktigt tackade jag nej.... sedan respekterade de mitt val! Tack!

Idag är jag kompis med vågen!
Och jag behöver pepp, för att fortsätta vara vän med vågen!


Höstträd, Tinnerö eklandskap -o7


Kommentaren om mjölk i förra inlägget, flyttade jag från min vanliga blogg hit! För inlägget var bara tänkt att vara här! Blev lite fel, men jag vill ju ändå ha med Stinas kommentar! Ni förstår väl?
Trevlig helg, Kram




mjölkfakta


Nypeppad

Ja det blev jag i måndags, men pepp-smittan sitter inte i hela kroppen än! Men viljan finns där & jag är nu kompis med vågen, allt tyder på att det var knät som gjorde att jag & vågen blev ovänner. Den sårade mina känslor!
Vän med vågen, det uttycket kommer från jobbet!
Känns himla bra att vara helt rörlig igen och att jag faktiskt kan träna igen! Men denna vecka har varit sena kvällar veckan. Åh när jag väl fick en lugnkväll, fanns inte riktigt träningslusten... men jag var på väg! Fick en spontanbesök som hindrade mig... sen blev klockan tok mycket! För träning i alla fall!

NU morgongröt, sen jobb hela långa dagen/kvällen!
Kram

RSS 2.0