Tre lopp under våren

Bokade!
Andra tunnelrun
Tredje premiärmilen
Fjärde Göteborgsvarvet.

Funderade vilket Göteborgsvarv som jag blev mest stolt över att boka. Det första är ju alltid ens första. Jag hade frivilligt anmält mig till ett 2 mils lopp.
Men när jag bokade och betalde detta kom en annan känsla. Att övervinna känslorna efter årets lopp. Mitt i min sorg göra mitt sämsta lopp. Men sedan få så mycket kärlek & pepp från nära efteråt
Men att inte vilja starta Göteborgsvarvet har varit en unik känsla lite hatkärlek.

Nu har jag varit vaken på övertid!!
Godnatt


Så bra det känns

Steget till en nästan full träningsvecka kändes så himla långt! Men vet ni, denna vecka klarade jag det nästan. I veckan lite korta pass för att jag varit bortrest med jobbet på badhotellet. Plus lite plugg.

I nuläget vill jag till gymmet, jag vet ofta vad jag vill få ut av träningen.
För en tid sedan var det bara suddigt, tvingade mig dit & hade inget mål med varför jag var där.
Nu går veckorna, veckorna innehåller träning. Ingen är gladare än jag!

Dagens träning slutade med benpress 200 kg, x 4. Innan hade jag lättare vikt, arbetade med fötterna på plattan inåt. I fyra olika lägen.
Hamstring i maskin
Legcurl
Hoppat över en bänk med armarna som stöd mot bänken och zick zack med över. Den övningen har säkert ett passande namn. 3o minuter Kondition/ uppvärmning.

Positiva känslor!
Med denna känsla i hela kroppen säger jag godnatt!


Fredagsfys, blev lite sent!

Ibland när jag kommer hem tidigare från jobbet så stannar tiden. Jag bara sitter och så blev det igår, veckan hade varit händelserik med många olika inslag. Alla intryck gjorde mig trött. Det hade varit bättre att sova lite.
Åt ett mellanmål, smoothiebowl medans väntade på min väska med favoritskorna i och bara satt på min svarta köksstol. Bara lät tiden gå. Men hade faktiskt krånglat mig ur min klänning och bytt kläder tills att väskan levererades.
Så plötsligt var jag påväg till stan. Köpte energi i form av dricka & proteinbar. Handlade till middagen, räkor, kräftstjärtar, créme fraiche & färsk pasta.

Sedan gjorde jag ett lättare pass på 15 min crosstrainer 45 min cirka bröst & rygg. 7 Minuters appen som blir en genomkörare för hela kroppen. Älskart!!
Plankan, armhävningar, utfall, sidoplanka etc. De första gångarna känner jag av träningsvärk i midjan. Kittlar dödsskönt i kistan.
Känner att det är härligt att återvända till träningen. Leendet blir stort.
Kvällen blev det fredagsmys.
Hem för att duscha, sen laga mat och se serier. En bra fredag! Hade blivit fulländad om vilan hade fått lite tid...

Mot en bra och fin lördag!!


Glädje, ljuset och lugnet!

Alltså lycka att känna sig som mitt gamla jag. Nästan. Kanske till och med snäppet bättre. Den tuffa tiden kanske gav något positivt med sig. En bra & positivare känsla i kroppen. Förra helgen var en dipp, men det får vi människor ha. Det fick jag ha. Tidigare under de senaste två åren har inte glädjen & hoppet funnits. Kände mig mållös och det värsta var att känna motsatsen till att älska sig själv. Att låta det dåliga självförtroende och tilliten ta över. Att vara ovän med spegel & alla kläder.
Men nu, känner mig på väg, till rätt. Min rätta stig. Den tuffa tiden gav min styrka. Och målet blir tydligt: Mål må bra!
Vägen dit ser ljus ut igen, jag har precis sluta tvinga mig till träning & börja längta. Börjar trivas i köket och känna lusten att hitta på saker med vänner. Jag har börjat springa igen, på löpbandet men även utomhus. Jag har ett fokusmål för träningen. Jag vet ofta vad jag vill köra. Har en tanke på hur dagen veckan och helgen ska se ut. De stora skillnaderna som känns positivt!!

Det starkaste är att faktiskt börja älska sig själv igen. Se ögonen gnista och gilla sin spegelbild. Ge mig själv upplyftande ord och känna mig stark. Jag kom starkare ur detta. Vad skulle jag göra utan familj och vänner?
Levnadsgladare orkar och vill hitta på saker, det kom först av allt. Före träningen, hälsan, spegeln... Lyckan kommer smygande. Tränar flera gånger i veckan med fokus
Har fått ordning på kosten, bättre genom mindre portioner och äter kosttillskottet krom för minskat sötsug.
Äter kosttillskott för immunförsvaret och hallonkreton (helt naturligt) för förbränningen.
Går ibland sköna harmoniska promenader, oftast ensam för att hitta mig själv, landa och ta min takt.

Min visuella väg är påväg till rätt riktning. Positiv energi!


Ny måndag, ny energi...

Precis så kände jag igår. Fortfarande så har jag inte prentat ner några mål, men att jag vill träna är nog just nu.
Och det var ett av mina mål. Precis nyss.

Problemet är att jag är mycket känslig just nu, så dagens motgång påverkade mig så att jag blev sängliggande hela eftermiddagen.
Men nu är träningskläderna på och energi intagen i kroppen.
Såg framemot en riktigt bra träningsvecka. Var ju helt lycklig föregångare vecka.
Idag blir det ryggträning. Men ska tuffa till mig så jag får chans att köra favoriterna! Är ju lite blyg fortfarande, efter en vecka på actic. Förra veckan var så bra, fick till kondition och ganska mycket styrketräning. Sprang till och med utomhus, i regn och rusk. Lite galet. Just för att jag inte velat träna löpning sedan september. Avslutade en bra vecka med ben på lördagen.

En svårt-att-kliva-upp-ur-sängen-bild


Den bästa träningen är den som blir av!

Äntligen tog jag tag i svackan. Men det kändes verkligen som om det behövde komma till mig denna gång. Har under flera tillfällen det senaste året tvingat mig till träning och allt för ofta har det slutat med att jag avslutat passet, antingen bara på själva känslan på att det inte är rätt men även av andra orsaker. Magont, skador och människor som påverkat känslan.

Denna vecka känns det rätt, det känns inte som om jag behöver tvinga mig. Sköter maten och kosten nästan helt.
Tränade ensam i måndags, i tisdags med en vän & kollega från den senaste arbetsplatsen. Vi åt middag på hälsofreak och planerade Stockholmsresan tillsammans. Igår tog jag en löptur i snöblandat regn. Nu sitter jag på en konditioncykel och har utsikt över gymmet på actic.

Jo men detta känns helt rätt.
Känner mig gladare igen sedan en tid tillbaka!


RSS 2.0