Ostabil

Ja, det det var visst inte den bästa kvällen att träna på... Ute hela dagen, lunch på snabba kolhydrater, mellis, äppelbit, arbetsdag slutar 17.15 & direkt ut i spåret! Min kropp demonstrerade mot min galna idé....
Bli skakig & hängig, får gå myrsteg hem! Tack Nina som "följde" mig hem...

Resultat: springer 3 km & går ca 3 km

Träningsvärksfri

Nästan en vecka med värk i bena, men nu är jag tillbaka i verkligheten

Bodyfit

Provade ett nytt träningspass igår för att Afrikansk dans var inställd! Ville ju gärna prova den :)
Men det blev bodyfit. som blev tisdags träning, enormt kul & väldigt tufft pass. Kanske för att jag inte är särskilt van & brukar inte gå på pass i ett fullsmokad rum. Jag var överhettad & totalt slut!

fick god omelett till middag, gottigott

Träningsvärk i ben, armar, rygg & lite mage. Hela kroppen!
Fokus sattes på benen, åh det känns!

Missade tåget på grund av nya moderaterna (fick en tidning) & att var grymt tungt att ta sig ner för trapporna! Upp gick mycket lättare men det var för sent! Som tur tar jag ett tåg för tidigt, men kommer fram på minuten till jobbet med detta tåg! 


6 km + 1 km

Joggade 5 km i skogen & till skogen är det en kilometer. Men min mätare tyckte att jag sprungit 4.16! Jag borde hamnat på 7 km när jag kommit hem men den står på 5.28. Måste bero på att man tar kortare steg än när man promenerar! Annars har jag ingen förkaring!

Jag tog två pauser då jag stog helt still, för jag ville inte att några steg skulle räknas på att gå! Annars brukars det gå-springas, åh då känner jag mig också stolt! 6 km, gött!
Men gick hem från motionspåret, 1 km (eller något)

Känns så himla bra efteråt!


Lördagens middag


Stekte kyckling & purjolök i olja, kryddade med citronpeppar, salt & timjan
Kokade fullkornsbulgur & blandade samman allt.
Tomat, avokado & fetaost som smulades över
Mumma, det fattades bara ett glas gott vin


söndagsfrukostMums, men hur kunde jag tro att jag skulle orka två mackor & en stor portion gröt?
Strax löpning!!


Joggingtur

Vilket underbart väder vi haft denna veckan, D-vitamin har min kropp fått ta del av. Härligt med sol & värme! Känner underbara vårkänslor & det underliga är att jag känner mig så mycket piggare
Så idag tog jag mig själv på orden, tog på mig löparskorna & drog mig till skogs innan kvällsmötet på jobbet
Det är så vackert att springa i den bevarade skogen, cirka 4.4 km lyckades jag med 


Nystart efter förkylning

Hostan var envis, men nu är jag igång igen!
Roligt att mina vänner utmanar varandra, det går mig lite pepp också- tack tjejer!

Tränade på gymmet i tisdags & ska springa i skogen mellan jobb & möte i kväll!

Ha en bra solig dag

Modell för en dag -Spegel


Enkelt men väldigt gott


Paprika & purjofräs
Fetaost
Rökt kalkon

Man tager vad man haver middag :)


Jordgubbspaj

Mitt exprimenat att göra en nyttig bärpaj blev lyckat. I torsdags gjordes två smulpajer, nyttig jordgubbs paj & vanlig smulpaj med bär (vinbär, hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär...) Båda blev jättegoda & serverades med vaniljkesella
1½ dl fullkornsmjöl
1½ dl fullkornshavregryn
2 tsk Linfrön
100 g smör
1 msk fruktsocker

Frysta eller färska Jordgubbar eller andra bär
Fruktsocker
 
Mät upp mjöl, havregryn, linfrön och fruktsocker i en skål.
Lägg i smöret och finfördela till en smulig massa.
Lägg Smula degen över bären och strö över lite fruktsocker
Grädda ca 20-25 min i 225 grader

Serveras med vanilj kesella


Pajbak

Exprimenterade gjordes i mitt kök i går. Det var dags för fredagsfika på mitt dagisarbete & det var min tur att göra ett försök. Min nya tanke är att baka lite nyttigare & vill verkligen hitta goa recept!
Kanske öppnar ett hälsocafé en vacker dag....?
Mitt försök till nyttig smulpaj blev mycket godkänt av min vän & kollegor. Tänkte bjussa er på bilder, men nu är det dröm sött för en trött Mrs Susanne

Ha en bra lördag, Kram


Ny tidning, ny inspiration


Köpte nya Laga Lätt igår när jag handlade mat! Den är lite mysig & inspirerande att titta i...
I detta nummer stod det om fester som studenten, vilket passar mig alldeles utmärkt eftersom det är dags för syster att ta stundenten den 4 juni


Tv-snacks


Kanske?

Tänkte inte bjuda på hur det har gått till, men ramlade & slog mitt bakhuvud under påskhelgen. Har fortfarande känningar & läste därför på om just hjärnskakning! Om det skulle vara så är det den mildaste hjärnskakning man kan ha... så var inte allt för oroliga! Men en krya på dig bukett är alltid fint! ;)


Hjärnskakning- vuxna:
Kortvarig medvetslöshet är det tydligaste tecknet på hjärnskakning. Ibland är den så lätt och kortvarig att den är knappt märkbar. Vanlig hjärnskakning är inte farlig, men du bör undersökas på sjukhus så att man kan utesluta en blödning i hjärnan. Efteråt bör du undvika hård fysisk träning och alkohol för att ge hjärnan möjlighet att återhämta sig.

Hjärnskakning inträffar när hjärnvävnaden kommer i rörelse på grund av ett slag mot huvudet. Då kopplas delar av hjärnans funktioner tillfälligt bort. Den som drabbats förlorar kortvarigt medvetandet.

Ett kraftigt slag mot huvudet kan också leda till blödningar och svullnad i hjärnvävnaden eller ett brott på skallbenet.

 

Symtom: Det tydligaste tecknet på en hjärnskakning är den kortvariga medvetslösheten. Om medvetslösheten varar längre än någon minut måste man misstänka en svårare typ av hjärnpåverkan.

Ibland kan man ha hjärnskakning utan tydlig medvetslöshet. Man kan vara frånvarande en kort stund följt av illamående, kräkningar och trötthet.

Under timmar eller dagar efter en hjärnskakning har du ofta huvudvärk, yrsel, illamående, kräkningar och stark trötthet.

Symtomen brukar gradvis försvinna efter några dagar upp till en vecka efter.

En del personer får mer långvariga besvär av en hjärnskakning som fortsatt huvudvärk, yrsel, trötthet, svårigheter att koncentrera sig, nedstämdhet och överkänslighet mot ljud. Dessa symtom brukar inte vara knutna till någon synlig skada på hjärnvävnaden.

 

Egen vård:Hjärnan behöver lugn och ro för att återhämta sig efter en hjärnskakning. Du kan återgå till din normala verksamhet direkt, men ge dig tid att vila. Undvik hård fysisk träning, alkhol och uppgifter som är koncentrationskrävande så länge du har besvär.

Om du fått en hjärnskakning i samband med idrottsutövning bör du inte idrotta under minst två veckor och till du är helt besvärsfri.

www.vardguiden.se


Städtips

Är fortfarande förkyld... men har promenerat så mycket jag orkar i alla fall & i går dansade jag massor!
Tänkte satsa lite extra på denna bloggen, så det är bara att skriva. Om allt & inget!

När jag städar är ofta musiken i gång! Och då slinker några danssteg med i städningen, eller när jag diskar står jag & trampar. När jag torkade disken gjordes knäböj som är bra för rumpa & lår. När jag städar har jag också tvättid som oftas & då blir det trappträing! Sopsortering & panta, det innebär att man måste ta sig en bit... och det är komplicerat att bära!
Jaja, det jag vill få sagt att städning är bra på fler sätt än att det blir sent & fint!

Hittade ett citat på en hemsida:
All aktivitet och rörelse innebär energiförbrukning. Till och med kroppens egen aktivitet, dvs alla organs funktioner, kräver energi. Städning är jättebra motion faktiskt.


Våren är här

Vilka härliga dagar vi haft i påsk & då är det bara att snöra på sig vårskorna för att promenera! Det har jag verkligen tagit till vara på!

Ha det härligt i solen, Kram

RSS 2.0