Dagens träning

Gjorde en god tonfisk sallad idag!
 
45 min. crosstrainer
1o min gym., mage.
Kändes väldigt bra med träningen idag. Och jag tog det väldigt lungt. Det var väl det som kändes rätt. Att välje gymmet, men att träna försiktigt. Är förkyld men inte speciellt allvarligt.Tänkte ta en sväng till träningen i morgon & på onsdag är det vila. Massage får bli musklernas utmaning.
Är så glad att många av mina vänner har hittat träningen & lite nystart kick.En vän ska få vara med i en spännande utmaning
Nu ska min kropp få lite nattlig vila.
 
 
 

massagetid

Under en längre tid har jag haft problem kring nacke och skulderblad på vänster sida. I fredags bokande jag in massage. En karl ska få knåda ordentligt på mina axlar, på onsdag är det dags. Välbehövd massage.

Nu gäller det bara att hitta presentkortet jag fick av de bästaste!

Helglunch

Lunch på rester
Fullkornspasta med två olika pesto, tomater & Ruccola (alla stavar olika)
Det behövs mycket eergi när man konstant pysslar i lägenheten.
Det var ganska bra lunch.
 

Make Up & goodiebags

Köpte 3 i 1 fondation & en mascara, men fick massor med fint.
Tjejen förnyade mitt medlemsskap på Kicks.
 
Nagellack, dekorations penna, mini mascara & necciär.
Goodiebag, serum, ansiktscreme & någonting mer.
 
 

Ny spännande smak

Väldigt nyfiken på just, rostad vitlök och ört.
 
Såg de här majonäs burkarna för ganska länge sedan & har tänkt att provsmaka, men som allt nytt så är det dyrt. Men för 1o kronor på fina coop butiken här inärheten så slog jag till & fyndade.
Så nu ska jag hitta på massa gott & nyttigt. Låt fantasin flöda & den "gamla" majonäs tuben får flytta till arbetet.
 
Någon som testat?
 

Förkyld men motiverad

Alltså det är så fantastiskt hur kroppen förändras. Min bild av mig själv är att det inte har hänt något med kroppen. Men jag kan lova er att det har det & det känns fantastiskt. Eftersom jag inte är helt nöjd med hur jag lever. Det ordentliga hälsotänket är i perioder. Och så är det för många. Vi faller dit på godiset, energidrycket eller fredagsmyset. Men det kan också gå veckor med 1oo% hälsa.
Men det visar ju sig faktiskt att jag har förändrat kroppen.

Är just nu förkyld. Men motiverad att fortsätta förändra.
Längtar till frisk & kry kropp. På alla sätt. Kroppen tar mycket & mitt självförtroende har haft en liten dipp. Är stark, vågar visa svaghet. Lyssnar inte alltid på mitt älskade hjärta & är lite väl impulsiv för min egna hälsa! Min kropp, själ & hjärta orkar inte alltid. Men det svaga hjärtat blir starkare för varje dag. Min kropp blir också starkare. Och mitt självförtroende är så mycket starkare.
Min kropp är friskare & 2o kilo lättare! Mina nära & kära stärker mig med sina ord. Mina fantastiska vänner, som är änglar som ser mig & min väg. Känner mig tryggare & säkrare, genom att mina vänner ger mig det jag behöver.
Kärlek & värme till er. Ni ser mig för den jag är! Tack för ert tålamod!

Mitt utkast har en rubrik som väntar på att bli formulerat
Hur vet man?
Den handlar om när det är dags att sluta. När vet jag att jag är färdig med viktnedgången.
Jag har börjat fundera & andra har börjat funderat åt mig.
Men vill inte att den texten ska stå för det självförtroende jag har. Jag vill att texten ska komma ut rätt.
Vill balansera ärliga inlägg med träningspepp & inspiration. Utan att det bli belastning på "skryt". Stolt över min resa. Stolt varje dag är jag inte! Mer stolt för stunden & allmänt stolt över en fantastisk resa med massa stöd!
 
just be
yourself
 

Tack Studio Fitness!!

I Lördags fick jag fribiljetter till Ladies Night. Det var gymmet som ordnat så fint & jag var först att tinga biljetterna.
För två år sedan jag där med Nina & massa härliga tjejer. En kväll vi tänkt göra om. Så, Nina låg närmast till att ringa först, men jag ville ha med alla mina kära tjejer. ♥
 
Det blev verkligen en kanonkväll, med lite avklätt, skönsång & massa skratt. Det var en kväll full med energi som slutade me dans & bubbel!
 
Tack till Studio Fitness för Fribiljetterna. Var helt till mig av att vara den tjejen som lyckades få två biljetter.Det firandes med att träna Lördag & idag på kvällen. Mer energi!
Men min rumpa talar om för mig att jag har tränat! Nu vill jag bara krypa under täcket & vila kroppen. Väntar snällt på att John Blund ska göra min trött
 
Natta mina läsare!
 
 

en timme och fem minuter

Skulle behöva vardagsmotionerat med dammsugaren & leka diskmaskin men jag skyndade mig till gymmet i stället. Behövde sova extra i morse & var helt knäckt i kroppen tills efter lunch. Den magiska tröttheten blev en vändning & på kvällen blev jag redo att besöka gymmet!
Körde 1 h 5 min i crosstrainern & nu säger rumpan hej! Den ger sig tillkänna nu på kvällskvisten.
 
Vill ha dejt med John Blund nu!
 
 

En bild, flera bilder?

 
För snart två veckor sedan gjorde jag några film snuttar om hur jag kände före & efter löpningen. Min tanke var att publicera de, men har funderat & funderat. I söndags tog jag bilder på kroppen. Ni vet, före, efter och under tiden bilder. Men ska man våga lägga upp?
 

Promenaddejt

Dagens frukost, innan min gäst kom förbi
 
Har haft en motionskompis hemma hos mig. En blond grabb i sina härligaste år & stark som tusan.
En utmaning på promenaden. Mio är en Golden retriver med massa energi & stor vilja. Men en väldigt fin charmör. Vi kan mysa fler gånger.
Har träffat två av mina tjejer under dagen. Sanna & Nina kom förbi en sväng.

Just lämnat krabaten hos husse.
Godnatt på er
 
 
 
 

Hall of Fame

En kollega sökte min blogg & hittade denna kommande text om. Alexandra försöker återberätta att att en tjej hade bloggat om mig. Mitt ansiktsuttryck var mest förvånat & en aning frågande. Jag gjorde en sökning på mitt namn & hittade den bloggen hon beskrev. Tjejen som skriver om mig heter Lars (och är en kille) & har bloggen, pappahumor. Lars & jag bestämde att vi skulle skriva om våra bloggar, så jag har skrivit om han här! och i det inlägget har jag skrivit några favoriter bland hans texter.
Det han skriver om mig är så fint & rörande, det gäller att hålla dettta levande.Han skrev så varmade ord, han beskrev mig. Kändes rättvist & framför allt som han känner mig väl. och jag är ensam på hans "hall of fame", just nu! Lars är också killen som ska coacha min vän i sin viktnedgång.


Välkommen till Lars, min favorit bland träning & hälsa. Kanske för att jag känner honom, eller kanske för att han skriver så grymt bra & ordentligt. Måste säga att hans texter känns så genomtänkta. Lars är bra på det han gör & så inspierande. Jag är rätt så säker på att han kommer bli en grym personlig tränare. Grabben har ju läst pedagogik med mig & vi har faktiskt varit på samma gym när vi gick i skolan. Just därför är han bra! ;)

 

Lars ord.
Den mars 4, 2012

Den första att äntra min Hall of Fame är Susanne Häggqvist, en tjej vars blogg  jag brukar följa med stort intresse. Anledningen till att jag följer Susannes blogg är främst för att hon , utan att veta om det, hjälper mig att hålla sunda referenser inom räckhåll. I en värld där fokus på kropp och utseende tenderar att bli en aningen tjatigt är det lätt att få skeva perspektiv . Susanne är min påminnelse om vad som kännetecknar den “sunda” människan. Hon lägger lika stor vikt vid kost och träning som hon gör på sina vänner och sitt arbete. Hennes strävan efter balans är ett attraktivt förhållningssätt till livet som jag med glädje rekommenderar andra att ta inspiration ifrån.

Kriterier för att vara med i min Hall of fame är:

1. Bloggen skall handla om friskvård( Motion, kost , andlig hälsa ect)

2. Bloggen skall innehåller en länk till min blogg

3. Bloggen skall vara aktiv och uppdateras en gång i veckan( avskyr länkar till”döda”  bloggar.

4. Jag ska gilla bloggen och den som skriver


Grötfrukost

Rågflingor, fullkornshavre, linfrön, frysta bär & kanel. Lägger på den sista lågkalori sylten.
Ägg får också vara med på ett hörn.
Känner mig på ett väldigt härligt söndagshumör, trots det gråa trista vädret!

Smaljeansens Ord som stämmer in på mig

smaljeansens motto:
Du kommer inte alltid att älska att träna,
men du kommer alltid att älska resultatet
 
Smaljeansen kanske möjligen slutar med sitt bloggande, men det vore synd när jag just börjat läsa henne & bli en smula beroende.

Dagens

25 min promenad i höstmörkret till målet som var gymmet. Körde easyline i 3o min. Några minuters stretch & snabba steg till tåge t. Har haft en bra dag på jobbet & ett givande möte. Har ont i höften & nacken. Är lite smått trötter. I morgon tar jag en sväng till gymmet för att ta det lite lugnare & bli bjuden på frukost. Längtar redan nu & ser fram emot en god natts sömn först!
 
Äntligen fredag! Å jag längtar till förmiddagen + kvällen.
 
 
 

Om träning & bloggandet

När träningslusten kommer så brukar även lusten att skriva följa med i svängarna. Åh idag bestämde jag mig för träning på kvällen. En vecka efter en mils löpning runt om i Linköping. Älskar kicken av träningen & resultat. Tycker verkligen om att skriva efter ett lyckat träningstillfälle. Har haft lite halsont & valt därför lite vilodagar. Tisdagen var en enda stressdag.
Vill ge er något genom att skriva om träningsstunder på gymmet eller löppasset. Vill verkligen skriva för någon annans skull & fram för allt för mig egen.
Men om det skulle resultera i ett få en annan att springa en sväng i det friska eller ta ett pass på gymmet. Men jag tror själv att jag ser ett litet mönster. Min träning har ingen röd tråd & är inte sammanhängade. Hade dessutom formulerat detta mycket bättre tidigare, bara för en liten stund sedan. Nu känner jag saknaden av den perfekta texten.
 
Försökte blogga från telefonen.
Inget ÅÄÖ (kände inte av bokstäverna)
Öppnade ny sida när jag klickade i skriva rutan
Kunde bara skriva rubrik
Hjälper bara med stavningen i rubriken.
Men tyckte det var lite roligt att spara texten i alla fall.
 
Vill inte att min blogg ska försvinna, men den blir bara tunnare & tunnare. Försöker fånga upp vad som skulle hjälpa den på fötter igen. Försöker göra det bästa av det för stunden men det faller & det faller djupt. Men jag får ordning på träning kost & hälsa. Kombinerar det med mina författar idéer & övriga tankar så kan det nog bli fina fisken. Kan jag skriva om mat träning & hälsa, så kommer det bli precis som jag tänkt mig.
Tränar de gör jag ju faktiskt
lagar mat gör jag ju ofta
Tänker på hälsa & träning gör jag ofta. Så hur svårt kan det vara att skriva bra & intressant om det?
 
Och vad svårt det är att komma i säng, skulle ju duscha, skriva & läsa. Allt efter 21.3o men innan 21.45.
Varför lyckas jag inte? För det hade varit omöjligt. Fast lite för mycket text va?
Nu ska jag hitta sängen.
För i morgon ska jag till gymmet igen
 
Hemmet har gått före träningen allt för ofta.
Jobbar, försöker vara social. är ensamstående med träningslust (oftas)
 
 

omöjligt att blogga

Det verkar nstan som en teknisk omjliget att blogga! skrev en snutt innan gymmet. Nu tnker  jag inte frska mer... kanske i hem ljuva hemmet! Miss i bokstverna r det som ni kanske ser.... 

Måndagstankar

Efter lite sömn så tog jag ett sovmorgons beslut. Å eftersom jag oftas sover dåligt & vaknar av mig själv så tänkte jag att det blir träning om jag vaknar kring o6.oo
Kändes helt rätt, att få sova lite längre. Förra måndagen var jag ju så besviken på gymmet också. Att inte följa schamat.Nu gäller bara att motivationen till träninge stannar. Att faktiskt ta tag i träningen ikväll, i stället!
Har just ätit en bra frukost med ägg & yoghurt.
Just nu känns det helt rätt.
Men först en heldag ute!
 
Hoppas ni får en bra måndag
 

Promenad till stan

Har just precis ätit lite lunch & ska ta mig en frisk promenad till stan.
Måste komma ut, rensa tankarna till lite skönmusik och fin natur,

Hade en väldigt trevlig kväll, mina vänner bjöd på mat hemma hos mig. Vi lagade trerätters. Tack! Det piggade upp.


Packar upp kläder

Det är ju rätt intressant att man envisas med att spara de stora gamla kläderna. Tror jag att jag ska rymmas de i någongång i framtiden? Extra intressant är att jag inte gjorde mig av med de innan förflyttning till nytt hem & ny garderob. Glädjande att minska i storlek. Dessutom är jag inte helt emot att köpa nya fina kläder.
När ska vi shoppa?
 

Dagens mil!

Blev tvungen att springa av mig lite känslor. Åh så mycket bättre det blev! Några små rackare (i form av överflödiga känslor) blev jag av med på vägen. 
Efter cirka 3 km börjar jag känna av att högerfoten "inte hänge med". Någon som vet vad det beror på? Känslan är svag, domnande & orkeslös. Men det försvinner. Känt den känlsan i cirka ett år, vid just löpingen.
Min bästa tid var vid 6 km och 7 km, enligt mitt minne & känslan. Den sjunde kilometern 5 min 29 sek. Min bästa tid var på 7 km, kroppen är facinerande. Kände mig stolt & den känslan sitter i. Jag vill bara springa igen.
 
 
Tittar på mina tider (funbeat) från januari
14 januari 1o km, 6o min 11 sek.
"så himla gott att ha klarat springa milen. Första gången i mitt liv, det vuxna livet! Ont i bakre lår & LITE kring knät... men så skön känsla"
21 januari 1o km, 73 min
Efter dagens löptur i alla möjliga miljöer så hitta jag till duschen & tog senare bussen till stan för att träffa Jonas. Alltid lika trevligt & givande.
Vi besökte hälsofreak. Jonas tog sig en bit mat & jag var nöjd med en proteinsmoothie & ingefärskaka.
 
 
 
 

Laddar

Med skönmusik och vätska
Ska ge mig ut i solen. Kanske ger det mig den rätta energin jag behöver!
 
Tidigare: En arbetsdag med härliga sötnosar & gulliga kollegor
Nu: Löpning
Senare: Mat i magen & en träff med vännen Jonas.
Vi har ju så vackert höstväder (bild från i sommras)
 

Just The Way You Are

Just The Way You Are

Oh, her eyes, her eyes make the stars look like they're
not shinin'
Her hair, her hair falls perfectly without her tryin'
She's so
beautiful
And I tell her everyday

Yeah, I know, I know when I
compliment her, she won't believe me
And it's so, it's so sad to think that
she don't see what I see
But every time she asks me do I look okay?
I
say

When I see your face
There's not a thing that I would
change
'Cause you're amazing
Just the way you are

And when you
smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause girl, you're
amazing
Just the way you are

Her lips, her lips, I could kiss them all
day if she'd let me
Her laugh her laugh, she hates but I think it's so
sexy
She's so beautiful
And I tell her everyday

Oh, you know, you know, you know I'd never
ask you to change
If perfect's what you're searching for, then just stay the
same
So don't even bother asking if you look okay
You know I'll
say

When I see your face
There's not a thing that I would
change
'Cause you're amazing
Just the way you are

And when you
smile
The whole world stops and stares for awhile
'Cause girl, you're
amazing
Just the way you are

The way you are
The way you
are
Girl, you're amazing
Just the way you are

When I see your
face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just
the way you are

And when you smile
The whole world stops and stares
for awhile
'Cause girl, you're amazing
Just the way you are, yeah

Blond VS Brunett

Var blond i några enstaka månader i sommras.
När jag väl blev nöjd så trivdes jag grymt bra i det & älskade verkligen mitt nya jag.
Men hur fint jag än tyckte det var så saknade jag det bruna mer & mer. Den lilla vännen på ena axeln övertalade mig. Den andra försökte hålla mig blond.
 
H&M varnade mig för grönt hår, jag handlade enligt råden & fick "lila" slingor, i det bruna håret. Valet blev enkelt, en ljusbrun toning över.
Men nu är håret brunt. Lite brunare än utgångtanken.
Voilá!
 

1,5 mil

Det blev en vända för att lämna en film & det vändan slutade 1, 5 mil senare. Det kan man slå ihjäl timmar på, att promenera. Det var lite kyliga vindar, men annars så himla underbart vacket ute. Tog mig en tur i valla skogen & det var sådan trollskogskänsla.
 
Övring motion: Bära möbler & lådor
Tar mig till sängen 1oo % utpumpad!
Skönt trött!
 

Lördagens höstpromenad

När jag vaknade till solens strålar så blev längtan så stor, sen att det tog många timmar att komma ut i solen var en helt annan sak. Jag hittade en perfekt runda på fyra kilometer. Två åar blev det!  Min kamera fick också vara med i den friska promenaden. Jag hade bara byxor linne & fleccetröja. Solev värmde helt fantastiskt.
 
Det fina vädret håller i sig & jag tänkte tar en tur idag med.
Kanske det blir lite bilder då med...
 
Trappträning x 2

Höstfika med vänner eller utflykt blev jag obotligt sugen på! Vem vill åka på en grilltur?

promenader & vardagligt!

Veckan som varit, jo ni mental stress över renoveringsstök & allt annat.
Har tagit mycket promenader, det tar mellan 25-3o min att ta sig till tåget.
Önskat mig lite bättre hälsa så jag hade kunnat löpträna men lite förkylnings känslor sätter stopp.
På onsdagen hade jag min första middagsgäst & jag fuskade mig fram, men det blev mycket gott.
Kycklinggryta à Tina Nordström & kokta morötter!
Annars är matlådor mina vänner just precis nu!

Var gymmet i Torsdagskväll & fredag morgon.
Tog med mig kläder för kvällsträning också. Men utmatthet & mer förkylning gjorde att jag hittade sängen hemma i lägenheten i stället.
Å hemma på min adress, där var två rum färdiga. Glädjeskutt! Så himla fint!
Fick behövt besök av vänner.
 
Min bästa vikt som vuxen stod det på vågen i veckan också! Jag kunde inte sluta le.... Plus att jag känner mig väldigt stark just nu. Fysiskt helt ok form!
 
Ha precis just nu tagit ner möbler från vinden. En bordskiva med tillbehör, två köksstolar (de andra två är gömda långt in, smart) Ett soffbord/bänk, en mindre byrå. en stor byrå & massa lådor, Envis som tusan!
 
En smula celcius desperat
 
 
 

Helglycka

Glädleskutt av att komma hem till lägenheten. Kök & vardagsrum klart, nu är det bara hall & sovrum kvar! Så i helgen ska jag pyssla om i de två tillgänliga rummen. Det blir kroppsarbete, bära, lyfta & springa emellan. Önskar jag hade träningsork, men har träningsvärk & lite snuvig näsa. Ikväll ska jag träffa bästa Sofie & gänget på bowlingen.
 
Haft det så skönt, började med film Shakespeare in Love & läst lite repotage i topphälsa. Men börjar känna att jag kan inte slå ihjäl mer tid! Tänkte ta en promenad & jag vet att jag verkligen vill ut till solen. Men känner att det tar emot, trött & frusen. Men ut ska jag, så jag kan ta tag i livet i Nya lägenheten!
 

Torsdags träning

 
Det har inte kryllat av tränings tillfällen under de senaste veckorna. Men som jag skrev tidigare har jag varit aktiv med kroppen & inte mycket stilla sittande, Men känner mig mycket sugen på träning & hälsosam mat. Började dagen med att gå till tåget, 3o min.
Ikväll blev min träningslängtan för stor...
 
 Promenad, 25 min
Trampmaskin 15 min
Gymmet 20 min. Mage, ben, axlar, armar och triceps
 
Massagestol 1o min.
Så himla skönt!
 
 

Studio fitness bjuder på frukost

Från och med i morgon bjuder vi alla medlemmar på frukost varje fredag, 7-9.oo
 
Jo tack, större anledning att ta ner mig & min kropp till gymmet just i morgon!
Precis som jag tänkt i alla fall, för väska är packad för i morgon bitti!

Träningspaus & bloggen i viloläge

Kroppen har inte vilat, men inte heller tränat.
Vardagsmotion i form av promenader & vardagen på förskolan.
Men i flyttider har det varit kroppsarbete. Förutom lådor & möbler som jag bär hit så känner jag mig inte är lika stilla sittande som i vanliga fall. Aktiv i tid & otid. Det är fullt upp att leva som jag gör. Kände mig som superkvinnan när jag förflyttande en stor säng & ett stort vitrinskåp (bilden) helt på egenhand.
Och mitt aktiva liv ger resultat!
Kroppen var helt utmattad i går. Även om jag har fått extra energi från oväntat håll, så är det galet tufft med denna flytt.
 
Längtar efter lite ordning på mitt liv.
plus att min vän sofie kommer för lite vänskapsmys!
 

Studio fitness Grand Opening, 8 september

 

Kvällens klänning till rödamattan.
Ny premiär på studio fitness, i september
Nina var min medbjudna gäst, det fölls sig ganska naturligt eftersom hon varit min partypingla i många år nu.
Nu klipper vi banden
 

Utgång!
Det blev dans, pianobaren, nya bekantskaper & en perfekt kväll med STORA glas vin
 
Studiofitness fotografier

Uppdatering

. Tänkte att jag skulle fixa med träning i veckan. Men är lite förkyld. Kroppen har ju arbetet en del & lite sömn. Startskottet blir en raskpromenad i alla fall.
Handlade en sväng med Nina tidiagare i söndags & kände nytänding. Längtar till matlagning i nya köket & hälsosamma måltider.
Skönhetssömn.nu

RSS 2.0