glömde bort!

I vanliga livet, då jag inte har semester så är Söndagen en vilodag. Men igår så fanns suget där att ge mig ut & träna. Men efter att ha somnat om i soffan så glömde jag helt bort på träna. Himmeln öppnades dessutom & det kom mycket regn under dagen. När det var uppehåll så satt jag i biosalongen & åt godis.
Glömde bort träningen helt & hållet. Inte ens gymmet fanns i tanken när eftermiddagen kom. 

Lördagens benpass känns i kroppen fortfarande. 
Utfall med 8x2 kettle bells 
Benpress 
Tre övningar med kabel, en tog ganska bra på rumpan. 
Benspark 
Och lite till. 25 juni 2015 Fuck cancer!

Nu behöver jag öppna mitt hjärta
\n
Och det har varken med träning eller kost att göra. Men där emot hälsa! Min väns hälsa. Min underbara Anna blev mamma i februari & fått ett besked om att hon har cancer. Det är ett ett fruktansvärt besked som alla hanterar på olika sätt. Och inget är egentligen rätt eller fel. 
\n
Min reaktion har hittills, trots få veckor varit väldigt olika... När det verkligen gick upp för mig, den dagen fanns inga hämningar. Först gråt, sedan tog mig samman & genomförde det jag hade påbörjat med ilska i kroppen. Det var effektivt! 
\n
För att dagen efter vara i botten på energi. Jag har både öppnat mig och varit tystlåten. Gemensamma vänner runt oss har varit extremt tacksamt stöd & andra är tysta. 
\n
Jag har bett om ursäkt för att jag är jag. Mest till mig. Både före denna händelse & efter. Tänkt tankar, som "mindre mig själv!" (Mer någon annan)  
\n
Men jag har ett vid öppet hjärta och jag vågar tro att jag är lättläst som en öppen bok. Jag bryr mig om människor. Inte unikare än andra. Men på mitt vis med mina verktyg. 
\n

Mina tankar är hela tiden på dessa fina människor som blivit en liten familj. Som varit med om något orättvist. Cancer. Fuck cancer!! För mig är det ofattbart. För Anna är det ofattbart. Men hon känns så stark, så att det räcker för oss alla. Men jag ska vara stark jag med, känns omöjligt! Men jag ska! Vill ta den rollen, genom att visa mig svag. 
\n
För familjens skull ! Och kan jag sträcka ut min hand trots distans så ska jag göra det! Ge min hand bildligt och bokstavligt. Praktiskt, fysiskt & mentalt. Om Jag kan så vill jag!  Kan jag ligga steget före så ska jag verkligen försöka... Även om det är babysteps! 
\n
 
\n
Vara en god vän! 
\n
Skratta, gråta och minnas! 
\n
Just nu är två minnen mycket starka och de minna är det mer än 2o år emellan. 
\n
En av de första minnena är tillsammans med två liknade gosedjur på en kulle i Norrland. Båda var korthåriga & ungefär 1o år. 
\n
Och nästa minne är från midsommar 14.  Jonah kommer fram med "Stickan" som visar plus. De blivande föräldrarna får en kram. 
\n
 
\n
Nu har de en vacker tös vid namn Valentina. 
\n
Skrev detta i lördags inför besöket på sjukhuset. 
\n
\n


\n
Älskar dig Anna.  
\n
 
\n
 


Dilemma.

tonfisksallad


Detta skulle kunna handla om hur jag känner efter ett springpass utomhus. Men första argumentet till min frånvarande tur var att min
Enda träningsbh fortfarande var blöt efter handtvätten under kvällen igår. PS. Jag har fler, men inte där jag är under semestern. 

Nu har jag ätit frukost & lunch. Min träningsbh är nu torr sedan länge, men har fortfarande inte tagit mig utanför dörren. Jag blev väldigt bekväm efter träning i fyra dagar. Och har lite längtan att hitta på någonting annat, det är ju ändå semester.
 
Igår kväll var jag bestämt om att försöka träna utomhus. Har tvekat då min häl har varit väldigt ond. Ont efter överansträngning & korta promenader i platta skor. Det bästa är att  höga högklackade fungerar prima. Är inte det konstigt? På grund av "rädslan" att få för ont  under ett pass i skogen eller på offentlig plats så har jag valt att löptränat på gymmet på löpbandet. Men på ett löpband finns en nackdel för mig, det är att jag inte tar det lugnt. 
Det tror jag att jag har lättare för i naturen. Att ta det lugnare & njuta. Börjar längta ut, att göra annat än promenader.  vädret är ju inte ens för varmt & min allergi är nästan obefintligt. 
 
På gymmet tränar jag hela kroppen igen. Det var ju ett tag jag vilade underkroppen, rumpa & ben för att läka. Men vågade köra efter semesterns start. 
Sedan dess har jag löptränat ute & på löpbandet. Men bara löpbandet under de senaste två veckorna. samt styrketränat hela kroppen.
 
Nu har jag skrivit mitt första inlägg med min nya dator,  Lenovo. Det var en utmaning att skriva på nytt tangentbord. Hihi 
 
 

En vecka som officiell Linköpingbo

Inledde min semester med flytt till Linköping, men sen spenderade jag nästan hela veckan i Stockholm. Lite packning, inköp av tex ekologiska produkter & sista träningspass i stockholm / Älvsjö. Ett pass med bästa Alexandra. Eller det blev ju faktiskt två pass på samma dag & effekten blev träningsvärk i flera dagar. 
Vädret tillät inget turistande, sprang utomhus två gånger och ganska mycket träning men var knappt någonstans. Ville ju se Stockholm.
Men det var mulet samt regn under hela veckan & fredagen så regnade det nästan konstant. 

Veckan som varit blev också träningsfokus. Men fortfarande ingen löpning. Söndag - lördag har varit ordentlig genomkörare av kroppen
Idag har jag haft en dag med mentalträning. 
Först behövde jag vara ensam för att träffa en vän med familj, tillsammans med en kär vän. Och efter den stunden så sammanfattar jag med två ord fuck cancer. Somnade i tårar. Tänker på lilla familjen. Men trots ordet cancer så var det lugn & fridfullt stund med charm. Och viktigaste var glädje & skratt. 

Om några dagar får jag flytta in hos mig. 
Då börjar utomhusträning, bars- & mellis tillverkning, matlådor etc. 
Har inte tillgång till allt jag behöver just nu. Men sedan så, lite ordning & reda. 

Postivt framtidstänk!! 
Godnatt 

kycklingpaj med sojamjöl

6 dl soja mjöl 
300 g smör 
2 msk vatten 
Salt 

Blanda i en bunke.
Vila i 30 min i kylskåpet eller direkt i pajform och nagga. (läste olika recept) 
Förgrädda skalet i 200 grader under 10 min. 

1 grillad kyckling 
1 burk Tomat och basilika Créme fraiche 
1/2 Purjolök 
Örtsalt 
Peppar 
Chiliflakes 
Italiensk salladskrydda 
1 ägg 
Grillad paprika 
Osttärningar i örtolja 
Riven ost 

Toppingen:
tomater och basilika 

Dela och rensa kycklingen i bitar. 
Blanda i kryddor och ägg i Créme fraichen. Lägg i kycklingen, purjon och paprikan i det gräddade skalet. Hade jag haft vitlök i hade den blivit ännu godare. Häll Créme fraiche röran över kycklingen och några delade tomater. På med ost både tärningar och den rivna osten. 

Servera med en sallad 


Första veckan på semester.

Och när jag försöker få liv i bloggen så slänger jag tydligen bort mina texter bara för att jag försöker lägga in fler än en bild.
Det blir inte alls lika långt inlägg och inte ens lika dant. Helt annat innehåll. 

Nu har jag flyttat mina saker & ting till Linköping. Och det är med hjärtesorg. På riktigt. 
Mitt underbara arbete hade jag tänkt behålla tills de slänger ut mig i december (slut med mitt vikariat). Och när det inte går får de mer än gärna flytta ner med mig. Vänner är också välkomna. Kommer att sakna er mycket. 

Flytt i måndags & tillbaka till stockholm. 
På eftermiddagen tränat med min chaufför.

Tisdag - torsdag träning med vänner & även själv vid ett tillfälle samt löpning. 

Igår var jag på idrottsklinken i Solna, ett tre minutersbesök. Ingen muskelinflammation i knät fortfarande men däremot i hälen. 
Sedan ett till träningspass.
Ben på förmiddagen med marklyft b la och på eftermiddagen armar och bröst. Höger sidan fick kämpa hela dagen. Men det är väl bara positivt. 

Har ätit bra & nyttiga måltider med inslag av glass, godisbitar och brownie. 
Vill nog köra lchf egentligen men det går bara inte. Just nu! 
Och något annat som verkar vara omöjligt är att somna om. Och skriva korta inlägg. 
Zzzz godnatt 

RSS 2.0