Lördagsträning

Lördags träning blev lite luddig! Utförandet blev spontant. Jag kände sån trötthet i benen efter fredagens stolta löpning & cykling. 

Så igår på actic blev på cykel i 2o min, 9,5 km. Och roddmaskin i 1o minuter. 
Sedan körde jag rygg i maskiner. Skulle köra några övningar på fria vikter. Hade en bild av att prova både hantlar & skiv stänger. Men det kändes bra efter 3o min & jag var nöjd. 
Det är skönt att köra på i min takt. Men jag längtar tillbaka till den dagen jag i alla fall ger en till två muskelgrupper / dag. 
Den dagen kommer det vet jag. Är glad att jag tränar just nu. Det får räcka. 

Hemma för att stretcha
En liten portion chili con Carne

Lite insikter om livet & hälsan.

Lördagen var den bästa på länge. Väldigt lugn & harmonisk. Hemmet var städat, nästan hela men att garderoben har några plagg för mycket kunde jag släppa. Det är unikt, att jag kunde se förbi det. 


När jag var på actic så kom det över mig att jag har faktiskt en kropp som håller på att bli hel. Gått från stor till mindre. Från otränad till tränad. 
Och att den resan har jag gjort själv. När jag verkligen tog hjälp så hade jag gjort det stora arbetet själv. I framtiden vill jag använda mig av en personlig tränare minst en dag i veckan. 

Jag har gått ner från en hemlig siffra på dryga 83 kilo (jag slutade väga mig när den siffran stod & gick upp några kg till) till att väga hälsosamt. Nu har jag hamnat något över en trivselvikt. Men jag försöker inte att fokusera för mycket på det. Jag är mer eller mindre skadefri. Det är lycka. En smärtfri vardag jag inte jag trodde jag kunde få. 


För 11 år sedan ramlade jag på höften som jag några år sedan fick höra att den var kronisk. Skulle jag då springa halvmaratons år efter år? 

Min högersida som inte har fungerat på fyra och ett halvt år. Den påverkar mig hela min vardag. Men jag känner mig envis & stark. Jag ska få en diagnos. En förklaring!  Jag vill inte leva med detta! 
För jag mår bättre & bättre! 
I veckan var jag modig & ringde tillbaka till neurologiska kliniken. Sjuksköterskan ska försöka återuppta kontakten med min läkare & jag var tydlig med att jag vill skickas vidare. 

Jag kommer skriva om mina styrkor. Anledningar att ge mig själv kärlek. För jag vet att det kommer stunder jag behöver blicka tillbaka & bli stolt. Igen och igen! Blicka bakåt för att blicka framåt. 

Min viktresa 
Min träningsresa 
Min skada 
Min mystiska kropp 


Cykling + löpning = fredagsfys

Jag har gjort det igen, jag gick på min känsla i stället för det jag planerande. 

Nu har det länge sedan jag hade en veckoplanering, det har falligt ur. Det hände något 2016. 
Så jag är den som har mål men ingen plan hur jag ska komma dit. 
Och så får det vara. För jag vet att det kommer förändras. Det får ta tid. 
För jag tränar och kämpar på ostrukturerat. Som jag är. Lite mer av mig helt enkelt. Känner jag för att köra flera muskelgrupper eller enbart träna roompa en kväll så gör jag det. Just nu är huvudsaken att jag tränar. Och set viktigaste är att jag mår bra. Jag känner ned hjärtat och själen att jag är påväg i rätt riktning, 

För igår så blev det spontant på just sånt jag längtat till men inte haft tilräcklingt med lust. Den riktiga lusten kom till mig igår. 
Jag körde kondition gånger två, först cykling och sedan löpning. För att jag ville lyssna på ett helt avsnitt ur träningspodden. 
Cykling i normalt tempo med lite lätt pulshöjande, milen på 3o min. Och sedan något galet kan jag tycka blev det löpbandet i 45 min, 8 kilometer. 

Snacka om att jag kände mig välmående. 
Det blev inte så mycket rygg den fredagen. Då jag kände för att rädda min kondition. Som är en färskvara .
Tack vare min vän Therese så har löpningen blivit lite mer intressant igen. Det är ju glädjande i sig. Att få en träningsvän. Och jag har en till pågång. 

Något annat som hänt igen är art jag inte hittar min anmälan till tunnel run som ligger närmst i tiden av anmälda lopp. Panik!!  Sist var det ett lokalt lopp för 1,5 år sedan.  
Letar vidare i mailen. Innan dagens träning. 


Spagettiben

30 minuter på löpbandet, och det blev under 6 km. Hade några meters paus då jag "hoppade av i farten". 
Faktiskt så hade jag siktet inställt på att springa 45 min i lugnt tempo. Men tappade den lusten under dagen. Lusten att springa fanns kvar. 
Körde lite benstyrka tillsammans med min vän Therese efteråt & låren skakar verkligen, speciellt vänster 
 
Avslutade dagens träning med plankan och kort stretching. 
Nöjd att jag Tränade nästan 1 timme trots en power nap och lite mat handling. 

RSS 2.0