Gott nytt hälsoår, 2o11


Hemma-SPA

Det var bara fortsätta med på temat "ut med gamla, in med det nya"
Träningen blev så underbart seriös, lagade god middag med sallad.
Avslappning med läsning till lugnmusik & läsning ur nya ToppHälsa. Somnade visst... 

Tog en långdusch, volymshampoo & inpackning, scrub, rakning av de lurviga & ansiktsscrub. Fortsätte med ögonbrynsplock, fotbad & lotion.

 Ligger nu nerbäddad under täcket & känner träningsvärken komma
Är så skönt trött, ska bli underbart att släcka lampan
Detta var det bästa för mig, träningen & SPA, det bästa....
Lycka




Fotsalt från Ikea



Himla skön genomgång

Gick igenom kroppen under dagens träningspass på dryga timmen! Så himla härlig att komma iväg på träningen dagen innan nyårsafton en extra kick! Det kändes enomt bra, ett bra avslut på en lång arbetsdag. Lilla jag är inte van att kliva upp kl o5oo, men det gick toppen! Promenad med stigning 14 %, i 10 min + Löpning 20 minuter, 4 km & 3o min på bamdet. Easyline, stretching & crosstrainer NU ska jag lägga mig med tidningen ToppHälsa

Julledighets resultat!

Tänkte få in en ny vardagsrutin redan innan år 2o11 påbörjas! Gå en promenad varje dag, fram för allt de dagar som det inte står gym i kalender! Har tagit mig ut i alla väder under julen & det har varit så härligt! Stolt har jag gått i - 22 & gårdagens snöyr! Det bästa var att lyssna efter naturens ljud & njuta med ögonen! I Nordingrå mår jag så bra, det är så vacker natur! Något jag hinner längta hem till! Östgötaslätten är jättevacker den med, har gjort fina naturupplevelser där också! Östergötland är mitt hem! Mitt liv är i Linköping! Ikväll blir det promenad i mitt Linköping. Har kommit framtill att en promenad på kvällen behöver men, jag behöver ledigtid för att förstå sånt! Nyttigt med ledighet så man kommer till insikt! Godnattpuss på er

Promenad på julmorgonen

På julaftons morgonen gick jag & min kusin stefan på en skön promenad till Rävsön! Det var bitande kallt, men jag hade så perfekta kläder! Kinderna fick lida lite smått... Vi gick den värstaste backen, känns det i rumpan idag? Ja det kan jag lungt säga! Jag & stefan pratade om livet, givade & trevligt!




 

I bland tappar man en gnutta mod

Har gått väldigt mycket hit & dit, 80 min promenad! Handlar lite till julen & fortsätter hemåt! Kassen brister mitt på vägen, på ett ogiltigt övergångställe (mitt egna & mina grannars), fniss! Bilarna hade stannad för rödljuset längre fram. Släppte mig emellan, de var ju ändå tillfälligt fast. Blir fast lite längre, för Susanne har allt i från julmat, tvättmedel till trisslott på vägen! Pinsamt, japp! Försöker tacka stackarna med ett litet sött leende.
Sedan kan några till bilresenärer roa sig med att titta på mig en stund när jag plockar upp efter mig. Lite fördel var ju att mittdelen av vägen var vägarbete, dit slängde jag allt, dubbelt jobb! :)

Nu frukost till min tomma mage! Har jag mjölk?
Puss på er 

Sov ut

Julledigheten har börjat, denna dagen tog jag för att inte stressa inför julen! Bara njuta & göra det vill plus behöver, för i morgon reser vi upp till norrland.
Även om jag känner mig utsövd börjar en förkylning smyga sig på, inte bra alls! Nu ska jag ut i vintern för att hämta plånboken på jobbigt, typiskt!

Prosit!

Taktik?

Hm, upptäcker som vanligt att klockan går väldigt fort! Har ätit en god fiskgryta, plockat undan & har tvättid. Alla dessa sysslor gör att träningen blir tajt denna tisdagskväll. Tar en svängom med dammsugaren i stället & springer i tvättstugan. Det blir mer tid till annat i morgon i stället! Planen är en vinterpromenad och/eller en tur på mitt fina gym. I kombination med lite julförberedelser. Taktiken är nu att jag måste fokusera på städ av hem, alltså vardagsmotion. För det är ingen menining att gå utanför dörren, min plånbok är kvar i jobbjackan! De räckte inte med att påminna sig en gång om att inte glömma "börsen". Det bli minst en promenad i morgon, till jobbet. Med undantag ett en bit blir med tåg, eller buss, kanske tåget eller var det buss...?

Nu är det vardagsmotion på mitt julstädschema, fram med dammsugaren!

tränat på mina dagar

Tisdag och torsdag, lyckat!

vad höll mig vaken?

03.23 vaknar av ett ljud som jag i ilska tror är en borrmaskin eller liknande. Det tror jag ca var 15:e minut. Efter ett bra tog och massa tålamod går jag upp i trappuppgången. Lyssnar efter ljud, märker att en granne antagligen är vaken för det spelas musik. Men ingen annan verkar vara vaken. Efter över en timme förstår jag att ljuden kommer från någonstans ute, vid mitt fönster! Lugnar mig lite, hittar proppar åh somnar om efter 04.30. Ställde om alarm, hoppar över frukost klär mig för att gå till pendeln. Som tycker att jag ska vänta ca 50 min. Dagen har bara börjat. Får jag sova nu?

Hjälp

Behöver er hjälp, hjälp mig att hitta tillbaka! Vilka sidor läser ni för att hitta inspiration? Vad gör ni när det håller på att fallas tillbaka? Hjälp mig att finna!

Önskelista 2o1o-2o11

Önskelistan till jul & födelsedag
under april 1981 blev jag skapad, därför fyller jag tidigt i januari.
Mellan jul & födelsedag så tror jag inte min önskelista förändras så mycket



Träningskläder
SportBH
Ryggsäck till träningen
Vandringssäck
Stövlar
Joggingskor
Vätskebälte
Peppbok, kanske charlottes
Hälsokokbok
Klaras GI-desserter
Hantlar
Sovsäck
Liggunderlag, självuppblåsbart
Yogamatta
Spännande saker från hälsokost
Presentkort är ju ganska smart sak...


Whihoo

Ett till träningspass denna vecka, så himla göttt, så himla härligt! Klarade en meter extra, om jag tittar tillbaka på den förra bra tiden. Bra uppvärmning med löpband, jag blir väldigt hott. Det nya är att jag kanske ska försöka träna efter jobbet, med alla andra. Ganska mycket mer energi då. Träning, hårdpass & sen nyttug mat! Mitt nya tänk? haha vi får väl se?
Det är tyvärr väldigt fullt med folk efter den typiska arbetstiden. Kan inte fler sätta sig hemma & lata sig några timmar innan träning... så kan jag börjar med efter fyra passet. Nu ni veta att denna tös är väldigt trött & längtar till den ganska nybäddade  sängen, mys mys!

I morgon bär det av til vännerna i Hässleholm, en gamling ska firas (detta får jag äta upp)
Kramen

Åh

det var så himla skönt med träning igår, men är stel & knakig idag! Ska stretcha lite, som folk ska i allmänhet! Önska mig lycka till med min nya rutin

kram

Träningskänslor

Roligt-trevligt-energigivande-inspirerande-peppade-glädjande-varmt-lyckokänsla-feelgood-motiverande

det var så underbart att vara tillbaka, får se hur mycket träningsvärk denna paus gav. En veckas uppehåll, värre har ju hänt! Kändes jättebra, när jag väl kom på att det var dags för träning!

Nu en nybäddad säng, godnatt


Frisknar till

Mår mycket bättre, har ätit både sent igår kväll & idag på morgonen. Känns till & med som om jag orkar med tvättiden & nu ska jag gå utanför dörren, det blir för första gången sedan 5-tiden i torsdags. Heja mig!
Ville bara berätta att jag försöker ta hand om mig


klarade besöket på Ica, för två år sedan var jag nära att svimma för jag hade varit sjuk & hade ingen energi (men envishet). haha var lite nervös, men klarade att gå in hela två ggr, glömde handla det jag var tvungen att handla just då, sköljmedel! Köpte laktosfri Yoghurt, får se hur den fungerar på mig! Vad äter man dagen efter dagen man inte fick i sig mat? Vitt bröd, kokt fisk, proviva & sånt har jag hört!



svimmade

Vad var det som hände? Det sista jag minns var att jag öppnade toalettdörren, & ville bara till sängen, kände mig yrslig! Trodde jag hann till hallen i alla fall, men inte riktigt så långt. Låg på tröskeln mellan hall & toan. Lite ont i ryggen & ganska förvånad. Det var en dålig kväll igår & jag mår inte bra idag heller. Men så mycket bättre! Är lite skakis!

Det blev min tur

Min magkänsla har varit bra, det var inte mitt år. Men jag jobbar ju på dagis, hur ska jag kunna undvika?
Ligger i soffan sen efter jobbet, har bara ätit en banan sen lunch. Har blivit dålig, feber & annat....

Jonas kommer med vätska till mig, lite energi beställt. Grabben är en ängel!
Det blir snart dags att sova, men ska hämta en påse på dörrn först. I morgon får det bli sängen, film & kanske lite bloggande.

Trodde det inte var mitt år, men jag slapp ju förra!

Kramar genom rymden

RSS 2.0