Sjukstuga blir hälsostuga

Kände mig lite hängig redan under arbetet igår och missade då min Pilates på kvällen. Gjorde lite ärenden, men orkade absolut inte handla. Min kraft tog slut helt. Tog mig hemåt för att krypa ner i soffan med filt & tända ljus. 
Tog en kopp te & tittade på Grey´s Anatomy. Sedan var det bara att ha med filten till sängen. Blev lite bättre av sömn men sjukanmälde mig på morgonen. Mår bättre redan, men har fortfarande lite huvudvärk, öm i örat, ont i halsen & känner i lederna. Ska sova en stund & kolla statusen på mig själv i eftermiddag.
 
Men samlade mina krafter för att handla lite till min sjukstuga, te, juice, ägg, saffran (till julbaket), rotfrukter & citrusar!
Har ju en arbetsdag i morgon & en mysig helg att längta till. För att inte tala om allt som händer nästa vecka & under hela december månad. Nä, inte har jag tid att ha denna status. Jag har ju inte varit sjuk på denna sidan året. Har ju varit i toppform, men i bland, lite av "inte våga träna"
 
 
 
 
 
 

Andra kvällen i Norrland

Första dagen var i fredags, den eftermiddagen spenderade jag med Veronica & hennes Magnus. Jag är Veronica var på stan & tittade, fikade på café innergården (nostalgi) & på kvällen bjöd de på tacos. En mysig fredag som hade många fina & mysiga bitar.

Den andra kvällen var fullt hus i lilla stugan, fjorton personer i alla åldrar åt en god värmande middag. Det var en trevlig atmosfär med en härlig blandning av skratt  och lite  allvar, Men så mycket värme och kärlek. Norska, svenska och bebisskratt i blandades stugan.
På kvällen blev det mjukpepparkaka, godis & rött vin. Det blev en & en annan hundpuss.
Härliga personligheter, hos stora & små.
Vi serverades hemlagad gulaschsoppa, baguetter, vin & flera sorters smaskigt brö´. En bra lördagkväll som slutade med ett misslyckat försök att se "Så ska det låta!"
Läste en stund i godan ro & somnade gott, sådan tystad upplever jag ingen annan stans

Pysen x2
 
 

Inspiration från oväntat håll

Lycklig.
Behövde nog lite Norrlandsluft & lite pirr i magen för att få träningslusten på toppnivå. Kände mig så välomhändertagen av mina nära & kära. De får mig att må så himla bra. Och den kicken har stannat kvar i själen via hjärtat. Men lite känsla av, Borta bra men hemma bäst.
 
Så idag så tog jag en fika med en vän, handlade lite nya underkläder & gick till träningen utan någon som helst stress.
Cyklade 15 km på närmare 37 min.
Tränade bröst, axlar och mage. Var på Studio Fitness i cirka 8o min.
 
Som bonus på allt så kände jag verkligen för att skriva några ord.
 Att unna dig har fler betydelser. Detta handlar om en eller flera morötter.
När jag började min hälsoresa så skrev jag ner lista på önskningar till mål & delmål. Ett av mina mål är gjorda, mitt största mål kan vi stryka ett sträck över. Check! Och därför är det dags att ge mig själv en gåva. Har en tid bokad för den gåvan. Men vad jag ska göra får bli en hemlighet. Att köpa underkläder, kläder & boka tid för massage har varit för delmålen. Detta är något helt nytt & spännande! Nästa veckan är ganska händelserik. Längtan är stor.
 
Hoppas min lust att skriva håller i sig över jul & då är det dags för årskrönikan.
Och om några dagar så ska årets önskelista knåpas ihop.
 
Vad önskar du dig till jul?
 
 
denna sitter på jobbet. Tänkte att minst en lapp skulle vara borta.
Jag plockade ett ord. ♥
 
 
 

Lördagsfunderingar kring min hälsa

Min viktresa har tagit slut, men har nya mål i livet. Hälsoinriktade mål. Göteborgsvarvet är ett av de målen & de andra är oskrivna än så länge. Ligger under min drömvikt. Och nu är målen helt andra, som sagt några är oskrivna.
 
Men njuta av livets goda med vissa begränsningar. Men tänka till, ligga steget före mig själv. Det är inte farligt att unna sig, om det inte går överstyr. Innan det stoppas i munnen, så ska det värderas. Från den godaste restaurangmaten till den lilla godispralinen. Bort med det överdrivna & njuta.
Tar inte kosten på blodigt allvar längre. Men tror & hoppas att jag fortfarande kan inspirera er läsare till träning & hälsa. Detta har år har trots allt varit mitt bästa år i hälsosynpunkt.

 
 
Dagens innehåll har varit skön. Träning, hälsomat, kreativitet & skönhetsbestyr.
Men nu dusch & göra sig fin inför kvällens födelsedagsfirande.
Ha en fin lördag vänner.
 
 

Andra halvan kroppen

Det har varit vansinnigt mycket fokus på benträningen i några veckors tid. För med övningarna från min sjukgymnast så hinner jag inte med överkropp. För benen ska göras 3-4 ggr/ veckan + onsdagspilates.
Hade precis hittat ett träningsupplägg.
 
Men idag var jag tillbaka på favoritsidan av gymmet för att köra Mage, rygg, byst/ axlar.
3o min crosstrainern
3o min gym. överkropp.
 
Tyckte att det kändes riktigt bra med dagens träning, även om jag kände mig svagare i "valet" av vikt. Det blev mjukstart på de muskeldelarna som vilat i en längre tid. Nu ska hela kroppen sättas igång. Vill ju att 2o13 ska sluta med toppform (trots december månad.) Men vill inte gå ner mer i vikt. Vilket gjorde att jag började äta choklad, för att jag fick för mig att det behövdes. Det byggdes upp en oro, när jag fortsatte att gå förlora i vikt trots att jag slutade tänka nyttigkost. Då blev chokladen en tröst.
 
Summan av det hela. Älskar träningen, älskar att känna mig frisk & att känna att en hälsosam livsstil dominerar.
Men kan inte träna varje dag, två dagar efter varandra brukar spricka. Även fast jag blir inställd på det, pga av hinder av olika själ. Som onsdagens pilates missar jag eller för att ett nöje hamnar på en träningsdag. Det ingår inte i min förmåga att ändra träningsdag...Och det förstår jag inte. Men kanske lär mig till 2o14.
 
 
 

förlåt, älskade bakdel

Men jag älskar att träna! Men älskade kropp lyssna på mig... Bli hel, bli frisk! 
Fast det är klart jag måste kanske lyssna dig, min kropp. 
 
Min sjukgymnast sa det igår, att jag måste ta det lugnt. Inte springa längre distanser & om jag "måste" så är det lugna intervaller som är bakläxan. 
 
Min löparvän Jonas har också sagt det. Men har tävlingsinstinkten mot mig själv att jobba med. Och ett lopp i bakhuvudet!
Måste släppa! Ta träningen, göra övningarna till en livsuppgift! För min skull! Och för att slippa be min kropp om förlåtelse. 
 
Tanten i mig måste bort! 
 
 

Vilat för att hålla min frisk

Är ni befriade från förkylning? Eller är det sjukstuga hemma hos dig!? 
Min träning är i gång, nästan till 1oo% enligt önskemål men är stolt över min resa & att jag skapat en ett intresse för träningen. Denna veckan blev det Måndag, tisdag & torsdag.
Vaknade igår med lite känningar i halsen. Som en signal på att jag ska vara hemma & ta det lugnt. Det blev litet hemmaspa med  toning av håret (min hårlängd växer) & lite rakning av benen. Kände mig mycket avslappnad.  På eftermiddagen så stod jag med kockkläderna & gjorde två matpajer.
Mina två (o)vanliga pajer, en kyckling & en rucola.
 
Nu är det dags att sova en lång skön natt. Det är ju träningsdags som lockar!
 
Natti natt

Septembertext!

Ett opublicerat inlägg. Många texter uteblir när jag bloggar via blogg.se på mobilen. Använder jag websidan så går det ganska bra. i bästa fall så publiceras det eller sparas.
Känner för lite ordning & reda..... städar i min bloggvärld


En september dag- Antagligen en tisdag efter denna måndag.
Har fått många värmande kramar idag! 
Vill förtydliga att det är bara smärta i själen att leva med detta....! Högerhanden gör väldigt sällan ont, bara svår att kontrollera med domningar och känslan av en myrstig! 
En krampande fot gör bara ont vid överansträngning och lite öm av att tårna "nöts" mot sandiga skor /strumpor!
 
Med lite hjälp igår så har jag tänkt kämpa lite mer! Genom att observera min finmotorik på högerhanden & utmana mig själv! 

En vardag, en vanlig tisdag,:
Knytit snöre 
Klippt 
Städat småprylar 
Antecknat på telefonen 
Skrivit barnnamn 
Öppnat kabinhake
Skrivit anteckningar
Saknar att kunna skriva & rita, saknar att kunna lita på min högerhalva!
 
Har en telefontid den 3 december. För något som började i mitten på November 2o12.
 Blir ju lite fundersam vad det är som tar sådan tid.
Make it go Way.
 
 
 
 

tänt två ljus.

Tänt ljus för de som lever i himmelen, mina änglar!
Det andra ljuset är för alla som är kvar hos oss.
Med er i mitt liv så behöver jag aldrig vara ensam.
 
 

Respektera livet!

God morgon vänner! 
Tar ni vara på varandra? Njuter ni av livets goda? Eller tar ni er tid med nära & kära för givna!? 
 
Jag har tagit vänner för givna även familjen. Inte alltid tagit till vara på stunden. Förlorat på det ja, det har jag! 
Min vänskap till andra har också blivit tagen för given. Jag har blivit sårad! Och jag har gjort vänner ledsna. Men inte utan dåligt samvete. 
Förlorade en vän i år. Och saknar henne. Har sagt förlåt, men saknar ordet tillbaka. För relationer byggs av två människor. 
 
Känslan bärs i hjärtat av varje individ. Men jag tror på öppenhet då kanske en känsla är lättare att förstå. En känsla kan ingen ta i från men ett öppet hjärta kan bara vara bra. Så blir fler sinnen öppna. 
 
För vad händer när man förlorar någon? Men saknar, blir besviken, vill förstå eller bli förstådd. Man hade önskat att man sa "älskar dig" eller i alla fall "tycker om dig". 
Att ge och tagandet är åt båda håll! 
 
Ta inte varandra för givna! 
Älska varandra. Älska livet! 
 
För man vet aldrig när man förlorar en person... 
I helgen är det allhelgonahelg, då vi tänder ljus för de vi saknar. Våra änglar, unga & gamla! 
 
När tänder vi ljus för de vi har kring oss i livet? Tänd ett ljus för alla! 
 
Dessa funderingar & tankar kommer av samtalet mellan vänner på en restaurang på fredagen. Samt mina tankar som väckts efter det tragiska som hänt i ett samhälle några få mil från mitt hem.
 
"Ta vara på denna dag som den vore din sista"
 
 
 
 
 

RSS 2.0