Motivaionen varit nere i sandlådan

Men kanske har jag lyckats gräva upp den.

Blev lite beroende av socker innan påsk för att jag jämnförde två veckor med varandra. Mådde bättre när jag åt socker men drack inte lika mycket kaffe då. Energin kom av SOCKER. Mina kramper försvann under sockerveckorna men under min låg kolhydratskost hade jag kramper. Vad gör jag då? Vad skulle du gjort? Jo fortsätta äta socker, antagligen. Det gjorde jag! Har njutit av glassar, testat nya smaker, mumsat godis & självklart choklad. Men kände hullet komma & huden reagerade på sockret, ville därför inte vara beroende. Funderar jätte mycket på min kropp & olika samband, när vården inte förstå så måste jag försöka & jag kan ju i alla fall försöka läsa av dagsformen. Har därför kommit fram till de dagar jag druckit mer koffeinhaltiga drycker så har jag fått kramper. Vet inte alls, men efter 16 månader utan en förklaring försöker man hitta egna.
Men tror det är att jag tål inte kicken av koffein. Inte i för stor mängd. Både Celsius och kaffe går inte, även om det är under en hel dag. Eftermiddagar är då min höger fot krampar, trött, kanske hungrig & full av koffein.
 
Tränat har jag gjort i alla fall. Springit 11 km som längsta distansen för i år & det var under påskhelgen. Har inte kört till bristningsgränsen. Men både stryka, löpning & annan kondition har blivit en godkänd kombination.
 
Men igår kanske det vände, & påbörjade efter en försening på 1o dagar med mitt PT-online.
Programmet för träningen gav träningsvärk i rumpa & lår (det bådar ju gott inför mina lopp, då jag inte kan springa just nu), bröstmusklerna & mage. Det tog mycket tid eftersom jag inte har skrivit ut programmet på papper, svårläst på telefonen. Och en del övningar behövde jag googla (med tanke på att jag varit träningsintresserad i flera år så skäms jag en aning).
Maten blev lite svårare, den är upplagd för att ha rutiner i sitt liv. Frukosten gick bra. Men lyckades ganska bra med resterade lördag. Inget socker, inga lightprodukter, ingen alkohol.
Vill klara detta, trots försening på grund av sjukdom, påsk, skada, godisberoende. & svårigheter att få tag i produkter.
Har ju massa inspirerande människor omkring mig. Therese som jag bor med är grym på löpning. Hon kör verkligen på det med mycket drivkraft. En annan vän kör LCHF, en träningsfokuserad kollega & flera som ska springa Göteborgsvarvet...  

Hoppas hoppas på frisk fossing snarast

I torsdags på förskolan så gjorde jag en  "att göra en Susanne". Det är att vara lite för effektiv, snabb, osmidig & av misstag skada sig själv. Skulle bara leverera en plastspindel till sin rätta plats, springer & håller på att tappa skon. Tappar aldrig skon, men stukar/vrickar foten & har sedan dess haft Aj. Så himla typiskt att göra det nu, inför mitt livs största lopp.
Missade därför den karamellen jag sugit på länge. Att spontan springa en halvmara här i Stockholm igår blev uteslutet. Det var så nära att betala in & det var väl tur de....
 
Nu är det bara att läka, bli hel för att kunna ladda & träna inför loppet.
Den 1o maj är ett lopp jag vill göra, även det en halvmara men ger mig i så fall på att springa bara milen.
 

Milen i hemma i linköping

Linköping är hemma. Fast jag bor i Stockholm just nu. 
Det är mycket som betyder trygghet för mig i linköping. Det är inte lika stort & läskigt. Som att jag & mitt lokalsinne har fått några törnar både en & flera gånger. 
I söndags var jag ute & sprang, löppasset började i skogen & var mestadels i skogen, men förvillig började när jag kom till hus, ladugårdar och hästhagar. Mörkret föll & jag sprang inte längst ett elljusspår. Var tvungen att fråga mig fram. Symbolerna för spåret var otydliga. Men det blev milen. 
 
Är nu hemma i Linköping sedan några dagar. Hade siktet inställt på att löpträna, men på känd mark.  Fast inte... För efter tips så blev jag sugen på att springa i Hackefors. En till utmaning i ny miljö. 
Det blev 11 km. Och kände mig trött efter 9 km. Undra hur långt jag hade orkat...? Om jag bara hade kämpat i lugn takt. Att träna här hemma vet jag vad jag har ett förvänta. Trots att jag inte riktigt vet vart jag är, så känns det lite bättre.
 
och sedan träna idag på mitt vanliga gym. Som jag inte lyckats få någon att träna på "istället för mig". Så det är bara för mig att ta mina träningskläder & träna oberört. Inget krångel. Men inte så ekonomiskt att ha två kort. Haha 
 
Har dock fler möjligheter i Stockholm. Fler vänner & kollegor som har passion för träning/ hälsosam livstil.

Uppdatering från soffan

Idag befriar jag mig från husvagnen som jag i vanliga fall lever i. Ligger i soffan med huvudvärk & ont i kroppen. 
Passar på att skriva lite. Och funderar fortfarande på hur jag bäst dokumenterar min träning. 
Fick tips på träningsdagbok från bokhandeln. Men min högerhand vill inte skriva så bra & blir fort anstängd, så jag sparar gärna på de krafterna. Sedan har vi ju appen & hemsidan funbeat som jag använder, men det är allt annat än flitigt. Det går i perioder & trodde att det skulle bli lättre med appen.  Lättre är det, men det hjälper inte mig att minnas. 
Funbeats fördelar är många, du kan tävla mot dig själv genom att jämnföra tid och distans. Skriva dagbok, spara bilder, följa din utveckling, dagens vikt, spara träningsrundor, se andras träningsrundor, forum etc. Följ dina vänner och deras utveckling.
Mina vägar att hitta mina träningstillfällen. För att jag ska skriva in i efterhand. 
 
runkeeper  (hittar inte GPS)
endomondo PRO (hittar inte GPS)
instagram
GPS & pulsklockan. 
Mitt minne. (guldfiskminne) 
 
 
Jagvet sedan tidigare att mina texter kan vara lite osammanhängade, svåra att läsa och förstå. Ska försöka rensa, ordna & radera. Har börjat radera på instagram & söker efter nya ord till mina kategorier till bloggen. 
Jag har också börjat leta efter bloggar som är likasinnande för att hitta tillbaka till mitt skrivande. 
Jag ska antecka ner mina tankar kring varje kategori försöka. Analysera mera! Göra tillägg, ta bort, vara tydligare & titta på relevans. 
 
 
 

Hur återblickar ni tillbaka på er träning?

Hmmm, ska försöka leta upp ur mitt minne när jag tränade? Vad & var? Dokumenterar ju lite på Instagram, men det räcker inte riktigt. Har även funbeat som jag ofta använda när jag blir ordentligt stolt. Och är väl skaplig på att komma ihåg att fylla i uppvärmingen.
Innan jag flyttade upp till Stockholm hade jag ganska nyligen kommit på hur jag ville lägga upp träningen & det var ju lite beroende på arbetstider & andra viktiga saker. Veckan innan flytten så hittade jag den perfekta tvätta-kläder-dagen i förhållande till träning/ jobb/ privatliv (utom träningen). Men nu är det ju andra rutiner.

Måndag: Gåbandet & armar med Natalie på fitness24seven,
Tisdagen: Löpning?
Onsdagen: Vila
Torsdag: Jo men det är ju den perfekta dagen att träna morgon. Och på kvällen får jag sällskap. Två gånger träning. Men det var ensamt, för kollegan fick hem för att vårda sig själv.  
Fredag: 5 km löpning.
Lördag: Träning med crosstrainer och överkropp.
Söndag: Ja det är ju nu.
 
I veckan hakar jag på PT-online, & det har jag bestämt att det ska dokumenteras. Inför detta ska en hälsodeklaration och en livsstilsprofil skrivas. Är så spänd av förväntan.
 
Men som sagt, för min skull så vill jag lära mig att långsiktigt skriva ner träningen & resultat. Inte bara i en period eller efter ett pass.
Så hur gör jag det bäst?  Nu efterlyser jag övningar i att minnas & se värdet i att alltid systematiskt göra detta för min skull. Och bonus ge träningssuget till andra.
 
 

gymmet med kollegan

Tillsammans stegade vi på gå-bandet, gjorde även axlar, armar, rygg & bröst innan N. fick låsa upp för sin utelåsta pojkvän. 
Fortsatte gjorde jag en stund med de övningarna, men även lite benstyrka.
Hemma i Kungsängen bjöd Therese på mat och sällskap under ett löppass! fast jag sprang förlångt för att få sällskap med mig hem.
5 km. på en bra tid under 27
I veckan kommer överraskningar för kroppen min...
 
Godnatt!

Premiärmilen 3o mars 2014

Under Lördagkvällen började jag ta på allvar att jag var sugen på att springa ett lopp. Premiärloppet i Stockholm/ Norra Djurgården. Och då började jag titta på möjligheterna. Under söndagen så hade jag plötsligt bestämt mig, på riktigt. Åkte från Kungsängen på eftermiddagen & lyckades ta mig dit strax innan. Det blev ingen uppvärmning, utan små joggade fram till starten. Älskade verkligen naturen kring & fick upp bra fart bara på att njuta av situationen. Det blev en mil på en tid jag kände mig stolt över. 56, 54 min.
Jag körde min vanliga taktik, lugnare till en början & när det var svårt att ta sig fram. När det blev fritt så tog jag i med flera krafter & utnyttjade nerförsbackarna. Sedan brukar jag ta sikte på folk & springa bakom en "förebild". Plus att jag inte vill bli omsprungen av de jag själv sprungit om. Ett bra lopp & en kick inför löparsäsongen.
Tack vare Nadja som jag överhuvudet taget kom på tanken.

RSS 2.0