forma kroppen, bli tränad i kropp& kondition.

Känner mig nästan maxad motiverad! Redan klockan 9.3o så hade jag löptränat ute tillsammans med Therese & tränat på gymmet! Det var första gången i Jakobsberg (Stockholm) & tydligen var det mycket svårt att hitta till fitness24sevens lokaler. Gick lite vilse. Fokuserad med Googlemaps & inte med ögonen.
Det blev träning för armar & mage. Duscha, glömma saker & åka hem. Har jag någonsin varit så tidigt på morgonen? På en lördag förmiddag. 
Träningen har verkligen kommit igång, till min lycka! Kör inte maxat. För jag känner inte lokalerna tillräckligt, & det har varit lite tidspress... Det kommer bli bättre! 
 
Sedan blev det promenad med lilla Cajsa i vagn (bitvis)! Ute i två timmar var underbart denna otroliga vårdag! Lek, skatt, bus, balansträning & armgång. Och nyttigt fika för min skull! 
"Här kommer en vagn i faslig fart" sa en pojk i fyra års ålder! Haha jag gick tydligen snabbt!
Det blev en sväng till stan & träffade Nina som nu officiellt bor i Stockholm! 
Men uppe med tuppen, gör en sömnig! Så jag somnade tidigt!
 

Dagens träning, att lära känna träningslokalerna

Det blev ett planat besök på morgonen. Det är ju tanken att växla upp en högre växel. Behöver verkligen det för kroppsformen & träningsformen.
Uppvärmning på löpband i 5 min. och sedan mycket fokus på armar. Vågar mig inte på ordentlig träning efter obehagligt läkarbesök i måndags. Känner av rygg & höft vid vissa rörelser. Uteslöt medvetet rygg, skuldror, magövningar, plankan, höften idag & igår.
 Men lite mer träning är ett måste. Jag har satt igång med planeringen, men min träningsplan måste hänga i hop med motivationen. För det krävs lite mer i tid, kraft & uthållighet. Målen ska utföras.
Men det går inte så fort som jag tänkte med nytt ställe. Det blir en smula osäkerhet.  Men snart kör jag fullt ut. Det är ett måste.
Och basiller får hålla sig på avstånd för nu ska jag bli redo för de olika loppen för löpning & sommaren.
 
 
Kvällens träning, promenad i skogen, kring Lillsjön.
5o min blev det innan jag kom hem.
Det verkar vara ett jättefint träningsområde. Som jag kände ett starkt behov av att lära känna.
Träning i närområdet kommer bli toppen.
Det fanns ett ute gym & faktiskt så blev de lite intervaller.
Men även löpningen känns konstig.
 
God natt till er mina vänner
Trevlig fredag!
 

invigning på nytt ställe

Igår signade jag ett nytt träningskort på fitness24seven. Och idag var det dags för första träningen.
Det tar en stund att lära känna ett nytt gym. Strök mest nyfiken omkring som en skygg kattunge.  
 
Tänkte nygammalt kring kosten & hoppas det håller en längre tid! 
 
Dags att försöka få lite skön sömn!
Tänker att det får bli lite mer nästa gång!
Godnatt! 
Kram

Löpning, ger träningslust

Faktiskt, så ger det motivation att ha det som enda träningsmetoden just nu.
Blev riktigt sugen igår efter jobbet & ett besök på skönhetssalong. Vet inte vad de var som fick mig att verkligen vilja. Men klockan var mycket & det planerades om. Det fick bli idag i stället. Och det var bara att hoppas på att motivationen skulle vara tillräcklig i tjugofyra timmar till. 
Efter en mycket god men sen middag fanns suget att springa fortfarande kvar. Det är nog vetskapen om att det är det enda träningsformen just nu.  Fick sällskap av Therese som ger mig lite morötter ganska ofta. Men fortsatte löpningen runt & runt själv. Körde lite intervaller & ganska mycket snö.
 
5 km på 27.11 min.
Med en skönt stretchpaus på 4 km. Jag kallar det en nödvändighet, men lite fuskig.
Det var skönt ute trots mängden snö, Det gick lätt, kände mig lätt & ganska smidig.
Men börjar förstå vikten av att stretcha ut för min skull.
 
Nu borsta tänderna för att sedan vaggas till sömns.
Kärlek till er!

lördagens löptur

På sex kilometer! I en motvind som fick mig att känna varför gör jag detta? Galet! Jo för att jag trivs & tycker det är roligt när jag väl börja springa. Njuter! 
Och för att jag har ett mål! 
Men nu ska jag göra något jag längtat efter, sova! 
 
Godnatt till er
 
Kram
 
 
 
 
 

Mina mål med 2014 och med Stockholmslivet.

Det är ju uppenbart att jag inte tar min blogg på allvar. För det ligger en del sparat i min utkastkorg.

1. Äta bättre – Har antagligen nämnt det tidigare att jag vill testa mer ekologiskt & vegetariskt. Jag vill äta bättre mat och renare. Mer grönt, bättre råvaror och gärna ekologiskt. Kyckling, fisk & mindre rött kött. Lite utmaning blir det när det inte jag som gör några inköp. Äta det som serveras, men inte äta allt & välja grönsaker. Maten vill jag njuta av, maten ska vara god. Äta varierat men enkelt. Njuta av lite av allt. Men hälsan går före allt. Tänka före man handlar. Fokus på att inte äta för mycket bara för att det smakar gott.

2. Träna regelbundet – Med bättre mat hoppas jag på att vara friskare.  Bygga upp immunförsvaret genom kosten men stärka den ytterligare med träning . Planera träningen. Efter som det aldrig varit min starka sida så kan jag bara bli bättre. Träna lagom ofta, lagom länge, lagom intensivt. Har blivit bättre på att prioritera träningen. Det blir ofta cirka en timme eller mer. Och har haft lättare att hålla fast vid mina träningstillfällen. Det är det som ska bli ännu bättre. Börjat tänka om lite kring styrketräning och uppvärmning. Att köra kortare uppvärmning med fokus på styrketräning. Kanske varannan eller var tredje dag. Varva med löpträning och variera löpningen för att nå målen. Och gärna promenad på vilodagarna & lunchrasten. Dokumentera träningen, för att motivera mig när fokus tappas bort.
Genomföra Göteborgs varvet efter den dagens förutsättning och Midnattsloppet.
Träning ska man ha roligt när den genomförs och kännas bra efteråt.

3. Utveckla det sociala- vara en god vän. Vill verkligen ha folk omkring mig hela tiden. Men måste lära mig tacka nej för att uppskatta ett ja. Ibland har jag för många bollar i luften. Och då tappar jag en & en annan boll. Har helt underbara människor i min omgivning. Känner hela tiden mig älskad, även om man kan känna sig ensam så är jag aldrig ensam. Det är väl det jag vill utstråla, att vänner & familj finns alltid.  Även stunder då man tvekar. Och jag säger det igen, vill inspirera och inspireras. Vill finnas för mina vänner. Vill kännas nära fast jag är lite längre bort. Vara mig själv! Ta mig för den ja´ ! Upplev & se utbudet Stockholm ger. utveckla mina intressen med andra likasinnande.
Våga träffa nya människor, hitta nya vägar & hålla kontakt.

4. Bli frisk! - i kropp & själ. Bli stark! Vill verkligen veta vad som pågår i min kropp. Och genom träningen blir jag friskare.

5. Se möjligheterna som kommer i min väg.- Lyssna & var öppen för förslag! Våga möta rädslor & blicka framåt.
Det börjar bli dags att förstå vad jag vill med mitt liv. Är ju faktiskt 32 år och bör ju veta vad jag vill. Har lämnat min fasta punkt i vardagen sedan 6 år tillbaka för att prova livet i Stockholm. Man måste ju våga för att vinna! Det är många puzzelbitar jag exakt vet var jag vill ha & några saknas... Måste hitta lite insikter. Det borde jag väl klara av?

Maten ska vara god
Träningen ska vara rolig.
Livsstilen ska vara sund.


Livets goda stunder, ta vara på tiden! Mot nya livet, hitta livstilen! Go for it!

    

a-ja inte blir det perfekt! Men budskapet går fram!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Löptur med Therese

Vi fick med varandra ut på en tur på löpbanan. Vi tog oss till banan genom att promenera dit & sedan började löpningen. Men med en mage proppad med mat, stark & god gryta så var det inte så smart att springa i 5 kilometer. Men vi hade ju väntat tålmodigt i en timme på att få springa & tillsammans dessutom.
Försa varvet gjorde vi tillsammans, sedan släppte Therese mig.
Ibland var det jätte långsamt att springa på bana, men ibland roligt. Extra roligt & en temphöjare var att jaga Therese. Och en kick att springa med en vän.
Vi kämpade på riktigt bra, nöjd över oss tjejer. Och det var roligt med sällskap. stretchningen gjordes både på planen & hemma.
Och visst så kände vi vår i luften. Underbart. Det var bara lite "vindigt"!
 
5 km, 26.46 min. Runt & runt. Inte så utmanande, men bra träning. Lite fartlekar gjorde jag, mest under 2 km varvet.
 
Dagens rekvisita, ny reflexväst.
 
God natt till er mina fina
Kram

5 km löpning på ny mark!

Det blev av i fredags! Det var tunga steg till en början men stegen lättade.
5 km på 28.46 min
5.23 km på 30 min. (lyckades inte stanna klockan när ja kom hem)

Ikväll ska jag & Therese springa tillsammans, det ska bli kul att springa tillsammans med en vän. Dags att byta om & bli redo för löpbanan. Är väl egentligen inte redo efter en bamsemåltid! Men när ska vi annars springa tillsammans?

första hälsningen

Hej kära vänner! 
Nu är jag bott i Kungsängen i 5 dagar, hos fina familjen (vänner till mig)! Det har blivit dagar fulla med intryck! Nya jobbet flyter på & trivs med boendet. Det blir nog bra detta tror jag! Speciellt när jag får lagad mat varje dag! Jo det är lyx! Och husvagnen börjar bli mysig! Inreder & gör det bästa av det hela! 
 
Sprang 5 km i fredags! 
Kände mig trött, tung & lite vilsen! Men sen kom energin & glädjen! Plus en väderförändring, motvind påväg tillbaka! 

Kvar i Linköping

Helgen bestod av att tillbringa med mina kära vänner. Och avsluta i lägenheten. Har burit låda på låda & säckar med kläder. Och det fick bli träningen. För det finns ingen tid. En heltidsvecka tillsammans med andra måsten & kvalitetstid med vänner. I vanliga fall blir annat lidande & träningen ofta prioriterat.
 
Maten har varit näst intill tummen upp. Men det har varit kanske för strikt. För jag har inte haft mycket till hejd gällande söta saker. Och det är ju så att jag inta kan hålla mig till en gång, eller en bit...
Ska verkligen försöka vara duktig från idag, men vågar inte tro... riktigt än.
Trots att jag inte tränat på helgerna (de två senaste) så känner jag ändå att det blev några lyckade träningstillfällen.
Promenader
5 km löpning
Styrketräning.
 
Och har redan ett träningskort i nya staden!
Stockholm/Kungsängen, nu kommer ja!
 
 

RSS 2.0