hälsolycka II

Efter träningen i Linköping så kände jag sådan där underbar lyckorus. Personalen de är så underbart tillmötesgående & tar emot mig med öppna armar på mitt hemmagym. Efter ett träningspass på studio fitness så vet jag exakt varför jag gillar träning. Det bara ger energi av att träna där, styrke eller cardio. Jag njuter nästan hela tiden & det går att variera sin träning. Det går inte att beskriva mer än att jag älskar att vara där & känner verkligen hur det tar på ett bättre sätt. Att musklerna verkligen arbetar & att jag får ut något av träningen bara av att ha bytt om & klivit in i träningssal
 
 
en. Sommartränade på min semester & var där upp till två timmar. Det kändes dagen efter, varje dag. Nu när jag tränar där, de få gånger det blir av. Då känns det, före & efter. Underbart. Det är platsen där jag känner att jag blir varmt både utanpå & innanför. Träningen som ger både inifrån & ut.
Och det gav mig tillfällig lust att försöka med kosten & träningen när jag är i "Stockholm". Löpningen är den jag har fått tillbaka lusten för. Kosten var också min vän ett tag, denna vecka har jag missbrukat kladdkaka.
Kanske börjar jag om med den bra kosten nästa vecka, kladdkaka är bara gott för stunden. God mat går att njuta av längre. Så är det för mig. Och bara för några fån veckor sedan så var mat den enda njutningen.
Studiofitness
Hälsolycka nr 1: Fokus på bra mat & hälsosamt tänk. Matlådefix för att minska stressiga vardagar.
Hälsolycka nr. 2 Träning som ger resultat & fungerar i längden. Träning som får mig att längta tillbaka.

Löpning i dagarna två

 Förra veckan gjordes anmälningen till Göteborgsvarvet. Mina vänner hade ju redan gjort sin anmälan & jag kände "stressen". Det var ju ändå jag som kläcker ur mig, direkt efter förra varvet att jag vill göra detta nästa år(2o15) till vännen som mötte mig efter målgång. Tack Rex & Sofie för all uppmuntran, press, pikar, kramar & glädje
 
Så med motivationen till att bli en bättre löpare så var jag ordentligt pepp att springa. Starten blev igår, då sprang jag på morgonen innan det var dags att åka till jobbet. Det blev 5 km på 25 min. fast med pauser.
Jag gick ut för hårt i början & lyssnade inte på kroppen.
 
Idag ute längst en och en halv sjö, i vacker solnedgång & såg två flygande svanar.
Två vackra saker att njuta av.

5 km 27.o3
Jag spring på där & njöt av dagsljuset. Njöt av att vara ute, titta på andra motionärer & bara följa med i mitt tempo. Även om jag blev sugen att följa efter en fin karl där runt sjön. Men då hade jag nog fått hitta den ofunna rekordfarten. Och springa längre än tänkt. Motivationen fick mig att öka farten lite en stund. Bra morot. Har fungerar förr med fina karlar i tränings sammanhang.
Tänkte faktiskt inte på att jag sprungit vid två tillfällen dagarna efter varandra.
 
Stötte på hinder idag, precis som förra gången jag spring ute. Höger fot vill inte vara med, den släpar efter & det känns verkligen som om det är en av två simfötter på foten & löpsteget låter konstigt.
(nu vet jag att det finns de som inte förstår mina texter, men denna känsla kan jag inte förklara)
Men är så vansinnigt stolt över att jag tar mig ut & jag utmanar mig själv i lopp.
Och sista backan hemma (Sundbyberg) känns lättare
 
Nu är jag upplagd för mys.
 
 

hälsolycka I

Lagat ett storkok av thaigryta med kyckling & grönskaker. Sedan har jag förkokat nötkött med oxfond tills imorgon då jag har tänkt att göra en köttgryta efter jag kommit hem från min arbetsdag. Jag ser fram emot det redan nu & känner mig så lugn i att jag förberett maten.
 
Känner i hela själen hur bra jag mår av att göra saker för mig skull och ta mig tiden.
Sitter fortfarande vid köksbordet & bara njuter av att bara vara.
 
Thaigrytan
Kycklingfilé
Wokgrönsaker
1 ½ Kelda thaisoppa
1 liten Gul lök
2 vitlöksklyftor.
Kryddan 4 lökar
Kryddan vitlökspeppar
1 tsk Röd currypaste
chilipeppar
Ingefära
Salt & Peppar
 
Stekte kycklingen i kokosolja & hackade löken samt vitlök för att steka de tillsammans. På med grönsaker och låta de bli värma & sedan hälla på soppan. Blanda i curry paste, salt, peppar & de andra kryddorna.
Serveras med valfritt ris, bulgur eller matvete.
 

RSS 2.0