Repost & uppdatering

Mina utkast från tidig 2o14 
Har försökt rensa i bloggen under morgonen. Plus en kort uppdatering.

22 februari 2o14 
Min fysik börjar blir så mycket bättre & blir helt lycklig. På två dagar jag har sprungit 1 mil cirka, ett vända ute i torsdags & 5 km på löpbandet i går morse. Senast i höstas & före jul så hade jag så himla ont i höfter & rumpa så jag mådde riktigt dåligt. Men det märks att jag håller på att bygga styrkan kring smärtområdet. Det är bara inte träningsvärk, utan mer leder, stelhet & nerver som hamnar i kläm. Stundvis så har jag haft så himla ont & mitt hopp var varit försvunnet. Men det blir ju bara bättre. 

Alltså ger sjukgymnastens läxor något. Och för att jag ska bevisa det för mig själv så behövde jag utvärdera hur jag mådde efter löpningen. 
Det bästa är att jag inte gav upp, såg såg passionen för löpningen. Det blev tillräckligt för att fortsätta försöka...

 Och ytterligare ett från 2o14, februari. 
I tisdags träffade jag min sjukgymnast & arbetsterapeut på rörelse & hälsa.
Tack vare övningarna jag fick Sjukgymnasten, Åsa så har jag blivit starkare, är mindre stel & har faktiskt inte lika ont efter träning. Det är också Åsa som ser att jag svajar på löpbandet när jag värmer upp med löpning. 
 
PT på actic satte ord på för delarna med att göra 15 rep. du tränar uthålligheten i musklerna.
Han gav mig också råd på maskiner för att komplettera löpträningen. Och bekräftade mycket av de föreläsningarna sa på tränings-& hälsomässan.
Det upplever båda två att jag är påväg mot god fysik & påpekar båda två min benstyrka. 

29 augusti 2o15 
 Idag, 1,5 år senare så har jag inte alls samma problem längre. Och mår som en normal människa, nästan jämt. 
Jag har hittat lite verktyg som gör livet lättare. Men det finns möjlighet till förbättring. Vill 
Och läkaren som sa, att det var kroniskt mina smärtor i väster höft! Han hade fel!! 

Höger sidan är också starkare. Hade en kramp i foten förra onsdagen. Det har ju varit borta sedan förra hösten, så jag blev rädd. Så det har varit hemligt, fram till nu. 

en bra lördag!

Den bättre, men utan träning. 
Avkoppling, det är jag inte bra på i vanliga fall. Men nu när jag ska bli en bättre människa så kan avkoppling vara bra att få in i schemat. 

Skrev av mig om lite dåliga ovanor igår. Det handlade om en längre tid av osunda tankar, förkylning & om att få en nystart. 
Har i några veckor känt mig osäker på om jag är bra. Att jag inte gör tillräckligt, för min omgivnings skull & mig Själv! Jag kommer ofta på mig själv att be om ursäkt för den jag är. 

Att skriva öppet fungerar. Det har fungerat förr & det verkar bli rätt igen. Idag känns det som en bra dag, en nystart
precis som en vän sa att jag behövde & nästa sa (med andra ord) att det är okej att tappa kontrollen. Tacksam för kloka ord. 
Effekten har hittills varit bra. Det blev en vettigt frukost, en promenad på en & en halvtimme. Lite senare städning, lunch & kaffe. Chaipudding till morgondagen står på kylning & ligger nu i sängen. 
Ska fortsätta dagen på bästa sett. Försökte hitta Middagssällskap på Facebook, det fungerade nästan... 

Måste vara dela med er av en kaffedrink till frukost. Har haft den i en termos påväg till jobbet i två dagar. 

Banan mixad med valfri mjölk 
Kakao 
Och kaffe 
Dagens smoothie. Till nyhetsmorgon 
Helgens första: Powerwalk 

Detta inlägg handlade varken om löpning eller styrketräning, men lite terapi.... Njuta av livet. 
Just nu är en powerwalk stort för mig. Fast längtar så grymt till gymmet. Förkylningen är snart över & på söndag blir det ett lopp med straffetlag. 

Over & out 
Puss 

hälsovägen

Har nu kommit till Linköping & jobbar vecka nummer två. Mycket vardagsmotion blir det, mycket rörelse om dagarna med de små omkring sig.
Denna vecka har jag bestämt att gå till mitt jobb. Det tar cirka 30 min, enkel väg. Och igår gick jag allt som allt i 8 km. 

Blev lite förkyld under helgen, vågar nog skylla på sömnbrist. 
De senaste veckorna har varit tunga. Hade bra fokus på träningen i somras & helt okej kost. Första två veckorna efter semestern var träningsfria, bara ett löpningpass på 6 km i kuperad terräng. 
Och kosten var strikt vecka ett. Första veckan här i Linköping var okej träningsmässigt men lite för mycket gott. Och nu är det andra veckan men förkyld. Men promenader blir det, för snart är det dags för lopp. Nu vågar jag inte säga för mycket men dag två med promenader, känns bra. 

Passande nog gick promenaden via hälsovägen. 

RSS 2.0