premiärmilen

Förra året sprang jag en bra tid på premiärmilen. Under 57 min trodde jag att jag aldrig hade gjort. Inte efter heller. 
I år stannade den officiella klockan på 1,12 minuter. Första bud på resultatet var 1 timme & 37 sekunder. Efter gyttjebrottning (fall i lerig omväg) & krångel med tävlingspapperet (nummerlapp) på magen. 
Jag har ju typ aldrig haft så dålig tid på milen. Fast min inställning var positivt, kanske levde mycket på förra årets fina minnen av loppet. Vädret var inte minnesvärt 2o15, Regn och rusk. Men jag tycker det är riktigt häftigt att springa samma lopp två år i rad. 
Ett trevligt lopp på djurgården. Glada människor, unga som gamla. 

Nu sova, försent som vanligt. Men jag och träningsvärken ligger under täcket. Myser, men snart uppe med tuppen.... 

Alltså!!

Att trivas för bra på gymmet är inte bra. För löpträningen hamnar i skymundan. Älskar löpningen, faktiskt! När jag väl är där i skogen eller i spåret. Men jag tycker det är så motigt med att ta tag i det... Ler bara åt min lathet. Jag hittade till & med ett supermotiverade program för halvmaran. Men tydligen inte tillräckligt ;) 
 
Men samtidigt är jag för förtjust i gymmet. Försöker värma upp på just löpbandet. "Alltid något" tänker jag och inbillar mig det bästa för stunden. Löpträningen blir inte riktigt den samma inomhus, det känns mer fuskigt.  
Senaste jag sprang ute var i tisdags, 4 km efter ett kvällsmöte. Annars hade jag missat träningen helt. 

Nu är det äntligen dags för gymmet igen. Men vet ni? Vårens första lopp är på söndag. Och jag längtar!!  

5 dagar med träning

Förra veckan var ganska lyckad på träningsfronten med tanke på att jag landade på onsdagen & hade mycket att ordna med. Okej var den inte... För det blev endast två tränings tillfällen men det kändes i hela kroppen. Träning är en färskvara på riktigt! 
Halvmarorna närmar sig och en ensam "halvmarans dag" skulle blivit idag. 
 Men är för otränad även om det verkligen är nu som gäller! 
 
Denna vecka har varit optimal. Kroppen har fått en ordentlig genomkörare & även konditionsträning. Fem dagar med träning. 
 
Måndag: 30 min uppvärmning
Ben / mage 
Tisdag: 15 min rodd. uppvärmning 
Axlar, rygg, bonus: mage (Visade en  kollega runt) 
Onsdagmorgon: crosstrainer 15 min. uppvärmning 
Armar, triceps och marklyft 
Torsdag: backintervaller på löpband. körde slut på mig själv efter en stund vilket innebar paus, så 15 min. x 2 
Ben / rygg benpress 9o kg 12x1,100 kg 12x2 måste vara personbästa. 
Bonus: mage
 Har ganska lätt att få ordning på maten & äter kosttillskott. Men socksuget sitter verkligen i sedan min resa. Aja baja bus! 
Inte bra för immunförsvaret & min energi.
Hoppas på bra träning även idag! 
Vet ju sedan tidigare att det kan bli för mycket av det goda ! 
Denna kick är ju efter en resa med mycket god mat & annat !  

Tredje månaden på 2015

Och jag har levt i en kappsäck! 
Året började med flytt till en vän i Årsta/ Stockholm. 
Det blev en del träning på medborgareplatsen och sprang mycket på löpbandet. Två gånger i januari sprang jag utomhus ena gången i Sundbyberg & den andra gången påväg till jobbet från vännen. 
I februari flyttade jag till Huddinge. Nära och bra till arbetet. Och jag kunde börja promenera! Samt att Marie min kollega var motiverad att börja träna. Vi drog i varandra under januari & februari. Det var både trevligt & positivt för min hälsas skull.
Till veckan innan min resa till Sydafrika, det hände lite saker samt förberedelser inför turen söderut. 
 
Det blev en fantastiskt resa i cirka 1o härliga dagar. Upplevde mycket & är mycket tacksam mot min familj som tog mig dit. Huvudsyftet var Robyne & Chris bröllop som var ett mycket vackert. 
Minns det mycket värme & kärlek. 
 
Träningen under resan existerade knappt. Två löppass á 15 min. lite rehab & andra övningar som armhävningar, plankan, squarts... 
Semester innehöll mycket njutning av god mat & desserter. I vissa fall helt oundvikligt. Gjorde inte ens försökt till att tacka nej. Hihi 
Joggingtur med syster. Innanför galler & portar....


En ganska normal frukost! Eller frukt & yoghurt. 
7oo g kyckling
Mycket mat, men så himla gott. Måste testa liknade recept hemma i Sverige.
 
Hem ljuva hem. Eller tillbaka i Sverige iallafall... Med en mycket bra resa färskt i minnet. Varit på gymmet under veckan. Vid två tillfällen. Ena dagen var full av energi att göra ett bra pass. Men får en chockat besked. Det blev ohanterbart, så efter tårar tog jag ut mig på bandet.
 
5 km 24.12 minuter.
På torsdagen hade jag träningsvärk i hela kroppen. Och motivationen var noll igen. Dagen innan hade jag bestämt mig för att sluta förstöra min kropp. Snacka om att jag har förvirrade känslor. I skrivandes stund så är jag i Linköping. Det är hemma för mig.
Har i helgen prioriterat vänner. Träffat min vackra vän & min guddotter. Och tillsammans med andra vänner önskade vi Valentina välkommen till världen. 
 
❤️ 

 

RSS 2.0