De första träningspassen...

Efter några pass i början på veckan, första dagarna på nya året så tänkte jag att jag tränar hela veckan. Ja det ska jag!  

Och hur har det gått? 
Jo bra faktiskt! Nästan! Onsdagen var jättebra, verkligen 
Kom upp på morgonen. Tog bussen ner till stan och hade verkligen gått om tid. Efter en och en halvtimmes lämnade jag gymmet. Det var veckans stolta. 
Nöjd och belåten. Med ett pass mage och armar ner packat i ryggsäcken. 

I måndags blev det sen kvällsträning. Jag hade lite att pyssla med efter jobbet och brukar inte komma iväg. Men i måndags blev det äntligen av att hinna både och. Helt slut som artist efteråt. Med promenad till och från stan dessutom. Och på resten. 
Tisdagen blev lite lugnare, men också sent kvällspass. 

Anledningen till att onsdagen blev så lyckad var att jag vet att jag ofta har mina favoritpass på morgonen. Och att jag hade annan arbetstid jag ville använda till något positivt. 
Kanske var det därför onsdagens träning fick bli början av bloggen. 
Torsdag så kom jag ner mycket senare, lite mindre energi & lite stopp på vägen. En favorit träningsbh sprack i sömmen. Skratta eller gråta? Min kropp och jag ville inte samarbeta innan gymmet. Så det blev ett kort men intensivt pass. Glömde ringen jag fått av min bästa vän. På en bänk, för att jag inte ville slita mer på silverringen. Den finns inte kvar, inte inlämnad i receptionen... 

Fredag, kom jag äntligen dit. Jättepepp!  Men vad som hände efter löpningen vet jag ej. Kände mig trött, så jag fokuserade på stretchning & åkte sedan hem. 
Släppte den känslan ganska fort, med glädje att jag faktiskt hade varit & utfört träningen. Att jag hade sprungit som uppvärmning var också ovanligt. Babysteps! 

Nu är det två dagar kvar av min träningsvecka. Första veckan av året har gått, dag nummer sju.

Har redan fått en fin klocka som ska vägleda mig ännu mer rätt. 
Min andra garmin klocka. En bra present, en riktigt bra. En klocka jag verkligen kan ha dygnet runt. Se resultaten längst dagen. Den var prytt min arm sedan i torsdags. 35 års present från min karl. 


Årets första träningspass

Det var faktiskt läxan från min massör, som även är idrottsmassör. 

I torsdags valde jag att ta tag i mitt problem med högersidan & det vill jag tacka min vän Sofie för. Hon ville att jag skulle ge naprapat en chans & som svar sa jag att jag vill använda mig av massören först. 
Det var sköna 45 minuter med fokus på problemlösning. Kring nerver som korsas i nacken var jag hård öm. Sedan gav han mig övningar att göra. 

Testade att utöva de igår och det var riktigt roligt. Jag är så lättroad när det kommer till min balans. Hur jag kämpar & försöker men det blir ändå tipp åt alla håll. 


3x10 armhävningar tre stycken på tå 
Ryggresning 2 x 10 
Ryggresning med boll 10x2
Sida mage 15 kg 3 x 10 
4 kg hantlar ”flyes”, 3x10 
Latsdrag 36 kg 3x 12 

Promenad till & från, actic som ligger på stan. Kändes bra & tryggt att traska hemåt. Mörkret skrämde inte lika mycket som vanligt.

Somnade nöjd!! Nyårsdagen: internationella pizzadagen! Check!

För några år sedan var jag min egna förebild. Jag hade innan det nya året skulle börja handlat hälsosamt till kylen, frysen & skafferiet. 


Nu hann jag inte det, ingen storhandling och inget rensade av bäst-före datum ur skafferiet. Vad hände, blir man inte klokare med åren. 

Förra året så blev jag inte redo att förbereda detta året. Kan jag skylla på det. Så idag traditionsenligt med pizza och film. Hela långa dagen. För resten av Sverige gör så. 
Vadå grönsaker i ugn?  

Jag önskar att det vore min första och sista pizza i år. Men det är ett löfte jag inte kommer lova. 

Inom kort kommer förväntningarna på det nya året. RSS 2.0