Jordgubbspaj

Mitt exprimenat att göra en nyttig bärpaj blev lyckat. I torsdags gjordes två smulpajer, nyttig jordgubbs paj & vanlig smulpaj med bär (vinbär, hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär...) Båda blev jättegoda & serverades med vaniljkesella




1½ dl fullkornsmjöl
1½ dl fullkornshavregryn
2 tsk Linfrön
100 g smör
1 msk fruktsocker

Frysta eller färska Jordgubbar eller andra bär
Fruktsocker
 
Mät upp mjöl, havregryn, linfrön och fruktsocker i en skål.
Lägg i smöret och finfördela till en smulig massa.
Lägg Smula degen över bären och strö över lite fruktsocker
Grädda ca 20-25 min i 225 grader

Serveras med vanilj kesella


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0