motivations tal från Olga!

Läs det här. 
Från Olga för längesen 

Det är inte alltid lätt att förändra sina tränings och kostvanor, men här kommer lite hjälp!
Steg 1: så spännande!
Vi människor är roliga, vi är mer entusiastiska över ett kost och träningsupplägg än att faktiskt följa själva upplägget.
Vi blir glada i väntan på att starta en ny plan, att den kommer ÄNTLIGEN lösa alla våra kost och träningsproblem. Vi berättar för alla vad vi ska göra, skriver ut måltiderna och träningsupplägget , köper mat, gör oss redo för att börja få resultat.
Åtgärd:
Spänning är bättre än ingen spänning alls, men det vi ska försöka förstå i denna fas är att vi ofta lägger vår egen framgång i någon annans händer. Genom att vi förlitar oss på själva "planen" snarare än vår egen förmåga att faktiskt följa planen. Kan det hända? Big time! Det funkar t ex för kortvariga satsningar . Men om du vill bli framgångsrik på lång sikt, börja att "äga" processen nu, dvs gör jobbet själv.
Steg 2: granskning
De första 2-4 veckorna av en ny plan innebär mycket nytt för oss – ny mat, nytt schema, nya övningar, nya pass, ny mängd mental energi som behövs för att uppfylla kraven. Vi har tagit vad vi brukade göra och dumpat det för någuot helt nytt. Spänningen är oftast ganska stark här eftersom de flesta kommer att tappa 2-5 kg under de första 1-2 veckorna genom att tappa en del vatten och den sortens snabba resultat motiverar oss att fortsätta.
Åtgärd:
I denna fas är det viktigt att inse att följa schemat kan vara bra för de första 2-4 veckorna eftersom du är motiverad, men så småningom har dina gamla vanor en tendens att krypa tillbaka in om du inte medveten väljer att ta ansvar. Förbered dig mentalt för det och undersök alla de nya åtgärder du tar och vilka du skulle kunna fortsätta med på lång sikt och vilka som kommer att behöva justeras. Ju mer realistisk och ärlig du är mot dig själv, desto bättre kommer du att lyckas.
Steg 3: kampen
På Body for Life-tiden lärde jag mig en sak: det börjar bli tufft att fortsätta kring v 6 av programmet. The honeymoon is over, nu ska man jobba aktivt , inte bara bäras fram av ren eufori. Man vill se resultaten lika snabbt som tidigare (väldigt mänskligt!) och vill ge upp. Hälp, detta funkar inte- inte den här metoden heller! Denna punkt är den mest kritiska för din framgång långsiktigt. Vad du gör här avgör din förmåga att gå framåt eller misslyckas igen.
Åtgärd:
Du måste göra det klart för dig: detta kommer att hända. Det är steg 1. Om du vill att det ska fungera så är det du som måste göra jobbet. Du måste jobba arslet av dig och räkna ut: vad fungerar för mig? Vad inte? Vad kan jag göra på lång sikt? Vad är ohållbart? Hur kan jag göra mina nya vanor samarbeta med mina gamla vanor?
Ett exempel kan vara morgonträning. Du kan vara motiverad av att träna på morgonen för de första veckorna (som scheamt säger) men du är inte en morgonmänniska så efter ett tag, dina gamla vanor (stanna uppe för sent, jobbigt att vakna på morgonen) kan börja komma tillbaka.
Jag dömer ingen, absolut inte- detta är bara ett exempel på mångas verklighet och vanornas kraft över oss. De äger oss. I det här steget är det viktigt att ta itu med våra vanor. Hur kan gamla vanor ersättas med nya? Komma upp tidigt är kanske ingen lösning, utan ge dig själv tid att träna efter jobbet istället. Men sedan gör vad du behöver göra för att se till att du inte hoppa av. Planera din dag, balansera din energi, boka träningstiden som du inte får missa. Denna fas handlar om åtgärder och hitta genvägar. Att genomföra det kan fungera för dig långsiktigt. Var metodisk och systematisk. Det är också nu du måste ge upp tanken på att behöva vara perfekt. Ge upp allt-eller-inget - tänkesättet och ge dig själv tillåtelse att kämpa igenom de tuffa delarna. Bara gör ditt bästa! Den tuffaste stunderna är också dem som ger förändring.
Steg 4: ta ansvar!
Denna fas inträffar efter ca 8-12 veckor .Vi har tagit ansvar för processen, tagit reda på vad verkar fungera för oss, övergav vissa bitar och går framåt, även om det är i en långsammare takt. Vi kämpar genom våra nya vanor. Att inte få det rätt varje gång, men ge oss tillåtelse att göra vårt bästa och vara medveten om de strider som uppstår.
Åtgärd:
Detta är också en mycket viktig tid när det gäller långsiktig framgång eftersom vi fortfarande riskerar att gå tillbaka till våra gamla vanor. Vid denna punkt behöver vi utanför – motivation som håller oss igång. Nu är det viktigt att hitta några personer som befinner sig i samma sits som du.
Steg 5: äga!
Du har nu gått förbi de svåra delarna och vet att hur bra du lyckas beror bara på dig själv. Att vara konsekvent är det viktigaste och även om du inte kan få det rätt varje gång, så du gör det i 90% av tiden och kan börja kalla det "livsstil". Saker som brukade vara svåra börjar bli lättare, gamla vanorna ersätts med nya. Denna del kan vara hur lång som helst, om du fortsätter att ta en dag i taget, ett pass i taget.
Åtgärd:
Målet i denna fas är måttlighet. För att åstadkomma detta och göra detta till en livsstil måste du ställa in ritualer och vanor som du kan göra på lång sikt. Ju mer du gör dem, desto lättare blir det att fortsätta att göra dem. När du kommit ur fas: bara hoppa tillbaka där du var. Kalla inte dig själv looser.
Action är den snabbaste vägen tillbaka till resultat!
Olga


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0