Min höstgryta
2 gula lökar
1 kg grytbitar nötkött
Smör
Två tärningar ekologisk buljong.
Två tärningar ekologisk buljong.
3-4 st Vitlöksklyftor
2-3 st. Lagerblad
Några enbär
svart pepparkorn
Torkade örter
4 morötter
Kantareller
Trattkantareller
1 msk svartvinbärsgelé
Bryn köttet i smör. Låt bitarna få lite färg, salta & peppra med pepparmix.
Koka upp vatten i grytan med två buljongtärningar & Örtsalt
Haka lök och vitlök, bland ner i grytan. I med köttet i grytan.
Lagerblad la jag i en tesil tillsammans med enbär & pepparkornen..
Koka köttet i flera timmar, det går väl inte koka för länge. Mot slutet av koktiden så la jag ner
svampen och gelen i grytan.
Krydda mera efter din smak.
I skrivandes stund så är alla mina fem matlådor slut. Det blev en rejäl laddning som räckte länge.
Dock så tog jag ingen bra bild på maten, som blev söndagsmiddagen den dagen.

Kommentarer
Trackback