söndagmorgon: spontan summering 2o14

2o14 var ett bra träningsår. Det bästa året hittills. Det var året då jag lärde mig lite mer & fler insikter om mig själv. 
Sprang den längsta distansen 16 km under träning och 21 km lopp. Och några roliga lopp på milen. Alla lopp är så roliga. Insikt: jag kan! Men tydligen är det roligare att prestera under ett lopp. Jag är ingen löpare än. Känner flera som vill göra samma lopp, eller har gjort som jag kallar löpare. Vill träna löpning mer. 
 
Träning på gym har utvecklats mer. Känner min kropp bättre än någonsin och börjar verkligen se hur den utvecklas. Börjar förstå vad den svarar på för träning. Men det är mycket att lära om träning framför allt. Och kost i samband med träningen. 
 
Förra vintern, 2o13 blev målvikten nådd. Men efter det blev det svårare. Efter ett par månader kändes det bättre i kroppen. Den bra formen började komma. Och vågen visade plus. Och så blir det av träning. Sund insikt. Vill kasta ut den (men vågen var inte min), men den hjälper mig på ett sätt. Att inte komma ur fas. Den hjälper mig tillbaka efter en period med godis & onyttig mat. Ibland har den hjälp mig att fortsätta på samma väg. För den har bekräftat att det varit rätt. Vågen har blivit lite av en vän. 
 
Kosten har verkligen varierat, bra mat i grunden oftast. Men godis & andra go'saker som egentligen bara är gott för stunden har frestat mig ofta. 2o14 har varit lite okontrollerat på så sätt. Men det har ju "kompenseras" med mer träning.
Har knappt experimenterat med mat och kost, känt mig lite hindrad av att vara inneboende utan mina saker. Tyvärr. 
 
Stockholms äventyret, underbart. Men jag trodde verkligen att jag skulle upptäcka mer. Att jag skulle ta det blå resekortet & utsatta mig för utmaningar. Vara ute på pw längst sjöar & hav. Hitta hälsocaféer & shoppa ekologisk. Det har hänt ja, ofta nej? Träffa andra träningstokiga & hitta löpargrupper. 
Jag & Therese sprang massa ihop i början. Och jag har tränat med vänner, kollegor som blev vänner och nya vänner från träningsgrupper på Facebook. 
Och träffat nya vänner som tränar, löpning och styrketräning. Och tränat med de. Men en gång är ingen gång... Eller? 
 
Varit ute i vimlet & dansat, ja det har jag. Med vin i kroppen men ibland helt nykter med goda juicedrinkar. Och vi har haft det roligt. Alla gånger typ. 
 
Avslutade året med förkylning i december. Och en skada men där emellan träning. 
Detta blev nästan en årskrönika i min döende blogg. Men bättre blir det... 
 
Började året med ett 5 km löpning på löpbandet plus benpass den andra januari. Igår löpning kring sjöarna i Sundbyberg, milen på 56 min. Isch. Och en liten flytt. 
 
Lovar inte mer bloggande 2o15, men hoppas att det blir så. 
Kram 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0