Ibland måste det gå fort. Då är det bra att ha dessa muffins i frysen eller med sig i väskan. Långsamma kolhydrater och protein i bästa form. Banan ger en naturlig sötma vilket gör att du inte behöver addera socker. Det är inte heller bra att äta något för sött om du vill hålla blodsockret på en jämn nivå. Använd helst silikonformar, annars måste du smörja formarna då muffinsarna inte innehåller något fett. Toppa gärna med en klick kvarg/yoghurt smaksatt med lime eller citron.
10 st
1 riven morot
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 mosad banan
1 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
(ev en msk nötsmör, t.ex. jordnöt eller mandel.
Går lika bra utan eller tillsätt lite hackade nötter om du vill)
Vispa ägg, rör ner banan och se till att det mosas ordentligt. Tillsätt ev nötsmör och rör runt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och fyll silikonformar med smeten. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15 minuter.