Kycklingpaj
Valfri pajdeg
Förgrädda ca. 10 minuter i 200 grader.
Förgrädda ca. 10 minuter i 200 grader.
350g kycklingfilé
2 gula lökar
1 paket bacon
150g färsk svamp
2 tsk torkad timjan
2 dl créme fraiche
2 dl créme fraiche
2 msk rött vin
Salt Peppar
Skär kycklingfilén i små tärningar. Skala och hacka löken. Skär eller klipp bacon i tärningar. Borsta svampen och skär den i skivor eller bitar. Stek kycklingfilén i lite fett i en stekpanna. Ta upp det och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Blanda i kycklingen Ta upp blandningen ur pannan. Bräck baconet i pannan och stek sedan svampen. Blanda kyckling, svamp, bacon, timjan, vinet och rör i créme fraiche.
Salt Peppar
Skär kycklingfilén i små tärningar. Skala och hacka löken. Skär eller klipp bacon i tärningar. Borsta svampen och skär den i skivor eller bitar. Stek kycklingfilén i lite fett i en stekpanna. Ta upp det och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Blanda i kycklingen Ta upp blandningen ur pannan. Bräck baconet i pannan och stek sedan svampen. Blanda kyckling, svamp, bacon, timjan, vinet och rör i créme fraiche.
Smaka av, med salt och peppar..
Häll fyllningen i pajskalet. Dekorera med timjan och paprika.Servera med en god sallad!
En annan god paj med salami & fetaost.
Det blev bara en bild på min klassiska rucola & tomatpaj. Kycklingpajen hade blivit fin på bild!
Häll fyllningen i pajskalet. Dekorera med timjan och paprika.Servera med en god sallad!
En annan god paj med salami & fetaost.
Det blev bara en bild på min klassiska rucola & tomatpaj. Kycklingpajen hade blivit fin på bild!
Kommentarer
Trackback