Anna Skippers broccolisoppa

Broccolisoppa

Broccoli innehåller mer C-vitamin än citrusfrukter och rikligt med järn och B-vitamin.
Ökar stresstålighet, ökar immunförsvar och minskar inflammationer.
Lägg gärna ned ett kokt ägg i soppan så blir den mera mättande.
recept soppa                 

Ingredienser (2 portioner)

250 broccoli

1 lök (alternativt 3 schalottenlökar)

1 zucchini

1 msk olivolja

1/2 msk curry

0,6 l vatten

1 kycklingbuljongtärning ekologisk

0,5 tsk timjan

1 krm sambal oelek

Salt och peppar

Ev. 1 dl ekologiskt grädde alt sojagrädde för att få en lite mildare smak på soppan

Tillagning

Skala och hacka lök och zucchini.
Dela broccolin i mindre buketter.
Häll olivoljan i en tryckkokare, eller i en vanlig kastrull, och värm på medelhög värme.
Fräs lök, curry, sambal oelek och timjan i olivoljan i ca 1 minut.
Tillsätt zucchini och broccoli. Rör om och fräs i några minuter.
Tillsätt vatten och buljong och sätt på locket på tryckkokaren, eller locket på en vanlig kastrull.
Koka på högt tryck i tryckkokare i 7 minuter, eller koka 20 minuter i vanlig kastrull.
Tag av soppan från värmen och släpp ut ångan försiktigt ur tryckkokaren.
Mixa soppan hastigt så att den fortfarande har lite bitar i sig.
Salta och peppra efter smak.
Tillsätt ev. lite sojagrädde om du vill ha en mildare och rundare smak på soppan.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0