Anna Skippers broccolisoppa
Broccolisoppa
Broccoli innehåller mer C-vitamin än citrusfrukter och rikligt med järn och B-vitamin.
Ökar stresstålighet, ökar immunförsvar och minskar inflammationer.
Lägg gärna ned ett kokt ägg i soppan så blir den mera mättande.
Ingredienser (2 portioner)
250 broccoli
1 lök (alternativt 3 schalottenlökar)
1 zucchini
1 msk olivolja
1/2 msk curry
0,6 l vatten
1 kycklingbuljongtärning ekologisk
0,5 tsk timjan
1 krm sambal oelek
Salt och peppar
Ev. 1 dl ekologiskt grädde alt sojagrädde för att få en lite mildare smak på soppan
Tillagning
Skala och hacka lök och zucchini.
Dela broccolin i mindre buketter.
Häll olivoljan i en tryckkokare, eller i en vanlig kastrull, och värm på medelhög värme.
Fräs lök, curry, sambal oelek och timjan i olivoljan i ca 1 minut.
Tillsätt zucchini och broccoli. Rör om och fräs i några minuter.
Tillsätt vatten och buljong och sätt på locket på tryckkokaren, eller locket på en vanlig kastrull.
Koka på högt tryck i tryckkokare i 7 minuter, eller koka 20 minuter i vanlig kastrull.
Tag av soppan från värmen och släpp ut ångan försiktigt ur tryckkokaren.
Mixa soppan hastigt så att den fortfarande har lite bitar i sig.
Salta och peppra efter smak.
Tillsätt ev. lite sojagrädde om du vill ha en mildare och rundare smak på soppan.