Ruccolapaj med tomater

Ruccola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.
 
Receptet gäller för 4 port
Ingredienser
2 12 dl vetemjöl
75 g Svenskt Smör från Arla
34 dl Arla Köket Kesella® kvarg lätt
Fyllning:
3 st vitlöksklyftor
150 g ruccola
100 g soltorkade tomater
Svenskt Smör från Arla
12 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl Arla Köket® vispgrädde
2 st ägg
1 dl Arla Köket® riven ost gratäng
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Skala och skiva vitlöken. Skär salladen och tomaterna i grova bitar. Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde och ägg. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 

Jag byter ut lite av smöret till kesella 1o% och har grovt mjöl i!
Tycker om att det blir lite mer tugg motstånd!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0