Recept på lördagens
Lax med fetaost och dragontäcke
Fetaost, dragon och citron sätter
piff på den här goda laxen!
4st Portionsbitar lax
150g Fetaost
3msk Turkisk yoghurt
2msk Citronmajonäs
Peppar
Dragon
Riven Mozzarella
Smula ner fetaosten i en skål. Blanda i yoghurt och majonäs. Smaka av med peppar och dragon.
Lägg laxen tätt i en ugnsform. Peppra. Bre över fetaoströran. Strö över rikligt med riven mozzarella.
Grädda i 175grader i cirka 10-15minuter.
Ugnsgratingerade tomater
1 ask cocktailtomater
1/2 dl färskriven parmesanost
basilika, färsk eller fryst
olivolja
flingsalt
Dela tomaterna i "midjan". Lägg dem i en smord form (jag använde en pajform). Salta lite. Häll över rikligt med olivolja. Hacka och strö över basilikan. Pudra över riven parmesan. Grattinera i 225 graders ung i cirka 20 minuter.
Njut!
Millas mat och LCHF
Och jag har två fina vänner i skåne :)
Bara så ni vet!
Puss & kram
Trackback