Frukostinspiration



Yoghurt med färska frukter och bär
Naturell yoghurt med fetthalt 3-10%. Du behöver inta ta mycket och håller dig mätt längre.
Frysta bär t ex. blåbär, hallon björnbär, och jordgubbar. Köp hem frukt och bär efter säsong eller erbjudanden
t ex. kiwi, apelsin, mamgo, papays, päron, äpple eller annanas. Hasselnötter eller mandel är gott att strö på.

Äggröra med skinka- 1 portion
2-3 ägg
1 msk grädde
Salt & vitpeppar
Smör

2-3 skivor rökt skinka
Tomat
Solrosskott
Hetta upp en stekpanna med smör
on

Knäck äggen i en skål och tillsätt grädde, salt och vitpeppar.
Blanda lätt med en gaffel och häll äggblandningen i stekpannan. Rör med en trägaffel tills smeten blir fast, cirka 30 sekunder.
Servera med skinka och grönsaker

Gröt med linfrön och torkad frukt- 1 portion
Gröt kan kokas av mycket. Prova dinkelflingor, rågflingor, kornflingor, quinoaflingor, boveteflingor, nakenhavre eller fiber havregryn. Det går också bra att blanda olika flingor och göra en dubbelsats och värma dagen där på! För att slippa söt sylt på gröten kan man blanda i finhackade aprikoser eller torkade tranbär och låta koka med i gröten. Om du dessutom lägger i lite linfrön eller solrosrön så tar det ännu längre tid för magen att bryta ner gröten och då sänker på GI-Värdet.

1½ dl flingor
3 dl vatten
en nypa salt.
2 tsk linfrön eller solrosfrön
2 msk torkade tranbär eller hackade aprikoser

Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt koka upp på svagvarme i 3-10 min beroende på vilka flingor du valt. Läs på förpacningen och följ instruktionerna.

Äppelmos
6-8 äpplen
1 dl vatten
ev 2 msk fruktos

Skala och skär äpplerna i lkyftor. Ta bort kärnhusen. Lägg klyftorna i en gryta med vatten och låt koka tills de är mjuka och mosiga ca 20 minuter. Rör om och smaksätt ev. med fruktsocker. Häll upp moset i en glasbruk och förvara i kylen (ca 1 vecka) eller i frysen.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0