Tomat & bönröra med pasta
400 g krossade tomater
2 dl kokta kidneybönor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ zucchini
1 stor burk champinjoner
2 lagerblad
½ msk buljong utan jäst och socker
2 tsk oregano
1 tsk kanel
1 tsk paprikapulver
salt eller örtsalt
peppar
Finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en gjutjärnsgryta eller stekpanna och fräs löken ett par minuter. Tillsätt champinjoner, bönor, krossade tomater, buljong och kryddor. Låt puttra under lock några minuter och dela under tiden zucchinin i mindre bitar. Lägg i zucchinin i grytan samt lite vatten om såsen är för tjock. Låt allt bli varmt och smaka sedan av med salt och peppar.
Servera såsen med fullkornspasta.
Gjutgärnsgryta är mycket bra att använda när rätten innehåller tomat eftersom den suger åt sig järn från grytan. Detta gör att rätten blir extra rik på järn, vilket är extra viktigt för vegetarianer.
Receptet kommer från en blogg, fullkornsfia
Det var supergott, men några ändringar gjorde jag
Kommentarer
Postat av: Sofia
Kul att du gillade det :) Var längesen jag gjorde det där, kanske är på tiden!
Trackback