Ungsbakad lax med romsås
600 g laxfilé
1 citron
Salt och peppar
1 burk créme fraiche
1 burk stenbitsrom
1 stånd färsk grön sparris
Olivolja
6 dl kokt Quinoa
1 knippa färsk gräslök
Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxfiléerna i lika stora bitar och lägg bitarna i en ugnfast form.Riv citronen och fördela citonskalet över laxfiléerna. Strö på salt och lite peppar och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter. Blanda créme fraiche och stenbitsrom, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.Skär sparrisen i mindre bitar. Hätta upp olivolja i stekpanna. Lägg i sparrisen och stek i några minuter. Tittsätt kokt Quinoa och pressa citronsaft över blandningen. Strö över salt och peppar, toppa med hackad gräslök. Servera laxen med en klick romsås
Jo då, länken följde med förra gången också men jag såg inte att det var en annan adress förrän nu. :)
Härligt recept! Det ska jag testa! :)