Chili-och räkpaj
Så underbart god!!
4 port.
1 st chilifrukt
250 g skalade räkor
250 g keso chili
2 ägg
1 dl riven ost
salt, peppar
100 g matfett
3 msk vatten
3 dl vetemjöl
4 port.
1 st chilifrukt
250 g skalade räkor
250 g keso chili
2 ägg
1 dl riven ost
salt, peppar
100 g matfett
3 msk vatten
3 dl vetemjöl
Blanda matfett och mjöl, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och blanda tills degen blir smidig. Låt vila ca 10 min i kylskåp. Finhacka chili och skala räkorna. Blanda ned keso, ost och ägg. Smaka av med salt och peppar. Grädda i 225°C ca 20 min tills ytan fått fin färg.
http://svedalagirlie.blogg.se/
Nyttigare pajdeg som jag gjorde i stället

Nyttigare pajdeg som jag gjorde i stället
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl gramhamsmjöl
50 g smör
1 dl kesella
Blanda ingredienserna till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en smulig deg.
Låt degen vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 C
Kavla ut degen till en pajform på ca 25 cm, vik en ugnsfolieremsa runt kanten och nagga botten med en gaffel.
Förgrädda pajbotten i ca 10 min, låt svalna och ta bort folien.

Kommentarer
Trackback