Snabb rotsaksgratäng med purjo och ost

Snabb rotsaksgratäng med purjo och ost

  Portioner: 4/content/1/c6/33/01/66/gratang153.jpg
Tid: 45 minuter

Ingredienser:
5 potatisar
2 stora morötter
2 palsternackor
ca 20 cm purjolök (½ vanlig gullök)
1-2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
peppar ur kvarn
1/2 dl grönsaksbuljong
2 dl grädde (kelda minimat)
2 dl riven ost Sätt ugnen på 200 grader.



Skala och skiva potatis, morot och palsternacka. Skiva purjolöken tunt. Skivandet går snabbt i matberedare.

Lägg allt i en kastrull och häll på grönsaksbuljong och grädde. Koka 4-5 minuter. Hacka persilja och vitlök och blanda i. Rör också ner det mesta av osten, spara en halv deciliter. Smaka av med salt och peppar.

Smörj en ugnsform och häll i rotsaksblandningen. Toppa med den sparade rivna osten. Baka i ugnen cirka 30 minuter eller tills rotsakerna är mjuka och har färg på ytan.

Servera gratängen med en sallad på linser, tomater och lök eller till skivad rostbiff, vilt eller annat kött.  

* Glömde köpa purjolök + att jag ville ha lite smalare så jag hoppade över grädden

Receptet kommer från DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0