Oxfilé med rostande grönsaker

Nyårsmiddagen o7/o8



500 g klyftade delikatess potatis

(t ex sparrispotatis)

3 morötter

2 palsternackor

1 fänkål stånd

ca. 2 msk olja

Fling salt

peppar

Ett par kvistar rosmarin

1-1½ msk flytande honung

4 bitar oxfilé av mitt bit á 150 g

Salt

2 krm chilipeppar

½ msk grovmald svartpeppar

½ msk torkad oregano

½ tsk vitlökspulver

Till servering:

Valfri smaksatt crème fraiche

(Nyår 2007 Franska örter &

Creme Bonjour Cuisine

Schalottenlök & gräslök)

Krasse

Sallad

Klyfta potatisen och skär grönsakerna i mindre bitar.

Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda tills allt får ett tunt lager runtom. Strö över salt, peppar samt rosmarin.

Stek i 225 grader, 20-25 min. tills grönsakerna mjuknat & fått fin färg

Ringla över honung efter halva tiden.

Låt köttet bli rumstempererat

Salta & fördela kryddorna runt om. Bryn filéerna i en het panna & stek på medelvärme 2-4 min. på varje sida

Servera filéerna med rostade grönsaker, crème fraiche garnerad med krasse & sallad


Kommentarer
Postat av: Anna

Det låter verkligen jättegott!!! :D

Postat av: Sofie

Mumma! ;)

2008-02-05 @ 17:07:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0