Oxfilé med rostande grönsaker
500 g klyftade delikatess potatis
(t ex sparrispotatis)
3 morötter
2 palsternackor
1 fänkål stånd
ca. 2 msk olja
Fling salt
peppar
Ett par kvistar rosmarin
1-1½ msk flytande honung
4 bitar oxfilé av mitt bit á 150 g
Salt
2 krm chilipeppar
½ msk grovmald svartpeppar
½ msk torkad oregano
½ tsk vitlökspulver
Till servering:
Valfri smaksatt crème fraiche
(Nyår 2007 Franska örter &
Creme Bonjour Cuisine
Schalottenlök & gräslök)
Krasse
Sallad
Klyfta potatisen och skär grönsakerna i mindre bitar.
Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja och blanda tills allt får ett tunt lager runtom. Strö över salt, peppar samt rosmarin.
Stek i 225 grader, 20-25 min. tills grönsakerna mjuknat & fått fin färg
Ringla över honung efter halva tiden.
Låt köttet bli rumstempererat
Salta & fördela kryddorna runt om. Bryn filéerna i en het panna & stek på medelvärme 2-4 min. på varje sida
Servera filéerna med rostade grönsaker, crème fraiche garnerad med krasse & sallad
Det låter verkligen jättegott!!! :D
Mumma! ;)