Fina Färsbiffar med feta
Ur boken klart smart mat, ICA bokförlag
Lätt & gott
250 g nöt- eller lammfärs
2 msk matlagningsgrädde
½ msk ljus fransk senap
Salt & nymalen svartpeppar
2 kuber fetaost eller västerbotten ost
2 tsk smör eller margarin
1-2 msk gräslök eller persilja
2-3 potatisar, 2 morötter & och en gul lök
Sätt ugnen på 200°
Blanda färsen med grädde och senap
Smaka av med sal och peppar
Skölj en skärbräda med kallt vatten så fastnar inte färsen så lätt
Dela färsen i två delar, platta ut dem lite.
Lägg en eller ett par bitar feta ost på varje.
Vik i hop och forma två biffar
Lägg biffarna i en ugnsfast form
Strö över grönhacket
Lägg en liten smörklick på varje biff.
Ställ mitt i ugnen och låt steka i ca 20 minuter, eller tills biffarna
känns fasta när du trycker lätt på dem med baksidan av en gaffel
Skala under tiden potatisarna och morötterna och dela dem i bitar
Skala och klyfta löken, koka alltsammans i lättsaltat vatten i ca 15 minuter
Servera biffarna tillsammans med grönsakerna och skyn från formen