Festlig räk pasta




4 port.

1 kg räkor med skal

280 g pasta t ex. Tagliatelle

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk margarin eller smör

1 msk tomatpuré

2 ½ dl matlagningsgrädde

1 dl vitt vin eller vitt matlagning vin

2 msk maizenaredning för ljusa såser

1 tsk salt

½-1 kram kajennpeppar

½ dl hackad gräslök

50 g stenbitsrom

Skala räkorna och ställ dom kallt

Koka pastan i lättsaltat vatten

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda sorterna i matfettet i en kastrull.

Tillsätt tomatpuré ochlåt fräsa i någon min.

Häll över grädden och vin, låt puttra ca 5 min.

Rör i maizenaredningen ochlåt purra i ca 1 min.

Smaka av såsen med salt ochpeppar. Vänd i räkor och gräslök

Servera den nykokta pastan med räksåsen toppas ,ed stenbitsrom.

Sallad på en assiett bredvid samt bröd passar bra till!

Recept från boken Vinterns goda mat, ICA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0