Festlig räk pasta
4 port.
1 kg räkor med skal
280 g pasta t ex. Tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk margarin eller smör
1 msk tomatpuré
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin eller vitt matlagning vin
2 msk maizenaredning för ljusa såser
1 tsk salt
½-1 kram kajennpeppar
½ dl hackad gräslök
50 g stenbitsrom
Skala räkorna och ställ dom kallt
Koka pastan i lättsaltat vatten
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda sorterna i matfettet i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré ochlåt fräsa i någon min.
Häll över grädden och vin, låt puttra ca 5 min.
Rör i maizenaredningen ochlåt purra i ca 1 min.
Smaka av såsen med salt ochpeppar. Vänd i räkor och gräslök
Servera den nykokta pastan med räksåsen toppas ,ed stenbitsrom.
Sallad på en assiett bredvid samt bröd passar bra till!
Recept från boken Vinterns goda mat, ICA