Nyårsefterrätter
Hallon med passionstäcke
250 g färska hallon
2 ägg
en nypa salt
2 msk fruktsocker
3 passionsfrukter
250 g kesella 10%
Fördela hallonen i 4 portionsformar och sockra lätt med lite fruktsocker. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Rör runt så att kärnorna skiljs från fruktsaften.
Skilj äggulorna från vitorna. Vispa gulorna och fruktsockret vitt i en skål. Häll i passionsfruktsaften och blanda ner kesellan. Vispa vitorna med en nypa salt till ett hårt skum.
Rör ner vitorna i ägg- och kesellaröran och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll blandningen ovanpå hallonen och ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.
Recept ur Klaras GI-mat
Recept från aftonbladet
250 g färska hallon
2 ägg
en nypa salt
2 msk fruktsocker
3 passionsfrukter
250 g kesella 10%
Fördela hallonen i 4 portionsformar och sockra lätt med lite fruktsocker. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Rör runt så att kärnorna skiljs från fruktsaften.
Skilj äggulorna från vitorna. Vispa gulorna och fruktsockret vitt i en skål. Häll i passionsfruktsaften och blanda ner kesellan. Vispa vitorna med en nypa salt till ett hårt skum.
Rör ner vitorna i ägg- och kesellaröran och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll blandningen ovanpå hallonen och ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.
Recept ur Klaras GI-mat
Yoghurt- och bärglass
4 portioner
300 g frysta bär, t.ex. hallon och blåbär eller jordgubbar
2 dl tjock grekisk yoghurt, 10 %
1 dl crème fraiche
2 msk fruktsocker
Gör så här:
Lägg de frysta bären tillsammans med yoghurt och crème fraiche i en hög skål och mixa med mixerstav eller kniven i matberedaren.
Tillsätt fruktsocker och kör till en slät massa. Klicka i glassen i fyra glas. Servera genast eftersom den smälter fortare än vanlig glass.
Recept från aftonbladet
Kommentarer
Trackback