Nyårsefterrätter

Hallon med passionstäcke

2
50 g färska hallon
2 ägg
en nypa salt
2 msk fruktsocker
3 passionsfrukter
250 g kesella 10%

Fördela hallonen i 4 portionsformar och sockra lätt med lite fruktsocker. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Rör runt så att kärnorna skiljs från fruktsaften.

Skilj äggulorna från vitorna. Vispa gulorna och fruktsockret vitt i en skål. Häll i passionsfruktsaften och blanda ner kesellan. Vispa vitorna med en nypa salt till ett hårt skum.

Rör ner vitorna i ägg- och kesellaröran och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll blandningen ovanpå hallonen och ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.



Recept ur Klaras GI-mat

Yoghurt- och bärglass

4 portioner

300 g frysta bär, t.ex. hallon och blåbär eller jordgubbar

2 dl tjock grekisk yoghurt, 10 %

1 dl crème fraiche

2 msk fruktsocker

Gör så här:

Lägg de frysta bären tillsammans med yoghurt och crème fraiche i en hög skål och mixa med mixerstav eller kniven i matberedaren.

Tillsätt fruktsocker och kör till en slät massa. Klicka i glassen i fyra glas. Servera genast eftersom den smälter fortare än vanlig glass.


Recept från aftonbladet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0