Lasagne med spenat och keso
Rätten blir vegetarisk om den serveras med sallad istället för skinka.
Det här behövs till 2-3 port:
- 400 g lättstuvad bladspenat
- 250 g keso med grillad paprika
- 1 msk matfett
- 4 färska lasagneplattor, Giovanni eller liknande
- Sås:
- 4 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- salt, vitpeppar,
- 1/2 krm muskotnöt, riven
- 1 1/2 dl ost, riven 17 %
- Till serveringen:
- 75 g kallrökt skinka, i tunna skivor
- Ugn: 225º
Gör så här:
- 1. Tina spenaten. Blanda den med keson och rör om.
- 2. Smörj en avlång ugnssäker form med matfett. Varva lasagneplattorna med spenat- och kesoblandningen. Lägg pasta i understa och översta lagret.
- 3. Vispa samman mjölk och vetemjöl i en kastrull. Rör om under tiden såsen kokar, 3 minuter. Smaksätt såsen med salt, vitpeppar och muskotnöt. Rör ner osten, så att den smälter i såsen. Häll den över lasagnen och grädda den i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med skivor av kallrökt skinka eller kassler och sallad.
Recept & bild från Hemmetsjournal
Kommentarer
Trackback