Lasagne med spenat och keso


image30
Rätten blir vegetarisk om den serveras med sallad istället för skinka.
Det här behövs till 2-3 port:
  • 400 g lättstuvad bladspenat
  • 250 g keso med grillad paprika
  • 1 msk matfett
  • 4 färska lasagneplattor, Giovanni eller liknande
  • Sås:
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • salt, vitpeppar,
  • 1/2 krm muskotnöt, riven
  • 1 1/2 dl ost, riven 17 %
  • Till serveringen:
  • 75 g kallrökt skinka, i tunna skivor
  • Ugn: 225º

  Gör så här:
  • 1. Tina spenaten. Blanda den med keson och rör om.
  • 2. Smörj en avlång ugnssäker form med matfett. Varva lasagneplattorna med spenat- och kesoblandningen. Lägg pasta i understa och översta lagret.
  • 3. Vispa samman mjölk och vetemjöl i en kastrull. Rör om under tiden såsen kokar, 3 minuter. Smaksätt såsen med salt, vitpeppar och muskotnöt. Rör ner osten, så att den smälter i såsen. Häll den över lasagnen och grädda den i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Servera med skivor av kallrökt skinka eller kassler och sallad.

Recept & bild från Hemmetsjournal


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0