- Nötfria müslibars.
- 3 dl havregryn
- 10 st aprikoser, klippta i små bitar
- 1 dl äpplejuice, osötad, koncentrerad
- 1 msk rapsolja eller kokosfett
raw snickersbars och nötfria bars
12 st.
Botten:
- 3 dl cashewnötter, naturella
- 1 dl kokos
- 8 färska dadlar, urkärnade
- 1.5 msk raw agavesirap
- Mixa alla ingredienser i en matberedare.
- Tryck ut den smuliga degen i en bakpapperklädd limpform.
- Ställ in i frysen medan du gör kolan.
Kola:
- 9 färska dadlar, urkärnade
- 0.5 dl jordnötssmör
- 0.25 dl mandelmjölk
- 2 tsk raw agavesirap
- Mixa alla ingredienser i en matberedare.
- Smeten ska bli ganska tjock och lite rinnig – tillsätt mer mandelmjölk vid behov.
- Bred ut kolasmeten på botten och ställ tillbaka in i frysen medan du smälter choklad.
Topping:
- 1 dl jordnötter
- 100 g mörk choklad
- Strö jordnötterna över kakan och tryck fast dem lite lätt.
- Smält chokladen på låg värme över vattenbad och bred den sedan över kakan.
- Låt stelna i kylskåpet innan du skär i bars.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla ingredienser.
- Krama in vätskan ordentligt i grynen.
- Smörj en avlång kakform med olja.
- Häll i blandningen.
- Pressa samman blandningen ordentligt, så att den håller ihop när den gräddats.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Kakan ska inte få färg, bara torka ihop.
- Vänd formen så att kakan lossnar och skär i portionsbitar medan den är ljummen.