Sköna vardag

Haft en bra arbetsdag efter min långhelg i natursköna lappland! Tänkte skriva mer om den, men skjuter lite till på det!
Efter jobbet blev det träningspass på Studio Fitness, Krizza visade mig maskiner jag inte provat på & jag älskade den träningen. Mera tack... :)
Efter det nyttiga träningen som tyvärr ger mig träningsvärk, så gick jag hem till mitt lilla kryp in.
La faktiskt en härlig ansiktsmask & ska nu sova på lilla örat!

                            




Skön & effektfull




 


Hurtiga godisätar´n

Jaja, man måste njuta av livet också! Brukar en vän så vackert tala om för mig! Tack för att du påminner mig! Men jag tror det blev för mycket av det goda.
Vi njöt av livet uppe i norr! Åkte längdskidor i hela 1 mil & det kunde jag nästan bara drömma om. Både konditionsmässigt, men framför allt orolig över min höft! Men träningen gjorde susen, även för mitt självförtroende! 

Under min underbara viselse åt vi körv, brödet & massa annat ovettigt som godis, choklad & efterrätter! Måste man äta sånna mängder? Njöt av livet gjorde vi minsann! :) Första dagen blev det fruktsallad, sedan gick det utför!

Mitt samvete säger mig att packa träningsväskan nu... mer om min relaxviselse i framtida bloggande!
Du kan också läsa om resan i vanliga bloggen!

 

Oj

Min mage blev lite besviken över mitt middagsval idag! Min plan var stekta vegetariska Örtbiffar, majs & minimorötter. Efter halva ena biffen mår jag inge vidare, blir illamående! Givetvis är det psykiskt av både smak & lukt! Sist jag åt östbiffarna så gick der maginfluensa på förskolan, jag fick maginfluensa den natten...
På det trodde jag inte att jag var särskilt känslig så, men man vet inte allt om sig själv! Det blir nog inga örtbiffar för mig i framtiden! Kommer jag att sakna de, nja inte särskilt!

Dagens middag, majs & minimorötter!


Träning

Har stått 2 x 45 min på crosstrainer denna vecka på gymmet! Liten mjukstart för att träna upp höften, jag ska ha som mål att inte få ont i den- ever... min läkare verkar tro på det, så då är det dags för mig att tro också!

Nu är det mycket att se fram emot & sätter upp mål efter det!
Känns toppen just nu, så ska det fortsätta!!

Godnatt

Gladbikt

V. 12

Så är det dags att ge beröm till mig själv för denna vecka och berätta var som varit bra & vad jag är nöjd med!
Dela med mig av det postiva & inspirera er andra. Måndagens gladbikt är inspirerad från en väldigt vettig blogg, då fokusen på att se tillbaka på veckan med glad & stolt inställning. Hjälpa mig att se det man är nöjd över & som är bra med mig! Detta ska jag försöka skriva varje måndag, påminner ni mig? Ni kommer väl också att gladbikta på ett eller annat sett?



Kände helt underbar lycka i början av veckan, kändes som jag verkligen njöt av livet och tog till mig av att jag njuter att vara ensam/ singel! Vilket jag stått för i stort sett hela veckan, & sett till att vara social med vänner!
Jag lyckades få in ett träningspass och tog tag i att städa hemmet! På fredagen var jag modig och tog en sputa för att bli frisk i benet! Helgen har varit trevlig, tagit mig tid för vänner & njutit av livet.


Banan


Det viktigaste i livet


Farbror doktor

Känner fortfarande mig så glad över livet! Men dagen då jag skulle få en spruta i benet var ju idag.... Det kändes extremt läskligt, jag grät & skrattade (mitt sett att hantera känslorna)! Den känslan jag fick av sprutan går inge vidare att förklara! Nu ligger jag som en liten sälunge som vill ha lite sällskap. ska drömma mig bort en stund, sov gott




 

Energiknippe

Efter att ha varit sjuk i några dagar hade jag en helt perfekt vardag, igår Onsdag!
På förmiddagen hade jag & mina skogstroll (dagis utflyktsgrupp) en uppskattad picknic med äggsmörgås & varm choklad!
När jag slutat på jobbet tog jag tåget till Norrköping & mötte upp Jennie med hennes lilla pyre. Tillsammans åt vi lunch på stan för att prata tjejsnack!
Det var ny snö ute & rätt så vackert, fast man egetligen vill ha vår nu!
Vi gjorde mitt lilla ärende i Norrköping, sedan gick vi på vårt stammis ställe "Fräcka Fröken" & drack kaffe! Det är lite av våran grej, att dricka kaffedrink i hop! För er som inte vet drickar jag vanligtvis inte kaffe, men goda lattedrinkar går toppen.
Innan jag åkte hem bestämde jag att det blir träning under kvällen, men jag trodde inte riktigt mig själv!
Fast väl hemma så packade jag, gick på toa & vände om ner till gymmet!
Va enkelt det var! Helt underbar känsla! Det bästa av allt, var att jag gjorde mig själv så förvånad!

Efter mitt 45 min. träningspass var jag skönt trött & tittade på Gréys Anatomy!
Sedan var det helt enkelt sovdags.... åh så skönt det var!

Flera perfekta vardagar ska vi ha!
Idag blev det mer sånt! Vi har haft studiedag! Vilket brukar vara lite tröttsamt, men denna dagen kändes kort!
Så jag gick hem för att städa & laga middag. Känns obeskrivligt skönt. Annars är jag ju extremt beroende av att göra saker som inte är vettiga!
Nu satte jag mig vid datorn, med fötterna i fotbad! Njuter av att prata med en vän på msn, lyssna på lungna favoriter & värma fötterna!

Postitiva dagar!!!


VAMS



Idag har jag haft VAMS, vård-av-mig-själv!

Har varit hemma från jobbet idag! Har inte fått tillbaka energin helt men har just smaskat middag! Så det är bara att rycka upp sig nu! Skulle städat lite, men känner inte att jag har orken. I morgon är det arbetsdag igen, så det är bara att spara sig.
Blev lycklig av att kliva på vågen, jag vet det bör slängas långt in i skogen! Men är beroende! Mätte mig i förra måndagen & ska jämnföra resultatet längre fram (vilket är mycket bättre att förlita sig på). Känner mig igång igen, var på en försiktig promenad i morse & har ätit bra under hela dagen. Har ju inte haft det bästa dagarna med feber, magont & lite annat. Men det känns trots det bra, känner mig på gång! Viljan att kämpa kommer & går! Men jag orkar inte deppa pga. höften, sjukdomar eller andra hjärteorsaker.

Nu vill jag ta hand om mig själv. Hur ska man undvika dåliga perioder? Hur ska man tänka?






 


Dagens middag



Köttfärsgratäng 4 pers:

500 g nötfärs
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
6 stora tomater
1 skvätt balsamvinäger
1 burk salsa
1 burk blandade bönor
en stor knippa bladpersilja
salt och peppar
2 dl riven ost
2 dl creme fraiche

Börja med att skära tomaterna i skivor, lägg hälften av tomatskivorna i en ugnsfast form. Ringla lite balsamvinäger över och ställ in i den varma ugnen (225 grader). Finhacka sedan lök och vitlök, stek detta med köttfärsen. Slå över burken med tomatsalsa och låt detta puttra ihop en liten stund. Hacka persiljan och rör i den tillsammans med bönorna i köttfärsen, salta och peppra. Tag ur tomaterna ur ugnen och sänk värmen till 175 grader. Ha i köttfärsröran i den ugnsfasta formen, lägg över resterande tomater och strö över den rivna osten. Låt gratinera i ugnen tills osten börjar få färg. Servera med en stor sallad och kall creme fraiche till.

Recept från Linnás skafferi min favorit matblogg!



Min egen kommentar: Jättegott!
Men jag hittade ingen tomatsalsa i affären! Kanske skulle jag kollat in "tacohyllorna"
Min egen lösning blev mild tacosås och den rivna osten tog jag mozzarella.



Lax med Wasabisås



2 port.
2 bitar laxfilé
2,5 dl créme fraiche
wasabi
Flingsalt & peppar

Frysta wokgrönsaker
1 tsk Woksås
Santa Maria Lime Pepper
Sesamfrön

Ugn 200 grader
Blanda wasabi & svartpeppar med créme fraiche efter smak. Det beror på hur stark man vill ha det.
Lägg laxbitarna i en ugnfastform och lägg över såsen. Låt laxen vara i ca. 20 min.
Woka grönsakerna med woksås eller bara soya och kryddan Lime Pepper.
Lägg upp maten på tallrik & strö över sesamfrön på grönsakerna!
Denna maträtt har jag haft i bakhuvudet i år & dagar efter att en vän tipsat mig. Det var minst lika lyckat som jag förväntat mig! Värt att prova!

smaklig måltid

krämpor

I onsdags var jag hos min läkare & kom inte fram till några nyheter ang. min höft! Har haft riktugt ont i ca 3- 4 veckor, åh till sist blev jag desperat att ringa VC. Men utan vettiga resultat: Jag ska träna mig starkare, äta receptfria smärtstillande vid behov & ev. få en kortisonspruta på fredag. Men det är bara om jag fortfarande har ont.... så nästa helg blir det vila! För när jag fick en -o7 åkte jag till stockholm & där tog jag inte det lugnt!! Men ska vara försiktig första dygnet. Därför kan jag inte jobba... därför tog jag ingen exkremt läskig sprutta i onsdags.
Kändes inte som om min läkare tog mig seriöst denna gång, verkade förvånad när jag berättade hur ont jag hade senast i torsdags (förra veckan) & att jag varit sängliggande för smärtan varit för stark! Har inte varit där sedan -o7 & kanske därav att han tycker att jag borde varit där oftare om jag skulle ha så stora problem.

Så på eftermiddagen & kvällen var jag låg, jag går inte till läkaren i första taget... tycker det är påfrestande! Då vill man bli tagen på allvar när man väl vågar göra ett besök, är det inte så?
Så kommer man inte fram till något nytt, varför kan jag inte få något kontret?

Igår hade jag feber på kvällen & illamående på morgonen.
Kunde inte riktigt lokalisera vad det kunde vara.... Idag sa min mage ifrån & har varit sängliggande!
Så här sitter jag, vill verkligen städa & framför allt komma ut lite!
Men ensam som jag är, måste i väg & handla lite.


Vinter 2oo9








Smalare har jag verkligen blivit & jag är väldigt stolt över mina framsteg!
Det har gått i snigelfart, men upp till kamp sista vägen!


Sommar 2oo6


RSS 2.0