Städning + Smulkladdis med grädde

Ingen sovmorgon, utan började städa i stället! Kallas det vardagsmotion även på helgen? Rensat ur kylen på saker som kunde rymt ut kylskåpe själv. Längtar efter lite storhandling av nyttighter. Städat undan i övriga lägenheten & varit nere  i källaren för att hämta våren. Ingen träning & ingen promenad, hur är det möjligt?
Gjorde en smulig kladdkaka med chilismak, utan socker & sponan bjöd in vänner på fika." En oväntad vänskap!" blev kvällens film. Nu ska jag snart fortsätta "vardagsmotionen" med att bädda sängen,
 
I morgon ska jag ta mig an lite utmaningar! Är du med?
Sockerfri månad & lite bonusträning utöver den vanliga.
 
Det blir en tidig kväll i nybäddad säng!
 
Godnatt
 
 
 
 

Nåja..... ganska nöjd är jag allt!

Efter att jag blivit besviken på mig själv gång på gång denna veckan så bestämde jag mig att ge mig ut på de första 5 km utomhus. Sagt & gjort, 5 km. Nya handskarna & gamla löparskorna på. Kändes bra med solen i ögonen, vinden i håret & sköna steg! Den första turen ute blev på tiden 28.38! Min senaste tur på löpbandet under stress 5 km på 25.1
Yes!!!
Fick grym träningsvärk under kvällen, men helt klart värt det!
 

Målet närmar sig! Lycka

Citerar mig själv!
Målet närmar sig! Lycka
 
Överväldigad! Målet på min resa är nära och det är en hälsovinst. Vilken resa jag gjort!
Så nära mitt slutmål & jag vill bara skutta av glädje. Sedan har ju träningen gjort mig passionerad i den livsstil jag bara kommer närmare & närmare.
 
Vill ju springa 5 km på ganska precis 25 min.
Idag blev det 5 km på 25.17 och då tog jag inte ut mig till 1oo%. Och det var smärtfritt. Nu ska jag klara det målet utomhus. Men kanske hittade jag tekniken för de.
En tjej som kollat in mig & min löping började fråga mig i DUSCHEN om min löpning. Känner mig inte helt bekväm att prata i ett omklädningstum, allra minst i en dusch. Höll på att bjuda på en naken vurpa också.
 
Målet är 1o km, på cirka 5o min., till blodomloppet i maj!
Somnar antagligen med ett leende på läpparna!
Natta

träning gör mig glad

 
& stolt!
Känslan efter träning är underbart, givetvis är jag som många många andra att de kan kännas motigt innan jag verkligen kommer ner till gymmet eller ut för att springa.
Idag är var jag så glad över min löpning (PB) så jag var tvungen att berätta för nästan alla. Kanske det smittar av sig på andra. För den energin jag kände på förmiddagen vill jag verkligen smitta över på mig själv & andra! Kände mig så lyckad idag, och GLAD! Har varit peppad att blogga & nu sitter jag här för att skriva några ord.
Kom hem 2o.3o efter en arbetsdag med härlig sol och en shoppingtur, så himla tungt att handla själv... Men bra för musklerna!
Har just kolla på TopModell och hade rätt om vinnaren, även om jag själv tyckte det var jättesvårt att "välja".
 
I morgon börjar jag en timme senare än vad jag brukar & tänkte utnyttja det i träningssyfte!
Faktiskt så trivs jag bra med att träna på morgonen!
 
Paolo Roberto visdom.

Lördagspasset

körde löpbandet, ställde in mig på 5 km. var också sugen på att hitta taktiken på att klara PB på löpband. Startade på 1o, 5 km/ h. för att redan öka upp hastigheten senare. Och det kunde ha fungerat tills jag pausade. Efter min lilla paus så fick jag igång klockan, men ingen hastighet! Personbästa får vänta! Körde gymmet, mage, armar & bröst!
Nu annan typ av förbrännande aktivitet!
Städa!
 

Morgonspringet

Hade två mål i morse, springa 5 km på Löpbandet Och träna på kvällen!
Gissa vilket som höll?


onsdagsträning!

Tog en vilodag igår för att det var det jag behövde. Tog mig ner till The Champ för att se hockeyn. Idag så tvingade jag mig ner till gymmet. Egentligen så ville jag bara lägga mig under en filt & bara vara! Men jag tog mig ner.
10 min trampmaskin
30 min gym- Mage, rygg, bröst & armar.
7 min löpning.
 
Glad, helt slut & Stolt!
Jag trodde aldrig att jag skulle ta mig till träningspasset idag!
Nu sova, fast nu skulle jag vilja ligga & somna i soffan till  Chicago fire (brandmän på tv)

Läsning på kvällarna
 

Hej träningsvärken

Jag brukar gilla dig, men har haft det ganska mycket av & till i flera veckor. Älskade & hatade värk. Just nu i mage, rumpa & vader... mest älskad!

2 veckor underbar träning

 
Och när jag tänker efter så har faktiskt hela mars varit en bra träningsmånad. Fast det är ju bara dag nummer 16. Och jag bestämde mig att mars skulle bli en bra träningsmånad. Så det är bara att köra. Åh det känns så himla bra, härligt & enkelt. Efter en februari med "andra saker" & olika åkommor, så är jag redo, men har haft chokladberoende sedan min våg var väldigt väldigt nära mitt mål! Varför?
 
Fokuserar på träningen nu ett tag... i stället för... andra saker :)
I morgon ska jag använda kameran & ett annat verktyg för att hitta motivationen. Ett verktyg heter fotoalbum! Blir motiverad att fortsätta av att titta på gamla bilder!
de bilder som följer är bilder från innan (2oo6) jag började försöka gå ner i vikt till januari 2o13
 
sommar o7

2o12
2o13

minus i planeringen!

Började jobba tidigare & hann inte ta gymbagen men jobbade i alla fall från efter kl. 7.oo- 2o.oo! hihi gymmet är bara att glömma! Extra pass i helgen, jo kanske!

nu är det dusch sedan hopp i säng!
godnatt

En lördag med vänner

Ett skönt att härligt träningspass på lördagen. Tränade löpning på löpbandet & körde cirka 3o min gym.
Åkte hem en tur och sedan blev det GI-burgare på Max tillsammans med Anna & Johan. De tog en kaffe på Sannes coffee & jag tittade på, tänkte att det var bäst så. Johan lämnade oss efter ett stopp på Rusta. Så tillsammans med Anna gjorde jag matinköp, men vad skulle vi äta? (& "hittade" en McFlurry). Det blev finalen i melodifestivalen & god mat tillsammans.
 
Fläskfile med tomat -& osttäcke.
Sallad ruccola, spenat, tomter och fetaost
Bea med chipotle paste
 
Så himla lyxigt gott!

Intervaller & promenad i solen

Joggning/ intervaller 3.55 km
Powerwalk 11.18
likamed 14.73 söndagsmotion!
 
Det är tredjesöndagen jag njuter av en promenad på dryga milen.Det bästa av allt är solen & vårkänslorna.
Och träningsvärken direkt efter är en bonus.
Har just ätit en stark chili con carne & ska slänga mig in i duschen.  

Vänskap

Vänner frambringar de goda
sidor hos varandra
som andra inte orkar
använda tiden till att hitta
 

Hej!

Hur har ni det?
 
Själv mår jag bra, börjar hitta tillbaka till träningen & motivationen till sommaren finns där djupt inne i mig. Solen skiner så ljuvligt & fåglarna kvittrar.
Försöker hitta tillbaka till mitt "nyttiga jag" som jag vill stå för. Det har varit bedrövliga veckor som denna chokladälskare. Jag har ätit ganska nyttiga mål, men har fallit på choklad! Igår började jag känna att "Idag är dagen". Min vän Anna hade köpt nyttigt snacks till kvällen. Den bästa dagen flera flera veckor föll på att vi missade en buss & JAG tog en McFlurry! Alltså varför! Det behövde jag verkligen inte!
Men... det finns ofta ett men..... och denna gång ett positivt men...
Jag har haft en kanon träningsvecka. Måndag x2, tisdag, torsdag & lördag. Och cirka 1 timme varje gång! För cirka ett år sedan kom jag så sent till gymmet så 4o-45 minuters träning var mycket vanligt. Eftersom jag inte tycker om att träna direkt efter jobbet, för att "alla andra" gör det! Så åkte jag hem, åt middag i lugn & ro. Och fick stressa till gymmet. Det är ungefär så nu med, men med mindre stress. 
Nästa vecka, mindre choklad & minst lika mycket träning. Låt Mars bli en bra månad! Eller vad säger ni?
 
 
Tänk om det åtminstånde hade varit mörkchoklad!
Men ikke, det har varit ljuschkolad & dessutom goda praliner. Opps!!
 
 

TRÖTTARE än tröttast

Träningsverken är ett faktum, av cyklingen i lördags & min intentiva söndagstur. Men det hindrade inte mig från att träna. På morgen var jag så sugen & ordentligt peppad att träna. Det blev 5 km löpning & gym.
sedan en lunchpromenad med en lurvig charmör, hunden Elsa som ville vända då hon insåg att matte inte var med henne......
Sedan åkte jag till gymmet på kvällen också, men så slut i benen. Det blev en långsam cykeltur & gym- armar.
Nu måste jag krypa ner under täcket! Är så sagolikt trötter, men vill verkligen ha samma energi i morgon som jag hade denna måndag. Önska mig lycka till!
 

Jag ljög

promenaden igår var så himla skön, lite väl isigt i skogen fram för allt men hade ett mycket bra tempo & jag njöt verkligen. En gång är ingen gång, två gånger är en vana... eller hur!? Förra söndagen, den 24 fabruari så var jag å gick cirka 11 km. Anledning till min rubrik är min lilla oskyldiga lögn, så jag rättar mig själv lite snabbt. söndagspromenad var på 13,5 km. Skog, längst vägar, två åar & genom stan. Solen värmde kroppen, mina kinder & själen. Extra härligt var fåglarnas kvitter. Jag hoppas hoppas att jag ska göra detta till en tradition.
Under promenaden tränade jag på min hållning, men jag faller så lätt tillbaka på en dålig hållning!
 
fårhagen

Dagens smoothie

Hallon & blåbär
Banan
färska blåbär
Naturell Yoghurt
Ägg
 
Den stod jag mig på hela promenaden på 14,5 km
Mycket fräch & god.
Smaskens!

Lunchen blev laxfilé & gurka
Middagen var kreativ keldasoppa & macka.
 
Strax: Sova
 

Baconlindande kycklingfiléer med philadelphia

Kycklingfiléer
 Bacon
Philadelphia Tomat & pesto
Riven ost

Tomat med kikärtor och fetaost:
Tomater, kikärtor, örter, olivolja, fetaost.
 
 I ugnen på 175c Smörj ugnsformen med olja. Linda bacon runt kycklingfiléen, peppra med peppar från kvarnen.
Smeta på Philadelphia på kycklingen och baconen, riven ost över & lite örtsalt.
Kycklingen in i ugnen i minst 20 min.
Blanda  i ordning tomat med kikärtor och fetaostsalladen.
Rester av ovanstående recept.
Ruccola, rostade melonkärnor.

Tre saker jag måste lära mig

Ett: Stretching. Har en problem kropp, både pågrund av att jag inte stretchsar och inte låter kroppen ta igen sig. Målet med att lära sig göra det både kring träningen och vardagligt är att bli smidigare samt mindre ont.
 
Två: Dricka vatten!
 
Tre: Sträcka på mig! Jösses vilken dålig hållning jag har, ändå är jag lite mer medveten än många i min omgivning.
 
Bonus: Ta hand om mig själv & mitt liv. Älska mig själv!

Lax med gurka

Samma enkla recept som tidigare. Men detta gång microvärmd mat från frysen. Godare tillbehör, men torrare lax!
 
Lax med gurka
 
Laxfiléer
Philadelphia Salladslök & Svartpeppar
och örter (persillade)
 
I ugnen på 175c Smörj ugnsformen med smör
Smeta på Philadelphia på laxfilén och stö över kryddor på laxen.
Laxen in i ugnen på 15-20 min.
 
Gurkastavar med olivolja & persillade

Ljuvlig enkel lax

Lax med brysselkål
 
Laxfiléer
Philadelphia Salladslök & Svartpeppar
och örter.
 
I ugnen på 175c
Smörj ugnsformen med smör
Smeta på Philadelphia på laxfilén och stö över kryddor på laxen.
Koka brysselkålen i lättsaltat vatten.
Laxen in i ugnen på 15-20 min.
 
 
 

Nyttig frukost= lust att träna

frukosten som gav mig träningslust!
Ägg, yoghurt, paulin´s müsli, färska blåbär, fincrisp, kalkon, gurka
 
Idag har jag planerat att träna! Det hade jag även igår, men igår var det ingen träningskväll!
Tänkte cykla & gymma!
 

RSS 2.0