raw snickersbars och nötfria bars

12 st. 

Botten:

  • 3 dl cashewnötter, naturella
  • 1 dl kokos
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 1.5 msk raw agavesirap
  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
  2. Tryck ut den smuliga degen i en bakpapperklädd limpform.
  3. Ställ in i frysen medan du gör kolan.

Kola:

  • 9 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 dl jordnötssmör
  • 0.25 dl mandelmjölk
  • 2 tsk raw agavesirap
  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.
  2. Smeten ska bli ganska tjock och lite rinnig – tillsätt mer mandelmjölk vid behov.
  3. Bred ut kolasmeten på botten och ställ tillbaka in i frysen medan du smälter choklad.

Topping:

  • 1 dl jordnötter
  • 100 g mörk choklad
  1. Strö jordnötterna över kakan och tryck fast dem lite lätt.
  2. Smält chokladen på låg värme över vattenbad och bred den sedan över kakan.
  3. Låt stelna i kylskåpet innan du skär i bars.
  • Nötfria müslibars. 
  • 3 dl havregryn
  • 10 st aprikoser, klippta i små bitar
  • 1 dl äpplejuice, osötad, koncentrerad
  • 1 msk rapsolja eller kokosfett

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla ingredienser.
  3. Krama in vätskan ordentligt i grynen.
  4. Smörj en avlång kakform med olja.
  5. Häll i blandningen.
  6. Pressa samman blandningen ordentligt, så att den håller ihop när den gräddats.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Kakan ska inte få färg, bara torka ihop.
  8. Vänd formen så att kakan lossnar och skär i portionsbitar medan den är ljummen.



RSS 2.0