Minestronesoppa (på stormkök)

Vi gjorde lunch på stormkök en lördag i september, det blev riktigt gott!!
Förre veckan köpte jag bönor för många slantar, så snart är det dags för soppan igen!


200 g kokta små vita bönor (OBS ej i tomatsås)
 eller annan böna efter smak som kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor, black eye osv

5 små potatisar
2 morötter
1 selleristjälk
1 zucchini
en halv purjolök
1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
1 burk skalade hela tomater
150 minipasta, små pasta figurer eller liknande
en halv tärning grönsaksbuljong
2 l vatten

Till servering:
4 skivor gott bröd som ex. focaccia eller lantbröd.
Lite pesto spädd med lite olivolja i en skål - kan bres på brödet eller röras i soppan

Koka helst egna bönor till minestronesoppan. Se paket.Skala potatisen (har de fint skal behövs det inte) och morötterna. Skär i kuber och lägg i en stor kastrull.
Hacka sellerin och lägg i grytan. Skär zucchinin i små kuber eller stavar samt tillsätt till grytan. Skölj och hacka purjolök samt skala och hacka den gula löken. Tillsätt till grytan. Pressa i två klyftor vitlök samt tillsätt olivoljan. Börja fräs grönsakerna under omrörning.
Tillsätt bönor. Skölj bönorna i ett durkslag om du köpt dem på burk.
Häll av tomaterna i ett durkslag över grytan så att tomatjuicen rinner i grytan. Hacka tomaterna grovt och tillsätt dem till grytan.
Slå på vatten, grönsaksbuljong och låt minestronesoppan sjuda i ca 10 minuterTillsätt pastan och låt soppan sjuda den tid det tar för pastan enligt paket ca 5 minuter.Smaka av minestronen med salt och vitpeppar.
Minestronesoppa är gott med nybakt focaccia eller en grillad tjock skiva lantbröd. Pensla lantbrödet med olivolja innan grillning. Hemgjord eller köpt pesto passar till. Godast är hemgjord. Köper du färdig pesto kan du spä den lite



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0