Stockholm

Nu är jag på väg till Stockholm.
Ska fira födelsedag, min syster fyllde 17 år igår! Jag känner mig ganska ung, men jag kommer ihåg när hon föddes!
17 år sedan, jag förstår inte! Jag blev storasyster när jag var närmare 10 år gamal! Hur kan tiden gå så fort?

Dagen är planerad med lite blandad kompott! Det är  & då är det inge skoj längre! Jag är lite sugen på att tala om mina hemliga planer här, men vet plötsligt får hon för sig att tjuvläsa! (för hon läser i vanliga fall inte min blogg)
Min tanke för dagen är att göra mysiga aktiviterer som vi båda uppskattar, & få till lite underbara foton!
Det var också baktanken med att jag envist & äntligen bloggade mina Höga Kusten bilder nu på morgonen! Så jag kan trycka in flera bilder när jag är redo.

Hemfärden är tidigt i morgon så att jag kanske kan gå på Bröllopsmässan i morgon!
Kan ju behöva lite inspiration, dock inte till mig själv!

Ha en bra lördag
Kram

Underbara landskap 

grattis
Grattis Marielle på 17 årsdagen

Bowling

Dagen vi väntat på, eller kanske man ska säga kvällen! Personalen var ute för att visa sitt "andra jag".
Vi bowlade tillsammans i tre olika lag, det gick rätt så bra för mitt lag som bestod av Sven (mitt namn för kvällen), Nils & Ella. Fina namn vi hittade på va? 
Vi var nog det bästa laget skulle jag vilja säga & tro! Bra gjort av Nils efter som hon eller han (?!?) bara spelat en gång innan, då med samma gäng fast ingen kände varandra!
Alla i personalen sågs i våras för att göra precis samma sak, men då var alla ny anställda, Så stämmingen var tydligen väldigt annorlunda! Tyvärr kunde inte alla i går, men idag ses vi igen utan barn!
Jag hade väldigt roligt & det tror jag alla andra också hade! Jag tror aldrig jag haft så kul när jag bowlat, jag bjöd mina nya kollegor på min flummiga charm! Ett övertramp, några gånger hade jag ett tyngre klot & tappade då balansen lite lätt!
Åh sedan gjorde jag bort mig bara lite till :) Fast då var inte kollegorna inblandade....

Idag är det studiedag! Ska bli spännande vad som beslutas!
Puss & Kram


bloggdesign

Gia jobbar med en ny design till min blogg & jag är jättespänd att få den publicerad! Den är jättefin & det känns som min stil! Den är inte lika ego som den var innan med 3 bilder på mig, utan nu ska den ha bilder som symboliserar en av mina intressen! Jag passade på att byta min pressbild också så den blir svartvit som de andra bilderna!

Posten jag längtar efter kom inte idag heller, har väntat några dagar mer än de lovade!

Sjuk

Är hemma från jobbet med förkylning. Blev sjuk när jag var hemma i norrland & har inte frisknat till! Igår var jag på jobbet, men jag kände att det blev förmycket! Hade ingen ork överhuvudtaget... men jag kommer på fötter! Nu ska jag ta mig ur varma soffan för att laga lite lunch till mig själv! Har också tänkt att sova lite i eftermiddag!

Väntar på speciell post...

Bloggpause

Är förkyld, förväntar mig att bli mera  förkyld så orkar jag inte sätta mig till ro för att blogga bilderna! Är slut efter jobbet & har kämpat med en traskig frys & tvättid! Nu ska jag kila ner i tvättstugan, ta upp min blöta tvätt. Sedan ska jag sova ut i natt...

Godnatt alla mina vänner


dagens vänskapsmöten

I stockholm passade jag på att träffa Niklas för en fika! Nicke är Fredriks* bror och jag tänkte att han kanske har tid en stund för mig! Vi hade trevligt & vi hade faktiskt saker att prata om! Även om det kändes lite små toktigt! Det kändes fint att kunna träffa Fredriks bror  även fast vi inte längre är ett par, bara vänner! Men det kommer nog inte ske så ofta att jag & Nicke ses... Det är bara skönt att veta att det gick!

Jag mötte också en gamal vän idag, vi behövde prata om förlorad tid!
Vi pratade & nu så där i efterhand känns det bra i mitt hjärta! Det känns faktiskt mycket bra!

*Min fina föredetta karl

sommarvärme

Oj vilken underbar Lördag jag fick tillsammans med min faster & hennes familj!
Min underbara kusin Malin gjorde smörgåsar, någon kokade te & en annan gjorde i ordning apelsin & morötter!
Sedan tog vi bilen till Barsta (Höga Kusten är vi i) för att sedan gå genom skogen till Rotsidan.
Där klippor möter havet & man ser den perfekta horisonten! Vädret var fantasikt, solen värmde & himmelen hade väldigt få moln på himlen! Det var riktig sommarvärme, ingen höstkänsla!
Det var så pass härligt att mina 2 kusiner tog sitt ett och 2 dopp! Jag gick inte ens i närheten av havet! Brr...
Vi behövde alla denna fina & lyckade dag! På kvällen åt vi middag tillsammans med pappa, farmor & farbror Owe!
Jag gjorde efterrätten fruktsallad, mezeyoghurt & honung! (Känner ni igen den?)
Lördagen vill jag göra om igen & igen.... Då var jag lycklig! Önskar bara att flera hade kunnat vara med oss!

En av de vackaste platserna jag känner till i Höga Kusten! Åh ja, ni känner mig rätt, jag har tagit bilder med egen kamera! Men de får ni se när jag är tillbaka i Linköping & har landat! På riktigt... alltså kan det bi vilken dag som helst!


fredagen

var en tung dag! Jag var helt förkrossad redan på parkeringen till vackra kapellet! Men underbara närmaste famlijen & släktingar tröstade mig. Vi tröstade varandra...
Begravningen kändes lång, evigheters lång!

Eftermiddagen var tillsammans med familjen!


avslappning

Jag måste göra reklam för bus4you! Jag sitter mycket skönt, ensam utan att trängas med någon annan! Jag kan ha min dator på utan att slösa batteri & passar på att ladda min iPod! Åh det är bliigt att åka, om man jämnför!
Jag har just drukit juice & ätit middag i form av en fullkornsbaugette! Åh nu är jag beredd att falla i skön sömn! Undra hur länge sedan jag slappnade av så som jag gör nu, om man tar bort massagen jag hade för 2 veckor sedan!!

Just nu är jag på väg upp till stockholm för att sova hos Sofia & Mattias! Åker sedan vidare till Kramfors i morgon förmiddag!
Natti!

jahapp...

... min vecka känns stressig! Men för vissa har jag inte ett stressigt liv... men vi kan säga så här: Jag gör mitt liv stressigt & till viss del är det stressigt! Relax.... det ordet ska jag använda & utnyttja mer!

Jag hade önskat att jag hade kunnat träna mer under min gratis vecka, men det blev lixom inte så!
Igår var jag på jobbet mellan 8-21.00 puh!
Idag skulle jag träffa en instruktör på gymmet så fort jag kunde! Men blev sen från jobbet & missade givetvis pendeln med 4 min. Trots det slank jag in på Bok & Media (?) för att kolla in nyöppningserbjudanden. DVD-boxar 200 .- & pocket 29.-  Whii, fyndade glatt det allra viktigaste, för att ta mig den lilla biten tillbaka till StudioFitness!personlighetstest

Ida hade gjort ett personlighetstest som jag blev lockad av att testa.

Din personlighetstyp:

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.


 

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare,förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker, personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.


 


 Resultatet stämmer ganska bra in på mig! Som ida säger, man har ju valt rätt yrke!
Eller vad säger ni som känner mig?

Bomässa

Idag har jag varit tillsammans med Jennie & Linnéa på bomässa! Det var på cloetta center & tyvärr blev jag lite besviken!
Det var ju mest för villaägare, så det var inte så inspirerande för mig! Jag trodde det skulle vara mer tapeter, möbler, inredning etc. Jag spelade Wiii där Eric stod med sitt företag. Just då kommer Gia, Martin & Merpo förbi... haha
Lite inspiration fick jag!! Ska göra en växtdekoration en vacker dag. Jag gillade de som fanns på utställningen och fick även lite nyttiga tips.

Jag beställde en ny telefon via The Phone House & det kommer på posten innom en tid! Hoppas den dyker upp innan jag åker uppåt, men det är tveksamt! Jag vill ju ha mina saker fort.... fast det tror jag alla vill!

Fotolycka

Nu ska vi se om jag lärt mig något idag. Ska kanske börja ta mig tid att skriva mer snyggt & noga?

På förmiddagen tog jag mig en härlig promenad för att fotografera & jag var helt lycklig när jag vandrade omkring!
Jag blev mycket nöjd med flera av bilderna. Det var precis lika kul att fota med systemkamera som jag förväntat mig. Det var ju första gången jag riktigt tog mig tid att fotografera med min Nikon & lära mig kameran lite på egenhand! Gick inte så lång promanad men jag var borta i över en timma! Fotande växter, staty, blommor, insekter & sniglar! Här är lite prov... 


Vackert

ska ut i solen en stund för att fotografera lite! Det ser ut att vara vackerthöstväder & egentligen skulle jag gått för länge sedan! Men blev sittandes här, har under morgonen läst en vacker dikt gång på gång! Dikten stod i min fasters dödsannons! Ringde min lillasyster om nästa helg då det är dags för ett sista farväl av min älskade faster!Men nu ska jag ta mig på en rofylld promenad i min ensamhet, i Sällskap av kameran!
Ha en trevlig dag! Kram

Efter lång vecka kommer skön helg!

 och efter regn kommer solsken!

Denna vecka har varit sorglig men också givit något! Varit på två olika möten på studiofitness & pratat med inspruktörer!
Jag ska försöka komma i gång med träning & det känns bra! Mer om det i andra bloggen... (kommer inom kort)

igår var jag hos Jennie i Norrköping! Vi hyrde film & frossade onyttigheter! Jag behövde det....
Självklart myste jag med bebben också, tänk vad hon växer!! Så söt, lilla Nea! Provade kameran på lilla busfröt!
Tycka inte om teknik

Mitt internet på denna dator är segt, jag vet inte "vems" fel det är, datorn, mitt eller abonemanget!?
Jag kan inte kolla på youtube-klipp, lyssna på radiomusik & när det är dags att ladda upp massa bilder här så tar det så himla långtid! Åh jag har inte orken av flera anledningar att vänta!
Vad kan man göra?

Vi ses i Nangiala

Min faster hade cancer, min faster har inte cancer längre! Min underbara faster vilar nu i frid...  hon behöver inte lida i smärta!
Mina känslor är splittrade, jag gråter för att hon äntligen får vila, men hon har lämnat sina älskade! Jag gråter för min familjs, släktingars & min egen skull.... Det finns sorg som bara väller över!
När jag såg dig i sommras visste jag innerst inne att det var den sista! jag tog vara på den med värme! Men idag känns allt det så overkligt! Hur hände det så fort!? Tid, jag behövde tid! Igår pratde jag mycket om dig, kände jag på mig? Fanns du i min själ?


Marianne, ta hand om dig & ta hand om Farfar! Vi ses igen.... Älskar dig!
Jag kommer alltid minnas dig med värme!

Lördagens bilder 

Detta är bilderna från lördagen!
Före -& efterbilderna kommer!!

Målarfest

Kvällen med målar tema blev en lyckad fest! Vi var 6 st glada filurer som skulle måla om mitt matrum...
Andra mer seriösa än vissa, men så roligt vi hade! det blev väldigt mycket kladd, en blandning av söta saker men också några busiga ord!! Tjejerna hade dansuppvisning & showade! Mina fantasikt roliga tjejer! Som också byggde en bokhylla! När det var färdigmålat spelade vi kort & körde frågelek "för att lära känna varandra"... Jag gjorde en liten miss! Ska nog sluta dricka go´ saker ;)
Klockan omkring o3.oo gick mitt målarteam hem till sig & jag kröp till korgs efter kl. o4oo, vaknade kl 7.3o!

Det blir inga bilder idag, en annan dag- Lovar!! Hade knappt inspiration att skriva, men det kommer! jag vet bara...


Jag är inte bara kvinna

... jag är rörmockare (från & med nu hatar jag hyreslägenheters badrumsrör)
... snickare & målare
... städ -& soptant
... festfixare

På en outbildnad nivå förståss! Men för en kväll & idag tas målarkläderna på! Åh fröken praktisk kommer fram
Ikväll är det målarfest i mitt hem! Det ser jag fram emot, det blir ett annorlunda & väldigt roligt projekt!! Nu ska jag bli hämtad!! :)

enkel förändring

Dags för min stol att finna sin rätta plats! Vid köksbordet i stället för vid sängen!! Det blev okej med nya väldigt höga sängbordet....

Sol i Linköping

Det blev en kall förmiddag, men uteleken på eftermiddagen vart riktigt härligt varm!
Jag säger välkommen till årets första höstmånad! Det känns i luften... lite friskt & härligt!!
Min måndag har varit bra, hade en liten ny stjärna på dagis idag! Ett nytt inskolningsbarn, en härlig tjej!!

Efter jobbet åt jag hamburgare & bönsallad på stan! Jag tyckte jag var värd det efter en lång arbetsdag!!

2 roliga händelser från helgen:
Någon karl körde in i "min" husvägg på fredagnatten & tjejen som var med säger tröstande "Just den väggen har jag varit nära att köra på flera gånger" något i den stilen (jag blev ju väckt i förvirring)!! Är mitt hus svårt att se??

På affären: en liten pojke har lagt ner basilika i korgen, mamman frågade "vad ska du med basilika till?"
Pojken funderade & det syndes att han inte hade något svar, sedan säger han "För att jag var sugen på det"
Hihi underbart!!