Perfekt helg

I alla fall om du frågar mig, nästan helt oplanerad & det var precis vad jag behövde! Känt mig lite stressad den sista tiden & det har blivit lite för mycket aktiviteter. Fast det älskar jag... också!

Fredagen blev det middag på stan efter att jag myst i sängen med lite mörkchoklad & nya boka.
Jennie, Henrik, jag & Jonas hade helkväll med Rivamiddag med bio efteråt.

Lördagen blev lite shopping i presentanda, inga jättefynd. Det blev ett sällskapsspel till Jonathan.
Anna & jag strosade runt för att inspireras, det är ju ändå jul snart!
På kvällen handlades det mat, sedan middag med tända ljus & film. Somnade tidigt, vilket var så himla gött! En lördag! Drömde om min hyresvärd, han var perfekt... i drömmen!

Söndag, långpromenad med grannarnas vovve i skogen.
Lite plock hemma & sedan barnkalas för Jonathan 5 år. Var trevlig & gott fika som vanligt! Länge sedan man sågs men ibland kommer tillfällerna.


När vi kom till hemmet igen så var det dags för middag, det blev en dundergod lasagne! Recept i andra bloggen!
Nu ska jag gosa ner mog i soffan, Kram

Julen närmar sig...

Frosten ligger vackert på marken på mornarna, några av oss har sett den första snön! Vintern står för dörren & julen är över om två månader. Det känns som om tiden bara rusar fram, jag har några tankar om julen. Men är lite förvirrad, förra året bestämde jag mig, om jag var det minsta tveksam på julen så skulle jag boka mig till pappa i england. Ingen biljett är bokad...

Ja älskar julen, det gör jag verkligen! Men på senare år så har jag älskat tanken på julen... en perfekt barndoms jul! Kanske de känslorna kommer tillbaka med sin egna familj i framtiden. Fick liten känsla av det förra året, en perfekt julaftons morgon. Men kände mig så ensam på eftermiddagen, ska det vara så?  England var året innan, med pappa, Rhonda & syskon. Firade den 25 med god mat & paketfest, annorlunda jul med engelsk & svenskmat. Är kanske för traditionsbunden? Julgröt, skinka & kalle är ju min tradition.
Får hemlängtan till Norrlänsk jul, var där 2oo7 senast. Det är mest att boendet blir ett problem. Men ett garanterat firande med farmor & släkten på pappas sida, vi är ganska nära varandra. 
Har blivit erbjuden två julfirande, är djupt rörd! Ska tänka på det! England, ja visst men har ju just varit där! 

Min perfekta jul, ja du det kanske kan ordnas!
Men det krävs en del pyssel, bakning & matlagning. Det ska hittas fina små prylar att pynta med, fast det är ju klart det går ju fint att shoppa pyntet nu! Säg vilket butik som inte har börjat än? Mjukstartat med ljusstakar & fönterstjärnor, jättevackert! Men behövs det nu, jag hinner inte komma i stämmning! Mysigare med adventsshopping & tomtenatta som fanns i Nyköping!

Jag hör till den personlighet som har massa tankar & idéer, men är ofta ute i sista minuten. Äh jag menar alltid. Nu har jag en idé om vad jag vill köpa till pappa & Rhonda. Har en tanke vilket butik jag kan handla till mamma i & syster ska få ett par tofflor. Kanske kan det gå bättre i år? 
Det är en del krav kring julen, det är en stressig tid samtidigt som den ska vara den mysigaste tid som sträcker sig från första advent till julafton, sen kommer nyår & alla dessa mellan dagar! December är en mysig månad, men det är så mycket annat.

Citat från en gamal vän med mycket bra tankar, från
Evelinas blogg
"Jul i mina ögon är att man ska kunna vara sej själv, ta det lungt och hämta nya krafter och njuta av hela advent och julen. Att man hjälper varandra med julmaten och det lilla som behövs, så alla kan ha möjlighet att kunna slappna av.
Att man ger varandra tid att njuta och visa kärlek och värme mot varandra. Att man tänker på att vara snälla emot varandra."

Tycker det är mysigt att förbereda önskelistor, till mig & fundera vad jag ska ge. 
Pysslar gärna egna kort, åh vill gärna göra egna presenter & personliga inslagningar! Dags att börja beställa material!
Är jag lite av en perfektionist, jag vill ha det fint & tjustigt på jul. Kanke för att få det perfeta fotot! För julen kan vara så vacker! En vit jul önskas som förra året!

Mina jular: 2oo6 2oo7 2oo8 december 2oo9

Vad känner du för julen??

Förkyld

Jopp nu har det brutit ut, förkylningen jag undrat var den varit! Har ju bara varit hängig & orkeslös, plus lite av allt! Köpte dunderkurer på apoteket igår & massa vätska klunkar jag i mig. Känns skönt att vila upp sig hemma, men i morgon vill jag till jobbet igen! Så dags för lite enkel lunch & sedan ska jag krypa ner i sängen. Älskar att sova dagtid, så det är bara att utnyttja tillfället!


Multivitamin

Köpte 5 clementiner igår, bara 1 kvar!
C-vitaminschock i min kropp
Nu ska jag äta korv, bröd & räksallad! Hälsokost? Nopp!

Vink vink


Utmaning

Fick en utmaning från Maria, så jag satte fart & gjorde den. Har ju inte mycket att göra egentligen!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där? uträtta i framtiden. Det handlar om här och nu. -Ur Vänskapskoden Bodil Sjöström

 2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Sovrumsväggen

 3. Vad var det senaste du såg på tv? Desperate Housewife

 4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 9.12 (den var 9.10)

 5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? Fågelkvitter

 6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Gick en frisk promenad i solen 

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? Bloggar via Bloglovin´

8. Vad har du på dig?
svarta mysbyxor och svart BH

9. Drömde du något inatt? Minns inte ofta mina drömmar, inte denna natt heller.


10. När skrattade du senast?
 Till filmen valentins day 

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
två tavlor med mig själv från Modell för en dag

12. Har du sett något konstigt på sistone?
 Kommer inte på något vettigt. När jag var i england såg jag en katt med bara ett öga. Det andra sytt.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
 Gillar inte denna typ av utmaningar. Kanske för att jag inte vill ta mig tid. Men lite rolig, lite udda... 

14. Vilken var den senaste film du såg?
Valentins day 

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Oj, Jag skulle nog både skänka pengar till olika projekt & världsproblem. Ge till familj & vänner. Försöka göra sånt jag själv velat eller drömt om, som resor, körkort, upplevelser....

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
 Svårt, för inför mina vänner är jag väldigt öppen! Det finns inte så mycket hemligheter. Som liten äventyrade jag lite, för att utmana familjen lite... klättarde upp på hustaket, cyklade nästan in till stan, (2 mil). Någon roligare  hemlighet kom jag inte på, som inte ska fortsätta vara hemlig :)

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? Få bort krig & fattigdom. Vi har det väldigt bra i Sverige, kan vi ordna liknade? 

18. Tycker du om att dansa? Lite av en passion, ja!

19. George Bush?
Njaa.....

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? Finns så mycket fina namn. Pojknamn är Elias, Linus & Joel. Flicknamn som är fina är många, celine, julia, Ebba,

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Överväga ja, har saknaden till Norge & andra länder har funnits i tanken att "prova på". Känner väl att språket har hindrat mig.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
 Välkommen kära du! Du har familj och vänner som väntat på dig här. Här tar vi hand om dig på bästa sätt & dina andra kära kommer snart till oss. 

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna? Sofie Elenor Veronica & Krizza


Blogaward


                                                               


Glada nyheter! Min blog har blivit uppmärksammad lite extra, vandringspokalen Beautiful Blogger Award.
Tack för Blogaward som
Krizza gav mig, känns fint!
Jag ska skicka awarden vidare samt berätta sju intressanta saker om mig själv. Här är reglerna i detalj:

♥ Som awardvinnare ska du kopiera in awardbilden i din blogg, för att visa att du fått den.
♥ Tacka och länka till den du fick awarden av.
♥ Ge awarden till 7 andra bloggare och länka till dem. Skriv till till dom att de fått en award
♥ När man får den ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv.

1. Tycker om att vara med mina nära & kära. Bara vara eller planera en aktivitet, det är så himla underbart att hitta tid till vänner & låta fantasin flöda. Eller bara krypa upp en soffan med en kopp te & prata om allt mellan himmel & jord

2. Älskar att pyssla, ordna i hemmet (städning är väl kanske inte det främsta) & vara kreativ
Det går gärna i perioder & känner just nu för att måla. Annars är det foto & pyssel som egna smycken, collage, egna kort, scrapbooking & bloggen. Det är härligt & det är något jag verkligen brinner för. Skulle bara vilja ge mina intressen mer tid.

3. Älskar Svensknatur, älskar att resa. Försöker hitta tillfällen att uppleva, äventyra lite enkelt & njuta av naturen. Går gärna en promenad, själv eller med mina nära. Har en extra passion för sverige & norden. Självklart vill jag se världen, men världen kan vänta. England är också tjusigt, min  pappa bor där!

4. Har haft ett gäng olika härliga djur. Tänkte jag skulle räkna upp vilka djur min jag & min familj haft. Katter i alla möjliga former & färger, nymfparakiter, undulater, hamster, kanin, hundar, höns, ökenråttor, marsvin..... Är fortfarande djurälskare med tyvärr allergiker. 

5. Lyssnar till männsikor livshistorier. Tycker det är viktigt att försöka förstå andras livsöden, för att förstå mig själv antar jag. Försöker läsa böcker, artiklar, nyheter, se tv & filmer. Drömmer mig ibland bort om att jobba i någon form av jourlinje.

6. Jobbar med härliga & underbara barn! Längtar ibland efter egen familj.

7. Älskar vargar, har träffat vargar på Kolmården djurpark! En fantastisk upplevelse.


De jag vill ge en blog award, det får bli några av mina vänner för jag skulle behöva sätta mina favoriter i kategorier...
Det får bli ett blogginlägg projekt!

1. dobelieve Mina fina Ida, skriver om sitt liv, älskade familjen, huset, inredning & upplevelser. Det finns något i Idas sätt att skriva som jag bara älskar & beundrar.

2. Crazyminds, marias blogg där skriver hon om sitt familjeliv med tre pojkar & hon skriver ärligt om sina känslor.
Det är galna & härliga tankar hon delar med sig, i sin vardag för oss läsare. Vi delar en del intressen Maria & jag.

3. UnBeautiful är Sannas öppna & härliga blogg med vänner, studentliv, samboliv & kattmamma som innehåll

4. Saaaraas på ett gulligt & fint sätt skriver hon om sin fina son och lite till....

5. Sessan är ju faktiskt tjejen som fick mig att börja skriva! Nu skriver skriver om sitt liv som fru, stockholmstjej, hemmet & sina drömmar.

6. Sofie, min goa glada vän som älskar friluftsliv & hemmamys. Min Linköpingsvän som "provar" Skåne.

7. Ellixmyalterego, Elenor som skriver med glimten i ögat med härliga rubriker. Hennes blogg handlar om familjen, barnet, mannen & vännerna

Det är inte många av de här vännerna som bor här hos mig i Linköping, de finns lite varstans i Sverige. Ett sätt att hålla kontakten vid liv är ju bloggarna, lite så...
 En annan gemensam nämnare är familjeliv i nästan alla bloggarna & jag delar fotointresse med flera i listan!
Saknar mina vänner


Skadekryp

Pälsängrar är skalbaggar vars larver lever av produkter med animaliskt ursprung. Några olika arter som förekommer i Sverige är Vanlig pälsänger, Vågbandad pälsänger, Brun pälsänger, och Svart pälsänger. De är naturens renhållningshjon.

Skalbaggar och samtliga arter är duktiga flygare. Den vanliga pälsängern lever utomhus i hela Sverige. De övriga arterna är införda till landet och förekommer endast inomhus. I naturen är deras främsta uppgift att vara renhållningshjon. De är specialiserade på att bryta ned hårprodukter som päls, dun och fjäder i naturen.

Skalbaggarna är alla ovalt avlånga till formen, brunfärgade i olika nyanser och mönster samt mellan 3-6 mm långa.

När pälsängrarna söker sig in i våra hem angriper de främst yllevaror, pälsar och skinn, men också andra textilier är utsatta. Speciellt lockande är smutsiga textilier. Larven äter hål här och var i materialet. På pälsar och sammet "betar" de av håren vid basen, så att kala fläckar uppstår. Tomma larvskal i garderober och lådor kan vara en varningssignal.

Skadedjur i textilier kan komma från en rad olika ställen. Djur- och fågelbon innehåller alltid ett stort urval av potentiella textilskadedjur.  Döda möss och andra kadaver, döda insekter och annat organiskt material är också ypperliga platser för dessa djur.

Vad göra?

Nedan hittar du lite goda råd för att minska risken för att få in pälsängrar i ditt hem.

  • Ta bort organiskt material - städa.
  • Lägg endast undan rena kläder, gärna förpackade i täta emballage.
  • Kontrollera era undanlagda textilier regelbundet.
  • Angripna textilier kan värmebehandlas vid 60°C genom tvätt, strykning eller torktumling.

Råd och tips inför sanering

  • Töm utrymmen, som garderober, klädkammare, byråer etc., från kläder och textilier.
  • Dammsug drabbade utrymmen. Var noggrann kring lister, springor och sprickor. Dammsugar-
    påsen fryses innan den slängs i soporna.
  • Textilier bör skakas och borstas mycket noggrant. De kan tvättas, värmebehandlas (ca +60°C) eller/och frysas (ca -18°C).
  • Skjut ut lättare möbler ca en halv meter från väggarna i de rum som ska saneras.


Fakta från Anticimex
Mitt foto på ett skal från en larv, en levande & en död är fyndet.


Back to work

Känner mig mycket piggare, hoppas onsdags & torsdags hänget är över nu! Kändes ganska bra att vakna, trots att jag sov oroligt! Typsikt att jag jobbar 9,5 h. dagen efter frånvaro. Men det är klart jag fixar det!
Det var en skön dag, jag tog mig ut på en liten sol promenad & tog det sedan lugnt vid tven & datorn. Var lite uttråkad... Mitt i tristessen blev det lite inredning & förberedande matlagning.

Nu frukost
Ha en bra fredag, åh en underbar helg!
Kram

Hemma från jobbet

Började i tisdags när jag var i Norrköping på Förskole Biennalen. Hade lite ont i örat & blev så himla frusen efter en föreläsning ute. Igår vaknade jag lite av allt, illamående, ont i huvudet, svag & lite förkyld.
Stod ut under dagen, men på kvällen blev det mat från frysen & film. Orkade inte mycket annat, det blev lite städ i köket. Sedan var det ju Greys Anatomy, då myste jag med en gamal pigglelin någon lagt i frysen.
Somnade sött vid 1o. Vaknade vid 7.

Hade lite av allt, ska försöka ta hand om mig själv!

Tjola hopp

Det blev en trevlig fest i lördags, kanske slutade lite plötsligt. Men ja har det alltid bra med mina goa vänner. På söndagen var det lugnt hemma. Denna arbetsvecka har börjat bra, i måndags hade vi det super lugnt & riktigt mys. Mycket personal & liten skara barn. Då hade vi det bra me korvgrill & mys.

Denna tisdag blev annorlunda, Förskole biennalen stog på mitt program. Tåget tog vi o7.1o, sedan en promenad i norrköping till Industrilandsskapet. Sedan var det späckat schema med utställningar & föreläsningar om pedagogik. Kul, givande & intressant! Tack för denna gång, ses 2o12...

Min förskola hade också¨utställning av mina underbara & proffsiga kollegor. Jag som är lite känslig av mig blev väldigt stolt. Vi gör allt det, vi gör ett fantastiskt jobb!! Jättefin utställning, åh vi var väldigt poppis!

Träffade Jennie & Linnea en stund, vi åt & handlade i norrköping!

En kul dag helt enkelt!


Lugnare

Känt mig lite stressad de senaste veckorna, det har varit allt mellan himel & jord! Men det känns som om det börjar bli lugnare & då mår jag bättre. Det som gör mig lite leden är att det påverkar det sociala. Orkar inte riktigt med det som är viktigt, mina favorit människor, mina vänner. Åh när jag väl tar mig tid finns ingen energi i mig....

Men, det är ju lite lungare nu.. jippi!
Ikväll blir det fin kläder på & ett glad vin i hand


Englandsfyndet
Jag brukar inte blogga kläder, men ibland är det kul!
Något annorlunda!


Knole Park, England


Ekorre till höger
Han tyckte inte jag var jobbig alls... ärligt!
Vackra vackra park!
Jag var där varje dag under mina dagar i England!
Inte idag, för då var det dags att åka hem till Sverige

På ett öppet landskap räknade jag till 60 på vänstra sidan,
på min högra sida var det 10 st rådjur/hjortar.
70 st, & då hade jag redan sett hur många som helst innan!
Fina djur


Stockholm + fotografiska


Allt började med att Gia rekomenderade Fotografiska sedan har jag velat se den utställningen!
Så lunch med Jonas på Söder, café for friends & sedan till fotografiska i hamnen. Me likes!!
Tack


Therese & c:o för myskväll & att jag fick sova över!
Tänker på dig min vän.
Familjen Ljungströms fina katt Zäta


Puh

Det är roligt att blogga, så nu har jag uppdaterat i kapp de senaste dagarna... semester skapar lung & jag tar mig tid till sådant jag längtar efter att få gjort! Som träning, rensa fotografrier & blogga.
Se nu till att läsa inläggen :)

Har det så himla bra hos pappa, jag får chans att vila upp mig & ta det lungt! Igår var det shopping på schemat, pappa visade skolan han jobbar på... facinerade stor lokal för träning. Klättervägg, basketplan inne, tennisplaner, gym, dansstudio, normalstor basäng.... jösses! Rikemansskola, yes!

Nu ska jag snart äta frukost & sedan se lite Seven oaks. I kväll ska vi åka till Adrian & Paulas hus.


Dripp dropp11 september, tidig morgon
12 september, eftermiddag


älgpark + svampplock

Visum Älgpark i Småland
9 september
Puss


Holger blev puttad i vattnet

Sonja

Helge min favoritälg

18 september
Svampplock med Sofie, Johan & Jonas


Tack Sofie för vägledningen, nu kan jag allt :)


Shopping

Har varit på europas största shoppingcenter, så himla mycket att se & mycket mer ja hade velat se. Det blev en klänning till festen i november, annars tittade jag mest runt tillsammans med Rhonda & Robyne. Pappa var kvar i bilen, undra varför? :) Hade velat se mer inredning & accosiarer. Några av mina vänner hade älskat detta!

Annars har jag promenerad & tagit det lungt. Pappa bjöd just på hans hemlagade mat, mätt & belåten!

Pappa 6o år


champange

Middagen var Lamm, ugnsgrönsaker & sås
Tog ingen bild på maten, bara tiggarna :)sydafrikansk pudding, jättegod med smak av kanel
Pappa bjöd på en äppelkaka


Syster 19 år


På  turistbyrån i stockholm

Presenten, ett fotoalbum studenten 2o1o

Fjärilshuset i stockholm


Presenten var en heldag med sushi, fjärilshuset & fotoalbumet 


Kräftkalas
Åh världens godaste kräftskiva
Hembakade bröd, pajer, ostar, kex, räkor & KRÄFTOR
Mmm
Tack Ange & C:o för en trevlig kväll


Puss
Jag & Nina bjuder på denna, eller hur?


Min födelsedagspresent

Min present till min fina pappa var att flyga till honom med familj i England, det var en överraskning. Nyheten fick pappa på morgnen & fick sedan äran att hämta lilla mig på flygplatsen. Det var en lyckad överraskning, det syndes på hela pappa! Bästa födelsedagspresenten hette det visst.... Lite grädde det moset blev knäckebröd & två kaviartuber!


Jag, pappa, Rhonda & Robyne
Juni 2o1o


Åh, vad är nu detta?

Har ju världens bästa tid att blogga, men vad händer? Efter ett inlägg med bilder på gräs så kan jag inte lägga upp flera bilder... Är det inte tidsbrist så är det teknik! Jaja, ska väl fortsätta mitt resande till hemlig destination i stället. Det är lite pirrigt i lilla magen!


grässtrån och vattendroppar


mina droppar kommer inte från regnet, utan från blomsprutan                                                        Grannens leksak, hundens alltså

Längtan

Åh det ska bli en underbar överraskning... det riktigt pirrar i mig! Ville bara skriva av mig, men jag vågar inte avslöja! Kanske i morgon, TIDIGAST!

Det blir dags att vinka av en vän snart... snyft! Ska på en fest för min vän/ jobbkamrat ska flytta hem till Tyskland efter 3 månader i sverige. Hjärtesorg ♥

Trevlig fredag på er!
Puss & kram