Lunch

Mumma... köpte hem suchi till dagens lunch! Så tillsammans med mat & tidning hade jag det perfekt!
Nu ska jag ordna med lite saker! Mår väldigt mycket bättre nu.. kanske märks!



Pocket



Gillar att läsa verkligehetsbasserade böcker!
Just nu läser jag Julie Gregorys bok om sin barndom.
Just nu är den seg att läsa & jag sitter med den jättesällan! På pendeln (i 6 min) & i bland innan det är dags att sova!

Förlagets beskrivning:
Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är en farlig form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet. Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon byggde upp en ny identitet som en frisk ung kvinna.

Mamma sa att jag var sjuk är en originell, skrämmande, vacker och humoristisk berättelse om en familj som lever isolerad i en jättehusvagn, om vapenexercis i rädsla för omvärlden och om godtrogenhet hos medicinska och sociala befattningshavare. Den visar också de band av kärlek och terror som håller Julies familj samman, och även den kärlek som gör ett barn villigt att offra sig själv för sin mammas lycka.





Marley och jag- livet och kärleken till världens värsta hund

Beskrivning:
  

Internationell bestseller!
Livet och kärleken med världens värsta hund.

Nu är den här! Boken om Marley, världens mest neurotiska och älskvärda hund.

Jenny och John skulle just börja sin gemensamma tillvaro. De var unga och kära, de hade ett litet hus och inte ett bekymmer i världen. Så bestämde de sig för att öva sina föräldratalanger på en hund.

In i deras hem kom Marley, en gyllengul labradorvalp som snabbt växte till en bredbröstad fyrtiofemkilos ångvält. I dundrande fart tog han sig fram genom livet, han sprang genom dörrar, hälsade alla gäster med en dreglig puss och tuggade i sig alltifrån pennor till ett använt graviditetstest. Varken lydnadskurser eller lugnande medel hjälpte.

Men lika vilt som han betedde sig, lika obegränsad var hans tillgivenhet. Och för familjen Grogan blev han en ovärderlig gåva.

Marley och jag har hyllats av både läsare och kritiker, legat 50 veckor på den amerikanska försäljningslistans förstaplats och sålt i otroliga 2,5 miljoner exemplar.



Jag tror själv denna boken är underbar läsning! Och jag kan behöva skatta till en bok!

Fotosidans fototidning

Premiär!!



Jag har hittat ett nytt sätt att leka med bilder! Här kommer ett smakprov.
Köpte en nyfototidning idag, den är skapad av gänget på
fotosidan
Måste säga att tidningen är helt underbar. det är privata exempelbilder från hemsidan & flera användbara tips!
Den är inte som andra fototidningar med tunga fakta, som jag sällan läser.
Innehållet är:Så tar du bättre bilder; barn, bröllop & familj, sport & action, natur, porträtt & modell, Resefoto & gatufoto
Få igång din kreativitet!
På köpet fick man en cdskiva som har 17 videoguider för bättre svartvita bilder.


japp, den tar jag! Fort innan jag ångrar mig! Hann inte tjuvläsa så mycket, så det var ett ord på framsidan som fick mig att ta den, ordet är bröllop! Meningen som avgjorde var Få igång din kreativitet!
Cdskivan frästade mig väldigt mycket också! Nu när jag tittat i tidningen ångrar jag inte en sekund! Denna kommer jag att njuta av & snart kommer en ny!


Titta tjejer!!

Fast ni som ska gifta er & känner mig får blunda... försöka duger!



snart är det jul igen

Tänk vad tiden går fort, det är mindre än 2 månader kvar till julafton! Tänken är att jag ska åka till pappa & Rhonda för att fira jul! Har precis kollat på flygresor & priserna ser rätt så överkommliga ut! Ska bara kolla upp ledigheten, men redan nu ser det ut som jag kan ta ledigt i mellandagarna! Känns skönt att man har lite tankar inför julen!
Fick också erbjudande att fira med Ida med familj & bara det värmer mig i hjärtat ♥
Känns som om man inte behöver vara ensam...

När jag blev singel så började jag med egna idéer om vad jag skulle göra som ensam på just julafton!
♥ Åka upp till norra norrland & åka hundsläde
♥ Ta in på ett fint hotell & bara vara ensam
♥ Åka till en härlig plats, öde ö eller något
♥ Ha en julafton med bara vänner (fast jag som nästan ensam singel skulle nog bli en av få)
♥ vara i Oslo eller släktingarna i norrland!



Längtar till årets jul, julen ska skänka glädje!
Funderar på vettiga julklappar! Blir det England får jag vara snål med allt annat!


Gulligt

Fredrik skulle komma med saker som jag hade hos honom. Tar det aldrig slut?
Bonus var hembakade bullar & Elles Mat&Vin (der du lyxchokladen)! Så glad jag blev...

Fryser

undrar om jag har frostskador?
Började med att frysa i fredags, men var pigg! På lördagmorgon lät jag förkyld men var pigg....
Maskeradkvällen så var jag pigg, på söndag lät jag förkyld & tog en promenad! Började frysa på kvällen, fick ont i kroppen & kunde nästan inte gå hem!
Idag sjukskriven, sovit massa, kollat på min box, varit uppkopplat, lunkat till mataffären & vad mer?
Jo jag ju fått i mig mat, dryck & godis...

aj. vad ont det gör i lederna!

Maskeraden

Det var ett härligt gäng på Matverkstan i Linköping! Alla möjliga olika utklädningar!
Sherk & Fiona x2, bananer i pyamas, Homer Simpsson, tjuvar, en från björnligan, Fantomen på operan, rödöuvan & döluvan, ett bi, pink ladies., piloter, catwomen, snövit & en kung...



Den goda & den Onda feén



Besök, idol & fruktsallad

Lite plock skulle göras innan Elenor & Malin skulle titta in! Jag hade lådor att bära & lite annat att flytta undan! Men det gick fort, men inte tillräckligt fort! Jag fick ju klacka om mina skor urakut på stan också... Ni skulle sett mig sittade vid Lucullus (Hemköp för alla som inte är linköpingsbor) med bara strumpor & under väntetiden läste jag min pocket! Så om det inte vore för skorna hade jag varit hemma tidigare!
Envis som jag kan vara ganska ofta kom jag fram till att håret måste absolut  bli brunt (hittade ju min hårfärg till sist) idag, annars skulle det bli allt för stressigt i morgon! Ja, men det blev ju så att det blev ju att göra det när gästerna var här! Osocialt jag vet, men jag frågade först! Det tog lite extra tid, inte egentligen men ändå! Social försökte jag vara under tiden! Gick väl så där.. hihi

.
Fruktsallad med alla möjliga olika goda fruktsorter gjordes i ordning & vad gott det var, mumma!
Det måste göras oftare, brukar låta så...

 



Det var väldigt trevligt att ha tjejerna här! Vi tittade på idol, vilket jag missat helt & hållet i år! Det pratades självklart en del också, fick lite förklaringar på ett & annat! Hmm, intressant! Sitter och ler lite...

Nu är jag ganska trött & hungern som vrålar, den noncalerar jag!
Mycket ska hända under morgondagen, åh jag kan inte låta bli att hoppas att jag kan sova lite denna lördagmorgon efter som jag inte ska vara hemma särskilt mycket under dagen!

Varför sitter jag här för? Är ju trött!

Älskar mina vänner, vill bara att ni ska veta det!

Vilken vecka!

Men nu är den över & det känns mycket bra!
Veckan slutade med höstens andra studiedag & det kändes lagom att avsluta den just så. Jag fick mycket gjort & lika så mina kollegor! Skönt att vara vettig... osynliga saker gjorde jag mest! Men de ska ju också göras...

Vi hade också ett samtal med cheferna (eller nja en chef) & det var väldigt nyttigt! Men behöver dessa vettiga samtal för att få pepp att man är bra! Någonstans vet vi att man är bra i sina olika roller. Jag är bra! Jag kan... jag har vilja!
Mina vänner ger mig den viktigaste peppen (fått Fina ord genom åren), men vad det är viktigt i arbetet!
Känner mig lycklig av vad dagen har åstakommit! Glädjeskutt.... Firade min glada dag med att göra ärenden i stan & shoppa till maskeraden! Varför vill alla andra ha det jag "behöver"?
Jag fick tänka om, kreativiteten blev levande!

Köpte äntligen hårfärg idag! Hittade inte min färg i onsdags då jag skulle färgat mitt håt. Så det var bara att skjuta fram till nästa bad hairday, som blev just precis idag!

Tänkt att det är helg igen! Veckorna går ganska fort ändå!


MQ

Igår blev jag medbjuden till MQs vipkväll! Det var väldigt trevligt att gå dit med mina vänner, men det var också överbefolkat! Ganska snabbt fann jag en jättefin fest klänning och jag såg min storlek på avstånd! Men inte hade jag lust att stå i milslångkö för att prova något jag egentligen inte hade råd med innan lön, på måndag! Så kanske jag kan prova senare för skojs skull!
Kvällen blev inte så väldigt social, för vi var ganska trötta! Martin & tjejerna handlade men jag kikade bara på massa fint... Åh minglade med bubbel & Nötter.
Det blev en sen kväll! Vi tog taxi hem & hemma igen sov ganska sött


Den långa dagen slut

Vilken fin dag det varit idag! Sol & ganska klar himmel! Det blåste lite kallt bara... frisk luft har jag fått! Det är inte alls dumt! Det behövdes när man skulle vara på jobbet så länge... Försökte hitta en låda hårfärg på hemköp men ikke! Hittade varken Grön, blå (Wilmer undrande om jag skulle färga mitt hår i blått eller grönt) eller min vanliga bruna. Handlade lite annat smått, mumasade sedan middag på BurgerKing & kom hem vid 19.30! Pusst...
Sedan dess har jag tagit det väldigt lungt! Haft en ganska avslappnad kväll!

Citat från igår:
-Jag skulle vilja vara en super kvinna just nu!
 -Susanne, du är en superkvinna!
Just då behövdes de orden. Jag fick också ett fint meddelande i samma veva... Sånt behövs ibland!

Är så glad över en sak som en vän berättade, känns fint! Känner mig väldigt förväntansfull!

Nu måste jag leta upp en väldigt liten pryl innan jag ska falla i djupsömn (lycka till)


Annorlunda Tävling



Denna tävling vore jätte kul att vinna!
 
Emelies fotoblogg & hemsida har jag följt i cirka ett år & jag tycker hon gör ett fantastiskt jobb! Beundrar & önskar att jag också kunde minst lika bra!
Vill du också vinna en fotografering, tävla här

Krypa ner i värmen

En gó varm filt, en kopp Kvällsro & nya nummret av Amelia allt detta ska jag ta med mig i sängen!

Godnatt mina skatter


Goodie-bag






Sofias Fashionroom har i samband med rosa bandet-kampanjen startat en tävling och lottar nu ut en rosa goodie-bag med lite smått och gott. För att vara med och tävla klicka här så kommer du direkt till tävlingen med mer information.
sofiasfashionroom.blogg.se

Annorlunda Söndag

Japp, det blev det verkligen!
Följde med en kompis & hennes son till sjukhuset i går eftermiddag! Vi blev kvar längre än vad jag/vi räknat med... men jag fick ju upptäcka lite av sjukhuset i alla fall! Vilket jag inte gör frivilligt i vanliga fall! Kom hem vid 19.3o, beställde då hem en kycklingrulle! Det var min söndagsmatlagning eller inte... typsikt! Har ju tänkt att jag ska göra lite mer avanverad mat på söndagar! Följa nya goda recept & sånt! Kanske nästa söndag?

Kvällen gick fort, åh blev sen! Måste sova tidigare denna afton! Har varit så trött på jobbet idag, 8-17.3o är inget lyckopiller direkt! I morgon lite kortare dag, då sticker jag till Norrköping en sväng efter jobbet! Ingen tisdagsträning....

Är riktigt sugen på att ha min inflyttningsfest snart, det börjar närma sig jul också!!
Vart tar den dyrbara tiden vägen?

en till...



Denna tävling låter så trevlig, det man kan vinna är:
En VIT bricka med smaskiga Cupcakes-motiv (förgyller varje bakstund)
samt en antik kakform i Zink (underbar till jul)

Vill ha!

Tävlar om Parfym



Jag tänkte också tävla om denna parfym.
Mycket tävlande just nu...

Tävlar om halsband



Denna vill jag vinna!
Klicka på bilden om du också vill vinna MissDee smycke

Utekväll med Maria


Maria var hos mig i går, vi snackade strunt & myste med choklad! Jag blev lite sugen på att gå på Harrys, självklart var min vän lika sugen! Lyckat va?
Åh så blev det, dans hela natten! Jag hade jättetrevligt Maria & med alla männsikor som var fulla med energi! Fast det är klart, en del hade lite för mycket energi på liten yta! En kvinna var riktigt våldsam med sitt flaxande :) En man var riktigt sur på alla andras flaxande...
Vi gick hem vid 2-tiden, då var vi möra i både kropp & hals!

Somnade som en stock, det var underbart att sova ut...
Jag sov till klockan nästan var 10, det har aldrig hänt i nya hemmet & det var även tidigare!

Lördagförmiddag

Har jobbat väldigt mycket med jobbets dator under förmiddagen! Det finns ingen tid att göra det på arbetstid & vi har en deadline, kan man säga, typ! Det har varit ganska roligt att hålla på, men jag har totalt glömt bort frukost & att göra mig själv anständig! Ligger i sängen åh myser.. får ju saker gjort men känns som om dagen går för fort!
Sedan har jag också bråkat med min dator, fick inte i gång mitt internet! Fick till sist flytta USB-modemet... grrr!

Igår kväll hade jag singelmiddag med mig själv!
Njöt på riktigt av god hemlagad mat & tittade på Gréys Anatomy!
Somnade ganska sött efteråt!

Nu ska jag resa mig ur sängen, får besök senare idag! Vem vet vart det leder?

Blå, blåare & blåast

Det är ganska dumt att försöka träna om man ändå ska göra sig illa sitt andra pass i sitt nya träningsliv!
Mitt under mitt aerobicpass slår jag i mitt ben på den stol jag använder! Det bli svullet & det får mig att stanna för att sätta mig ner! Jag försöker kyls med vattenflaskan men det fungerar så där!
jaja jag ska nog överleva det här, kan gå skapligt men mina rörelser på jobbet är lite annorlunda!
Nu ska jag nanna sängen, eller innan det ska jag ner & hämta tvätt!

Godnatt

Blivande brud

Ida & jag var på Bröllopshuset för att hitta drömklänningen! Hon kommer bli en väldigt vacker brud, se bara... 
Mina tårar kom vid klänning nummer två, som vi inte har på bild! Men den klänningen var inte rätt för Ida! Denna var hon väldigt vacker i, men det är ändå inte favoriten! Om jag minns rätt var hon den första att prova just denna!  Jag provade en tärnklänning på Krinolin, Ida har de bilderna!

Det var helt fantastiskt att se henne prova 7 klänningar!




Testar att tävla



Om att vinna böcker

Här (bilden är länken) kan man tävla om ett gäng pocketböcker!
Jag skulle vilja vinna därför att jag tror man kan få böcker man aldrig själv skulle ha valt! Sedan är det spännade att tävla eller vad säger du? Prova lyckan du med, på Ejmis blogg!

Älskar de små liven

De som känner mig vet att jag älskar djur! Men i mitt hem får det inte bo en katt eller hund för min hyresvärd vill egetligen inte det! Nä men, Allergi var det beskrivande namnet! Jag skulle vilja ha en lurvig liten vän....
Men jag får ju träffa vänners katter då & då, ibland passar jag på att klappa en hund om jag får chansen.
Jag har funnit att sett att komma till freds & bli lite mer av mitt nya hjälpsamma jag!
 Köpa mat till hemlösa katter & skänka det till Linköpings djurskyddsförening via Priso stormarknad.
 Det kändes så väldigt bra att göra...
Tänk att jag fick vara hjälte!



Telefonbild på katten Diesel

vad var det som hände?

Fick nyss ett mindre vackert samtal (klockan 22.14), vad denna person sa spelar ingen roll!
Men det grundade sig i att jag ringt fel person 2-3 ggr, en gång idag, en gång i våras & kan ha skickat sms om träning förra veckan! Det kan inte vara så att personen får en tanke att jag faktiskt har fel nr. & att detta är ett misstag!?
Jag har ju ändå sagt, "ursäkta, jag har nog ringt fel!"

Nu kanske mina trogna läsare tänker; "Varför raderar inte Susanne nummret?"
Jag vet egentligen inte, det har ju legat två nummer på gamla telefonen, jag trodde jag hade raderat det felaktiga men nu när jag satt i sim-kortet i nya telefonen & då kom det tillbaka! Kristinas "riktiga" nr. var inte kvar så när jag skulle ringa henne blev det då till en karl!

Förvirrat, men det är ju så jag är!
Men man måste ju få göra felringningar!
Fast det handlade inte bara om en felringning, men har också bett om ursäkt!

Nu känner jag mig mycket, mycket lugnare, Ida fick vara jourtelefon!
Tack vän, många
hjältar har jag!

Nu ska jag få en godnattsvila

Underbart

Denna dagen kändes mycket speciell! Tillsammans med den blivande bruden Ida var vi på bröllopsinspiration eller snarare den vita klänningen jakt! Den perfekta klänningen, kanske blir det dagens favorit eller kanske blir det en annan! Mina känslor idag säger att min vän kommer vara mycket vacker vad det än blir för klänning!
Jag känner sådan fantastisk längtan, tänk om ett år så har jag klarat av att vara tärna. Finaste vännerna ska gifta sig!
Ida & Oskar lyckliga i alla sina dagar!

Vänner som gifter sig, åh jag kommer ha tårar i ögat många gånger under 2009
Datum på två bröllop kanske blir det fler?


Min hjälte

Ida var väldigt nära att inte komma med tåget hem till mig från Skåne! Hon & Oskar skulle åka "gratis" tåg tack vare att Oskar jobbar på sj. Men det var hekt fullt, så det blev en del puzzlande!
Tyvärr slutade historien med att Ida fick åka själv & Oskar fick bli hemma! Han blev min hjälte som skickade iväg sin blivande fru. 
För vad hade jag gjort om inte Ida hade kommit.... hinkat i mig röd vin alldeles själv? Mumsat hjäl mig på ost & kex?
Tittat i bröllopsbutiker själv?

Besök till mitt lilla krypin

Det är inte en dejt, som en kollega var tyungen att fråga!
Det är Ida på besök till mig. Kan kännas som hon var här "nyligen", men då bodde jag inte i detta hemmet!
När hon med tåget anlänt tänkte jag att vi skulle prova chokladlyckan, innan vi går hem till mig. Ska bli mysigt att krypa ner i soffan & bara vara!
  Längtar...

Ha en bra fredag


Bjuder på en bild från i våras

Mitt Matrum

Här är mitt matrum, eftersom jag bara har kokvrå så behövs det "lite extra"

Nästan slutresultatet av matrummet som
målandes om av ett gäng glada människor i september :)
jag är väldigt glad att jag fick den galna idén, för det blev ju så bra!

Det finns några idéer till att genomföra. T ex. lite gardiner kanske & tavlor är tanken? Sen ska jag väl vara nöjd!


Bokhyllan är från Ikea, som det mesta av mina möbler är.
Tekanna från åhléns, tekoppar från norge, böcker, spargris från village, cylindervas från lagerhouse, krukor & blommor från Priso

Den ommålade byrån från min förra sambo & de övriga möblerna från ikea.
Silver rosorna är från en blomsterbutik, lampan från Ikea
Bordstabletter hittar du b la. på Nordik, jag köpte de på Myrra i Ö-vik
Det mesta i vitrinskåpet är från Ikea




Pretty In pink




Det var en dundertrevlig fest med härligt goa människor att mingla med!
Det skratt, bus & tävlingar!
Mitt lag, (sista bilden) det vann i år igen whiiii!
Det var mina bilder från en härlig hemmafest hos Gia & Martin eller med andra namn Sessan & Prinsen


Miss Pink
Tjejen som inte gillar rosa särskilt mycket blev väldigt nöjd med stylning av Meryem

smygtitt


Jag är bjuden på en halloweenfest i år igen!
Förra året var jag en höstängel & i år tänker jag fjäril!
Ett litet tjuvtitt kan ni få;
Klänning & fjärilsmask

Det är fjärilsinspirerat, så just nu så är det aktuellt att leta assosiarer & så undrar jag hur man kan få tag i fjärilstatuering! Ingen bestående tack! Utan bara för ett natt...
Vill vara fin, utan att lida pin!

Frisk nu, tack!

Nu har jag inte varit helt kry i några veckor eller år, vad tror ni?
Känner att det är dags att få tillbaka den vanliga orken & sluta vara lite små sjuk! Jag ska ju faktiskt på fest på lördag, med temat Pretty in pink! Kan ni tänka er?
Meryem som även hon ska på den tjusiga hemma festen är sjuk, så typiskt! Värden & värdinnan får hålla sig pigga & glada för på lördag har vi planerat att titta in!

Vardagen flyter på, kvällarna försvinner & man försöker vara vettig. Är inte vettig alls!
Tänkte ge lite rapporter om jobbet, jag trivs väldigt bra & det börjar falla på plats. Långsamt går det, men man måste tro att det blir ännu mera toppen!
Jag har underbart söta kollegor & barnen är små guldklimpar! Fast de bär på den ständiga förkylningssmittan :) & lite till!
I måndags vet jag inte hur det var fatt med mig, blev riktigt dålig i kroppen, eller ska jag vara tydlig & säga magen!
Jag ville absolut inte stanna på jobbet många sekunder till (för barnen, kollegor & min skull), men jag gav det en chans & det gick över! Nu mår jag fint, försöker jag tänka!

Det var väl allt ni behöver veta om mig!
Mera rapporter kommer :)

Puss