Gott nytt år till er alla från mig


Julafton i bilder


Julcollage
Jag är lycklig över att jag åkte till norrland.
Tack alla raringar som tänkte på mig
Godnatt


Vackra julväder


-22


Lillstugan


Veckan gick fort

Undrar ju ibland vart tiden tar vägen! Jobbat, grejat hemma. fika med vänner, promenader, jobbat, handlat.... Det har varit en trevlig arbetsvecka, lungt & bra stämmning. Igår lyxade vi till det med en fest för att fira in 2o11, en nyårsfest med vuxna & barn. Vi var finklädda & vårt största rum var fint dekoerat! En bra vecka i helhet & ett bra avslut på 2o10! Vi ska jag slappna av en stund, utan datorn men med en tidning. Blir hemma spa senare i kväll, mys!

Jakten på lycka

Har just filmen Jakten på lycka med Will Smith, där han spelar en helt fantastisk roll! Det är sann historia, och ni som känner mig väl vet att det är min favorit kategori. Hans son, Christofer i filmen spelas av hans egen ursöta kille. Jag är så imponerad av filmen, handlingen & skådespeleriet. Smitharna är underbara, vill bara se mer!


Will Smith spelar huvudrollen i denna rörande berättelse som är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner - en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin 5-årige son Christopher (Jaden Smith). När hans flickvän Linda (Thandie Newton) lämnar honom, måste Chris uppfostra Christopher på egen hand. Chris hängivelse ger slutligen resultat när han får en praktikplats utan lön på en extremt prestigefylld börsmäklarutbildning - där endast en av tjugo praktikanter klarar sig vidare. Men utan lön blir Chris och hans son vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och till och med på en låst toalett på en tunnelbanestation. Tack vare sitt självförtroende och kärleken till sin son, övervinner Chris Gardner alla hinder och blir en legend på Wall Street.


Hemresa

Har inte bloggat så mycket, har flera orsaker till den åkomman! Jul, socialtliv, oteknik, resande...
I morgon åker jag hem till min stora stad, det blir lite film, bloggande, musik & sova på bussen! Det blev hotell i natt, sover på ett färgglatt sådant :)


Rum nummer 18 är mitt...
Godnatt


Dan före dan

Stora resdagen fungerade smidigt för oss två, 6.40 började vi rullandet norrut. Nu är jag i härliga norrland med min släkt, mysigt & trevligt! Igår handlade jag det sista inför julen, bakade, gjorde sill & godis! Det blev en sen natt & tidigt morgon. Nu när jag är i älskade Edsätterfjärden fungerar min älskade lur inte alls.... men jag lever & har det helt fanatastiskt.



Pysen


Vi har njutit av god middag, pocketläsning & julgodis
Och mitt bröd blev godkänt!




 


Julbakar gotteri & matbröd


ischokladen färdig

 Rocky Road godis tillverkas

...smält choklad, nötter x 2, dumle & marsmallows

Har matbröd i ugnen...
Spännande va detta blir av!
I morgon åker jag till norr.


Julen kommer närmare & närmare

fast jag inte riktigt förstått det....

Äntligen vet jag var min julresa leder, åker till mitt underbara Höga kusten till min släkt på pappas sida. Längtar till naturen, lanskapet & julafton! För mig är det overkligt, det är ju bara vardag nu! Det är julafton om 3 dagar, julaftonskväll! Min tanke är en tur till Solleftå under min ledighet, får se hur det kommer gå till.

Tack alla som tänk på mig när det gäller julafton. Som förra året fick jag väldigt fina erbjudanden & jag känner mig helt lycklig som har så omtänksamma vänner omkring mig. En vän gör att jag kommer hem till norrland, det hade antaligen aldrig blivit av annars! Jag är lyckligt lottad som har så himla bra vänner! Egentligen behöver jag aldrig sitta ensam, men det är svåra tider att ha familjen långtbort & vara singel.

Åh tack för alla julkort som singlar ner från min brevlåda.
Min kreativitet blev inte av denna jul,  blev det jul för fort i år igen?
Saknar ni julkort från mig?







julstök

Måndagar (sen arbetsdag)... den dagen borde jag bara jobba, ta mig hem & äta, inget annat! Ofta blir det just så på måndagar, med undantag! Nu var det ett besök hos Jennie, slå in paket, posta (det blev världens omväg), göra ischoklad & laga fiskrätt. Det blev visst sovadags på en gång, när satt jag senast?
Har dessutom spullit choklad över hela golvet, ganska hett med smält choklad. Tappade skålen i golvet, ojsan! Fick lite att städa... fortsätter med det i morgon! Julstädet alltså, chokladen är borta. 
Julovet kommer smygande, skönt!

Godnatt mina fina vänner, måste sova en liten blund nu! Kram


Ischoklaus :)


En bra helg, helt enkelt

vin, spel & lite snack på fredagen

Lördagen var jag ute i julhandeln, mötte Anna för lunch & sedan städ hemma. Köpte lite smått till mig, beställde julklapp på internet & sedan var det middag hos Nina. Bakad potatis, skagenröra & vitt vin.
Det blev lite dans på natten också, en jätterolig helg! Denna söndag har inte varit så givande, har mest surfat, handlat mat & tagit lugnt!

I morgon börjar julveckan, mysigt!

julshopping

ska handla lite smått idag & njuta av julhandeln! Ta en fika med en vän, tänkte jag. En bra lördag tänkte jag att det skulle bli...


Noa Noas julskyltning
Älskar bilden på flickan


vad höll mig vaken?

03.23 vaknar av ett ljud som jag i ilska tror är en borrmaskin eller liknande. Det tror jag ca var 15:e minut. Efter ett bra tog och massa tålamod går jag upp i trappuppgången. Lyssnar efter ljud, märker att en granne antagligen är vaken för det spelas musik. Men ingen annan verkar vara vaken. Efter över en timme förstår jag att ljuden kommer från någonstans ute, vid mitt fönster! Lugnar mig lite, hittar proppar åh somnar om efter 04.30. Ställde om alarm, hoppar över frukost klär mig för att gå till pendeln. Som tycker att jag ska vänta ca 50 min. Dagen har bara börjat. Får jag sova nu? Ringer mannen i mitt liv, hyresvärden Sören

lucia, presenter å hockey

På förskolan hade vi årets lucia utomhus & det blev en lyckoad tillställning. Barnen var så fina när de sjöng för sina familjer. Alla var nöjda, sen blev det gröt åh macka! Av föräldrarna fick vi en julpåse med smaskens & efter tillställningen fick vi paket vid granen, mys! Hockey på bar med Anna, trevligt men modo förlorade! Det var min lucia Kram

Bildkavalkad

En 3o åring ska firas

Emil Eric Katta Jag & Ingrid

Wilmer skålar saft



Söta Ingrid med tanten

Vin



Exotiskt


Oskar!!


Maria

Gunilla med barnbarn

Ida

...det var allt för denna gång, mer en annan dag!
Promis!



Tår i ögat

Härmar Ida (hennes status på facebook), jag spiller lite tårar

Ja, är de mest fina & härliga vännerna. Har i kväll kommit hem från Ida & Oskar, de är så goa & generösa! Har haft det så himla bra hos de, i deras hus med deras familj. Och alla vännerna på festen!

Det jobbiga jag faktiskt kände nu när jag kom till hemmet & ensamheten att jag saknar att ha de nära mig. Mina fina männsikor. Söndagsångesten blir ett faktum när man känner sig lite extra ensam. Jag hade det så himla bra när jag var bortrest & nu är det vardagen som gäller!
Klarar inte detta singelliv heller, det är inte min stil att vara singel! :) Men så underbart pepptalkad av en gammal vän igår, så fina ord! Jag är fortfarande rörd! Tack!

Fredagen var mysig med tjejerna, vi åt god vegitarisk mat, drack vin & såg Idol. Ja la en röst på Minnah. Hon var mer varierande, även om Jay ger mig rysningar med sin röst! Tack Anna & Nina för vår fredagkväll!


överlevde

Åh vilken bra fest jag hamnade på, fantastiskt god mat... och dryck. Det Goa härliga sällskapet var ju viktigast, en kul kväll helt enkelt. Nu sitter jag i en tältsäng åh väntar på de andra som ska vakna till liv. Bilder från kvällen, ja de kan ni få se när jag sitter vid en riktig mackapär. Kram

påväg till partay

Sitter på tåget, gör ett försök att blogga, det går visst bra! Är på väg till vännen Oskar för ett 30 årsfirande! Denna fest har jag längtat till, dels för att få träffa toppen vänner & ha riktigt roligt med ett härligt gäng

Önskelista 2o1o-2o11





Kärlek
En katt, rimligt nej!! Men jag vill, kanske en hund
Skönhetsbehandling
Tillbehör till Kameran (nikon D60)
            reflexskräm, macrolins, UV-skydd, fjärrutlösare, ny kameraväska
Massage
Pengar
Böcker, pocket
Dejtningsbok
Bestick
Ny stavmixer
Gratängform, mellanstorlek
Stor kastrull med lock
En ny liten stekpanna
knivar, knivställ
Klaras Gi efterrätter
Kurser & inspirationsböcker:
         foto, inredning, pyssel

Presentkort:
         Ikea, sportbutiker, kläder, inredning, massage & skönhet

Yogamatta
Hantlar
Dvd-boxar, vänner & Greys Anatomy 5+6
Smycksträd
Kakfat
Sällskapsspel

 


Charmtrollet


Här har vi Neila som busade omkring hemma hos mig i tisdags
Henne skulle man haft & gosa med under dagarna!
Puss på dig


Men åh...

Ja vill kunna blogga med mobilen  med min nya x10. Blogga ikapp lixom, hade faktiskt tänkt att lämna datorn hemma under min resa söderut. Men stannar vi mitt i ingenstans i morgon med tåget så kanske jag vill ha min datorn, min lilla kärlek!
Kan inte blogga med mobilen, kan vara skriva på rubrikraden. Undra om det går att vara teknisk & ordna det. 

Svamel: Undra sa flundra om gäddan är en fisk!

Nu måste jag krypa under täcket, gonatt världen

Vännen & charmtrollet

Gäster hemma hos mig i går, tisdag. Elenor & en sovande Neila plockade upp mig efter jobbet. Det blev en stunds mys med lite fika & snacka i kapp hemma hos mig! Neila fikade också, men röjde i mitt kök bland köksredskap, boll & gosedjur allra mest!
Fick årets allra första julkort, med sommarmotiv! Nämligen en liten ett åring tös i solbrillor. Bilder på lilltrollet blir ett annat inlägg... ska krama kudden nu. Har varit i gång hela dagen lång, plus lite mer!

Puss & Kram

Myspyssel

Det var mysigt att äntligen få till adventsljusstaken. Jag har letat siffror, det blev träklöver med egen skrivet


check

Resa tur & retur
Klänning
Smycken

Nu ska jag bara beta av lite till innan 3o årsfesten på lördag
Godnatt


Grannen fyller år

Fick första tecknet på det igår, gulligt av henne att skriva lapp!

                                   "Hej! Efttersom huset är något lyhört tänkte jag bara meddela att
                                        jag kommer ha fest i morgonkväll efter som jag fyller 25 år.
                                                     Vi lär dock lämna huset hyfsat tidigt/ Anna"

Idag hörde jag prassel utan för min lägenhet, nyfiken som jag är tittade jag ut. Vid dörren mitt emot står en kille, ordnar med presenter & ringer på. När hon öppnar börjar han sjunga "ja må hon leva". Det gjorde ingen pojkvän när jag bodde där eller ska jag säga synd att jag inte bor kvar. :)

Kul med massa kommentarer i bloggen, positivt överraskad! Puss på er

julklappar

tittar igenom mina gamla önskelistor, har ju bloggat några år. Vissa saker kan jag inte få nog av, en del saker behöver jag inte längre för de är i mina ägor numera.

Konstaterade för några veckor sen vad jag inte behöver, honung & teer. Tittade igenom mitt kök, det finns massa av några saker, te & honung!







Saker jag önskat mig men köpt eller fått genom åren:

Stegräknare
Kamerastativ
Hårtork
Pajform
 Digitalfotoram
Smoothiebok x 2


Till ida & sofie


min stake, mest fokus på att fota frukost

första ljuset




Utanför mitt fönster

En vän ville se staken, & en annan hur det såg ut utanför huset
Titta :)


Är hemma från jobbet

Varför? har skrivit om det i min andra blogg, tänkte att ni skulle få slippa läsa om det överallt. Tänkte blogga lite under mina sjukdagar, beställa lite presenter/julklappar & så njuta av film. Något annat orkar jag inte... energi beställt!