Nu är den på väggen

Hmm, låt mig tänka! Tror jag gjorde denna mitt uppe i renoveringen hösten 2007, den skulle bli klar till jul! Om jag inte minns fel så blev den klar, men den fick aldrig vara uppe på en vägg! Eftersom jag har förlorat idéer & lösningar till mitt hem får den hamna ovanför min säng så länge! Målningen är en vinterbild som jag ville ha liv i, så jag satte i lampor & fjärilar är målade! Det var fjärilar av cernitlera innan men de hade delvis brutits av!


Sköna lediga måndag

Städat & gjort mysigt i hemmet! Gick sedan till Tornby för att hitta bubbel till nyår, men det fanns nästan inget alls!! Tomt på hyllorna! Handlade blommor, mat & frukt! Tog bussen hem... haha hamnade lite fel så jag fick ta en extra promenad! Bara nyttigt!

Hem till mig kom sedan mina vänner! Sofie & Alexandra har nästan varit borta ett helt år på äventyr, åh jag har självklart saknat de! Så de guidade sig i lägenheten & sedan bjöd jag på fruktsallad, nötter & de fick choklad! (jag nallade en bit)
Det blev ingen middag idag, vi mumsade fruktsallad kvällen lång!
Vi pratade om deras resa, om min vardag, en envisa människor & lite annat!

Jag är så glad att de är hemma igen!


Min hemresa

Pappa, Marielle & jag åkte från Seven Oaks i lagomtid med god tidsmarginal! Det vi inte hade räknat med var snigelfart på motorvägen, vi hade räknat med att kunna ta en fika på flygplatsen tillsammans! Pappa hade aldrig upplevt sådanna köer! Jag blev väldigt nervös! Resan med bil tog över 2,5 timma & ska ta 50 min-1 timma....
 
Väl framme stressade vi till incheckning som man gör själv vid en dator, då fick jag problem pga. av mitt efternamn & var tvungen att köa 2 ggr för hjälp! En familj stoppade upp mina köer 2 gånger! Där man väger väskan blev det problem & vi Stockholms resenärer fick gå före i kön!
I säkerhetskontrollen fick man ta av sig alla yttre plagg, även skor för tjejer (hoppas jag hörde fel) & sedan var det bara att springa!! Jag hade ingen aning om hur mycket tid jag hade på mig & hur långt jag skulle springa! Så det var bara att åka takten! "Final call" är ganska stressande! Jag vet bara att jag stog vi första incheckningen när jag egentligen skulle varit vid gaten för länge sedan!
Men väl framme fick jag glida förbi kön för jag hade "prioriterad", vilket innebär att du inte behöver vänta på att få kliva ombord!
En övervarm Susanne kunde sätta sig lungt & pusta ut!





Flygbilder, ditresan med soluppgång



Hemresan med solnedgång & ett litet hjärta!


Det var min resa till England

Hem ljuva hem

Jag har haft en toppen vecka, men det var toppen att komma hem igår kväll!!
Det fanns en liten risk att jag skulle bli kvar i England, men puh jag fick komma hem.
Mer om det tidigast i morgon!!

Jag känner mig på toppp i dag, Glada tjejen!
Ska krypa under filten med choklad, te & film

Godnatt!!

Resans slut

Då börjar det bli dags att åka hem! Känner mig vardags trött.... pömsig!
Min vecka har har varit så skön, underbar & avslappnad! Nu är verkligheten tillbaka i kroppen! Ledig måndag & det ska jag njuta av, längtar till & med till gymmet!
I eftermiddag/ kväll åker hem igen, här i från åker vi kl. 12 (ca 13 svensk tid) redan & flyget går 15.45
Hemma 19.00 svensk tid & blir hämtad, vilket känns skönt!

Min sista dag, lite reafynd på stan & en frisk promenad! Det var väldigt kallt om man jämnför med det milda vädret vi haft & klar blå himmel! Jag & Robyne skulle tagit en promenad men när jag kom hem sov hon & när hon vaknade sov jag!
Vi var sociala hela familjen & senare gick jag med Robyne på en pub! Vi hade trevligt som två gamla tanter! :)
Vakterna höll på att inte släppa in mig, det var 18 årsgräns, min 24 åringa syster slapp visa & mitt leg förstog de inte!
Nästa gång måste jag ha körkortet eller pass (passet lämnade jag medvetet hemma), det krävdes 2 vakter att komma fram till att jag skulle få släppas in! Jag är för sjutton 27 år!! haha

Frukost!

Vi hörs när jag är på hemmaplan, puss

Juldagskvällen

Det kom flera familjemedlemmar! Det blev toppen stämmning, det spelades spel & styrdans med hundar & människor!
Måste säga att mitt engelska språk kom igång, utan att vara blyg alls! Vi stannade hemma i huset på gott & ont, men allra mest gott! Jag var avslappnad som min Rhonda har påmint mig om (stolt) flera gånger idag!
Hoppas ni hade det trevligt under julhelgen!

Kram


Juldagen

Juldagen här i England är deras julfirande!
Vi började med julklappsutdelning & åt frukost. På eftermiddagen kom Adrian & Paula, plus deras hund Oscar! Vi åt lunch med många godsaker & öppnade mera julklappar.
Min familj följde te & socktema när de handlade till mig

Te för en (en tekanna med tekopp)
En stor tekanna
Löste i 6 burkar
Strumpor
pengar
Liten handväska
Film från Norge
Ljushållare

Mycket smidiga saker inför min flygresa, jag får bara ha 15 kg. Hade 12 kg när jag åkte från Sverige! Opps....

Tidigare har jag fått:
Fleecefilt, Ljushållare, choklad & pocketbok från arbetet
Strumpor
Vargbesök






Jinx


Knole Park





Denna park ligger i princip granne med pappas hus & bakom  skolan han arbetar på.
Detta är mina egna bilder från parken.
Underbart fin park som tydligen är jätte stor!


Bild från promenaden igår



Robyne, Marielle, jag & Adrian


Julafton

Det var en lugn julafton utan Kalle Anka & tomtegröt! Som en vanlig lördag, men vi åkte för att äta lunch på en pub utanför stan! Det var jättetrevligt & mysigt! Jag åt pirog (mitt gena namn för det) med "kalops" & grönsaker. Speciella smaker & till det ett glas rött vin.
Hemma igen gjorde jag en Jansson & tillbringade en tid i köket! Måste säga att jag är så skönt avslappnad sedan jag kom hit, så det går knappt att beskriva!
På kvällen kollade övriga familjen på en film, & jag satt ensam för att njuta av min bok! För en stund kände jag saknat av den svenska julen! Men i år var det dags att bryta trenden...

På morgonen öppnade vi alla våra paket innan frukost! Och alla verkade nöjda! Men mer paket öppning blir det, övriga familjemedlemmar kommer senare i eftermiddag! Blir spännade, Adrian (min "bror") & Paula har jag aldrig träffat tidigare! Nyfiken, & faktiskt inte ett dugg nervös!
Det finns massa mat, kalkon, grönsaker i alla former, skinka, ägg, mina köttbullar, nötter & godis. All mat är hemlagad!





 


Grattis till min söta vän



Idag fyller min fina vän Ida 30 år
Ska fira henne snart!
På Nyårsafton ska det skålas!
Ha en underbar dag med dina nära & kära

en hälsning från England


Dag 3 shopping i Seven Oaks

Efter en lugn morgon går jag & Robyne ner till stan, handlar julklappar & tittar i butiker!
Vi tar igen oss som systrar/vänner, det är säkert 2 år sedan sist vi sågs! Vi sätter oss på café & pratar ännu mer!

På kvällen åker vi för att handla mera mat till julen & jag lyckas handla mera kläder!
Resten av kvällen blir jättelugn, jag sussar tidigt & har det bra!
Jag tror inte vi åker något till London, känner mig ganska nöjd ändå!
Men är liten sugen på att komma tillbaka till försommaren & njuta ännu mera av detta!

Under dagen blir det bestämt att jag ska göra Svenska Köttbullar till familj & gäster (som är familj jag aldrig träffat)
Lite prestationsångest finns hos mig! Men det kanske blir bra....










Kamerastativ

Pappa & Rhonda har en liten svart katt som jag envist fotade, men ingen blev bra! Hans päls reflekterade för mycket i kamerablixten. Jag försökte ta utan blixt, men då måste man själv vara blixtstilla, vilket är omöjligt!
Då sänktes en tanke som jag tänkt många gånger! Jag vill ha ett stativ...
Men jag trodde väl aldrig att jag skulle fynda ett stativ här, när jag är i England! Men igår var det nersatt till halva priset, 144 kr svenska, äh slå till! Så där var jag lycklig i en kamerabutik & syster mållöst letande efter skor i en mängd andra butiker!

Min fynd vecka påbörjad!


Resedagbok dag 1 & 2

Resan som startade kl 4.oo från Linköping slutade lyckligt! Jag var inte lika galet nervös som jag trodde att jag skulle vara! Jag behövde nästan inte köa alls (bara en gång av 100) & allt bara flöt på! Jag behövde inte kommunicera på ett konstigt språk, jag överlevde helt enkelt! Pappa hämtade mig precis som lovat!

I Seven Oaks var resten av familjen på plats!
Tillsammans åkte vi för att handla mat & resten av dagen tog vi det lugnt!

Söndagen var toppen
Jag tog en promenad i en underbar park med fullt av vackra rådjur. Jag var helt saling & gick där med stort leende på läpparna! En del rådjur var skyggare än andra, & de andra kom jag läskigt nära! De har ju endå horn att stångas med! Självklart var kameran med men jag kan inte lägga in mina egna bilder! Men det hindrar egentligen inte mig att visa er.... det går ju att hitta bilder på det perfekta nätet!

 





Lite senare på dagen åkte vi till en väldigt mysig stad & strosade runt i en gameldagsmiljö med vackra kyrkor, byggnader, ruin & butiker. Jag njut verkligen & fyndade! Mitt ena fynd var en klänning som jag tittat på dagen före, men inte varit intresserad av... den var på rea & dessutom blev den mera nersatt pga. av trasig kedja! Så 120 kr för min nyårsklänning som pappa lagade på kvällen.
På kvällen kom Robyne tillbaka efter att ha tillbringat tid med sina bröder. Och även Sheryl & David tittade in hos oss.
Vi åt middag & senare tittade Robyne & jag på filmen "Shall we dance" 

Om en stund tänkte jag ta en promenad ner till stan, En mycket charmig stad!

packat & klart

Bara badrumssakerna kvar.... sedan är det klart!! Tidigt, tidigt i morgon börjar jag mitt lilla äventyr till England!
Jag har vägt min väska så vågen gick sönder, kanske måste jag ta bort något! Eller vad tror ni?
Nej, det ska inte vara någon fara! Jag tror jag & min väska får åka med!

Är framme redan 8.45 lokaltid (7.45 svensk), så hela långa lördagen!

Jag längtar väldigt & ska nu vila i några timmar!


Peter Jöback- En jul konsert

Det var helt underbart att gå på denna julkonsert, han har underbar röst & charmade oss publik med otroligt tänkvärda ord! Han blandade musiken med allvar & humör, vi fick till & med sjunga med lite! Härlig & ljuvligstämmning.... Allt var så vackert! Jag var salig, & julstämmning fick jag- Garanterat!

Detta behövde jag för att slappna av för en stund! Den bästa unna-mig presenten!


den lyckan försvann!

Nya förändringar på jobbet gjorde mig grymt besviken & jag kände mig väldigt liten när jag satt där för att beskriva mina starka känslor! Vi hade studiedag hela dagen & den har varit tungarbetad!
å Jag har 6 årserfarenhet som barnskötare & jobbar med barn fler år än så.... Jag känner mig inte värdesätt som en pedagog! Ledsen om jag blev för personlig nu, men.... det struntar jag i!
Varför kunde jag inte få känna lycka av min första fasta anställning? Varför kan jag inte få fortsätta vara helt nöjd?
dags att söka nya jobb?

Första Julkorten

Sweet! Det är ganska skönt att komma hem när det ligger trevlig post på hallgolvet! Mina två första julhälningar låg där i väntan på att jag skulle komma hem från en stressig dag! Det kändes genast bättre...
Ena julkortet var jättfint fint som en tavla från Elenor & Viggo & det andra var på en liten guldklimp från Norrlands skogarna! Underbara människor tack!


Söta Alfreds julhälsning & hälsningar från göteborg

Paket i paketet

Fick två jättefint inslagna klappar på posten idag! Sedan har jag postat årets julkort, åh det har flera gjort dagen till ära för lådan var helt full till kanten! Min faster slår alltid in så fint!


Plock & städ

Idag har jag städat lite & fått ordning i garderoben! Lagt undan kläder som skall skänkas! De är för stora.... måste bara sägas!
Gick sedan en promenad runt i stan, var väl borta i 40 min. Tittade lite på svenska hjältar på tv3, chattade & färgade håret!
Känner mig så otroligt pigg, bli nästan rädd för mig själv! Men då ska jag njuta av min bok, som tydligen ska bli film, jippi!!


Veckan som gått

har haft svårt att piggna till efter mig lilla sjuka helg, så det har varit en långsam vecka!
Jobbade extra som barnvakt på tisdagen & på onsdagen var det infomöte på jobbet!
Vi organiserar om hela stället... det blir spännade att se resultatet!
På torsdagskvällen var man på jobbet igen & förberedde julfirandet! Föräldrar var med för att hjälpa till med att göra i ordning fika & dekorera! Det var jättemysigt att umgås med några av föräldrarna!
Efter stressade jag hem till Gia för att mysa lite snabbt med tjejerna, det var på tok för länge sedan! Det var temakväll med Sex and the city & jag blev bjuden på mumsig efterrätt innan jag skulle hem för att krypa mer i sängen!
Lilla jag skulle ju vara på jobbet kl 6.oo, åh det behöver man sömn för!
Fick en Goodie Bag av Gia, med massa smått & gott, Tender care- oriflame, en rosa sjal, body lotion, hårspray/fix- Lóreal, nagelcréme & nesesär, tusen tack! 


Lördagen blev lugn, jag var på stan en stund fikade med min gamla kollega & gjorde ett försök att hitta julklappar!
Men hittade bara lite fynd till mig själv! Kom på mycket idéer dock & handlade julkort! På kvällen satt jag hemma, drack lite varm glögg & somnade till min roliga bok!

Nu ska jag göra lite mysigt i lägenheten, det behövs!


Lyckorus

En speciell julklapp, nyårsgåva & födelsedagspresent!
Det är en dröm sedan jag var litet barn ska gå i uppfyllelse...När jag hade denna present i min hand fylldes jag av lycka & chock som sitter djup inne! Den chocken sitter inne sedan i onsdags, sedan jag såg vad jag fått, det går inte att beskriva mina känslor för denna gåva! Det är inte ofta man känner sig så förvirrad i känslorna.... jag satt bara & log.... kände mig känslolös en några minuter, men samtidigt gnistade det om mig!
Vilken lycka jag känner, detta mina kära läsare är min dröm... Jag ska träffa världes vackraste djur!






Med glädje

kan jag nu äntligen berätta att jag fått min livs första fasta tjänst som barnskötare! Det känns så himla toppen, åh jag känner mig rent av lycklig!! Som jag har längtat efter denna dag.... att bli anställd på riktigt! Det kallas trygghet!
Tidigare har jag varit vikarie, väldigt långa vik.... och haft fast anställning som personlig assistent! Hade man valt att jobba kvar på Snaröya/Oslo hade jag blivit fast där med... men det var annorlunda!
Så veckans lycka var min fasta tjänst på 75% from den 1 januari

Fredag

Tänkte att ni ska vänta att få höra mina "hemligheter"...
Har precis gjort mig i ordning för filmkväll, ska snart smyga iväg ut i snölandskapet!

Började jobba kl. 6 i morse & vi har haft luciafirande tillsammans med barn & föräldrar!
Det var verkligen hellyckat & mysig stämmning! Alla barnen var så fina & duktiga!
Åkte hem från jobbet vid 16.2o & känner mig lite små trötter!
Men jag ska vara piggelina....

Ha en bra fredag!
Kram

Hemligheten är offentlig

Men ni kan väl vänta med nyheten va? Jag är glad, och gladare av det blve jag i går!
Vi hade ett kvällsmöte på jobbet igår & väl hemma var det ju sista avsnittet av Greys anatomy!

En annan helt underbar händelse hände sent igår kväll... något som gjorde mig helt lycklig!
Blandade glada känslor! Finns få ord för det jag kände igår
Ida vet, för Ida är en av de som förstår hur jag känner för just det!
En dröm håller på att gå i uppfyllelse....
NI andra får höra hemligheterna senare

Nu ska jag stressa till tåget!!

Ha en toppen dag, Kram
(jag ska gå runt & le)

Dröm

När jag går och lägger mig för tidigt (enligt min kropp & hjärna) så "vaknar" jag på tok för tidigt & börjar drömma! Det blir oftas oroliga drömmar om vardagliga saker som är omkring mig!
Inatt var jag tydligen stressad över min resa till London, som är är nervös över redan!
Jag är ganska nervös hur jag ska bete mig på flygplatsen & av språkliga anledningar... men det löser sig försöker jag & andra intala mig!
Min dröm handlade om att villa bort mig i tunnelbanan & på stora shoppinghuset Harrods! Mina vänner åkte hiss upp & ner för att hitta mig.... Det var hämskt verkligt!!

Har haft ett bra & nyttigt peppsamtal med min vän Gia! Vi pratade jättelänge om mig, mitt liv & framtid!
Underbar samtal, mera sånt!
Vi ska ha film kväll på torsdag, ska bli så trevligt eftersom det var längesedan vi sågs!

julkonsert

Länge, länge har jag längtat att gå på en julshow eller konsert! Kanske mer åt ett se en vacker & fin konsert för att bara njuta sig bort! Detta ska jag gå & göra själv, bara för mig! Jag vet att Fredrik ska dit med sina föräldrar, men jag tror inte vi har platser nära varandra!
Måste bara säga att Peter Jöback har en fantastiskröst, fast egentligen har jag inte hört så mycket av hans musik tidigare! Kort och gott, jag längtar!


Glad

Fick veta en sak idag på förmiddagen som gjorde mig glad! Men nu får vänta med att få nyheten, eftersom man vet aldrig vilka som läser min lilla dagbok! Men om några få dagar när det inte är en hemlighet längre så kan jag berätts för er alla!

Jag är också glad för mina vänner gett mig awards!

Nu ska jag sova! Kanske läsa i min fantastiskt roliga bok!!
Godnatt mina skatter!

Grattis Vännen!

Merpo fyller 25 år idag, & jag kan inte annat än säga grattis! Har inte träffat min vän på ett tag, men hon ska firas av mig också en kväll när vi båda har tid! Saknar att umgås, men kanske ses vi alldeles snart?
Hoppas kvällen blir underbar, precis som den ska vara för det är din dag! Love u.... Kram


Jahapp

Då var det arbetsdag igen! Jag känner nog att jag skulle vilja vara hemma idag, men det är nog dags att ta sig i lilla tröjkragen & göra sig helt klar för avförd till arbetet! Är hemma igen efter kl. 18.00 & då får man se om det är någon energi kvar i mig!!

Ha en bra dag!
Kram

Fotoprojekt

På min avdelning på har vi bestämt att barnen ska få bild på sig själva i adventspresent! Den idéen kom av att sedan innan var det bestämt att vi bara skulle ta gruppfoto på alla på avdelningen.
Så det var bara att börja fotografera barnen, några blev underbara bilder & jag känner mig nöjd!




Dagar kvar till jul


Det hände visst igen

undrar varför jag försöker handla när jag knappt kan röra mig! Har varit i samma situation tidigare!
Jag kommer fram till kassan & börjar känna mig dåsig! Är rädd att jag ska svimma som jag gjorde i Nyköping!
Blir stressad av det & att min energi är slut! Vänder mig om till kvinnan bakom, hon får hjälpa mig att lägga mig ner på Ica golvet i kassan! Pinsamt.... varför ska man utsätta sig??

Blev eskorterad hem, vilken tur!


Barndomsminnen

När jag var väldigt liten fick jag ett band av en person som betydde så obeskrivligt mycket för mig! Och ofta sjöng han texten för mig:

Susanne- The Pinks
"Susanne, Susanne vi ska vara rädda om varann
Du kan ge mig längtan som ingen annan kan
Susanne, Susanne all min oro den försvann
Vill att du förstår det nu Susanne"



Nu är jag 20 år äldre & första textraderna har suttit i min hjärna i alla år! Men en dag sjunger min kollega den, & det hugger i mitt hjärta! Då får jag veta ett 80 tals gruppen heter The Pink!
En annan person i mitt liv har nu hittat låten... så himla fin gest att finna den till mig!



Brrr...

Att ligga hemma en hel dag utan att orka någonting! När jag fick nyponsoppa levererad fick jag sitta på golvet i hallen & prata för jag var så utmattad! Det får mig att känns mig så ensam, väldigt ensam! Allra bäst skulle jag må om jag visste att mina bästa & gamla vänner bodde i samma stad! Det skulle inte vilja träffa mig nu... men, bara att veta!

I veckor har vi längtat efter vårat julbord & jag får inte gå! Vilket jag kan förstå, men jag är besviken!!
Why? Hade jag blivit sjuk tidigare så...


Första advent, lussebulle & glögg

Det blev ingen julmarknad i gamla Linköping, för det var för burrigt väder! men jag traskade iväg för att hämta mina julsaker... bjöd på Lussekatter & myste lite!
Hemma i mitt hem fick jag glögg & första ljuset på adventsljusstaken tändes!
Min söndag kändes lite stressig, men njöt av en sen kväll i stället!