Lasagne med GI-tänk

16 lasagneplattor av fullkornspasta
 500 g keso
 2 dl riven parmesanost
1 dl grädde
500 g nötfärs
500 g krossade tomater
1 gul lök
1 morot
20 g rotselleri
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 dl köttbuljong
1 msk oregano
1 krm timjan
salt
malen svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost

Färdig på 1,45
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka löken. Skala och tärna moroten fint. Skala rotsellerin och riv den grovt.
Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
Lägg färs, lök, morot och selleri i en kastrull. Späd med buljongen och de krossade tomaterna.
Krydda såsen med örtkryddorna och pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttfärssås, keso och parmesan i formen. Slå över grädden och strö över den rivna osten.
 Grädda i 45-50 minuter på nedersta falsen i ugnen

Om du vill vara GI-strikt, byt ut pastan mot skivor av zucchini som du låter ”vattna ur” med hjälp av salt och hushållspapper.




Den blev hur god som helst. Kul att prova nya recept!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0