Fina Färsbiffar med feta

Ur boken klart smart mat, ICA bokförlag
Lätt & gott


250 g nöt- eller lammfärs

2 msk matlagningsgrädde

½ msk ljus fransk senap

Salt & nymalen svartpeppar

2 kuber fetaost eller västerbotten ost

2 tsk smör eller margarin

1-2 msk gräslök eller persilja

2-3 potatisar, 2 morötter & och en gul lök


Sätt ugnen på 200°

Blanda färsen med grädde och senap

Smaka av med sal och peppar

Skölj en skärbräda med kallt vatten så fastnar inte färsen så lätt

Dela färsen i två delar, platta ut dem lite.

Lägg en eller ett par bitar feta ost på varje.

Vik i hop och forma två biffar

Lägg biffarna i en ugnsfast form

Strö över grönhacket

Lägg en liten smörklick på varje biff.

Ställ mitt i ugnen och låt steka i ca 20 minuter, eller tills biffarna

känns fasta när du trycker lätt på dem med baksidan av en gaffel

Skala under tiden potatisarna och morötterna och dela dem i bitar

Skala och klyfta löken, koka alltsammans i lättsaltat vatten i ca 15 minuter

Servera biffarna tillsammans med grönsakerna och skyn från formen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0